Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Έκανε το καθήκον της (2-0 τους Λιθουανούς)

Ένα άνετο ποδοσφαιρικό βράδυ πέρασαν οι διεθνείς μας, καθώς στο Γ.Καραϊσκάκης, το σύνολο του Φερνάντο Σάντος έκαμψε τις αντιστάσεις της αξιόμαχης-πλην αδύναμης- Λιθουανίας και με τέρματα των Νίνη και Μήτρογλου έκανε το 2 στα 2 και έφτασε ήδη στους 6 βαθμους, πραγματοποιόντας ένα πολύ καλό ξεκίνημα και θέτοντας από νωρίς τις απαραίτητες βάσεις ενόψει και της δύσκολης συνέχειας.

Για ακόμη μία φορά η εθνική μας ομάδα πέταξε ένα ημίχρονο στα σκουπίδια. Αυτό το αναφέρω εδώ και πολύ καιρό και είναι κάτι που οφείλουμε να βελτιώσουμε διότι δεν θα μας πηγαίνουν όλα κατ'ευχήν και κάποτε αυτή η αδράνεια ίσως κοστίσει. Η εθνική μας ομάδα αναπτύσσονταν αρκετά ανορθόδοξα και όλοι οι παίκτες έψαχναν συνεχώς τον Φάνη Γκέκα, είτε με πλαγιοκοπήσεις (πιο πολύ), είτε με κάθετες (με κύριο εκφραστή τον Φορτούνη). Ο στράικερ της Λεβάντε, ωστόσο, σήμερα ήταν σε οικτρή μέρα και έχασε πλείστες ευκαιρίες, κυρίως κεφαλιές.

Στο δεύτερο ημίχρονο ανεβήκαμε κάπως. Η είσοδος του Μήτρογλου έκανε τη διαφορά, μιας και οι διεθνείς μας σταμάτησαν να ψάχνουν το...κούτελο του Γκέκα και βρήκαν και άλλον παίκτη εντός της αντίπαλης περιοχής. Σε μία φάση διαρκείας που ξεκίνησε από δοκάρι του Μήτρογλου μετά από σέντρα του Σπυρόπουλου, η μπάλα έφτασε στον Σωτήρη Νίνη, ο οποίος "άδειασε" με υπέροχο τρόπο έναν Λιθουανό και βρέθηκε απέναντι στον αντίπαλο πορτιέρο, τον οποίο και νίκησε, γράφοντας το 1-0. Εν συνεχεία ανέλαβε δράση ο Μήτρογλου. Ένα-δύο με τον Νίνη, πλασέ και 2-0.

Δίχως αμφιβολία, κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Σωτήρης Νίνης. Μία ασσίστ και ένα γκολ για τον μέσο της Πάρμα, ο οποίος και ήταν ζωηρός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Από κοντά και ο Μήτρογλου που έπαιξε για ένα ημίχρονο και ζωντάνεψε την επίθετική γραμμή της ομάδας μας. Θετικός και πάλι ο Φορτούνης, ο οποίος συνεχίζει να δίνει δείγματα του ταλέντου του, αλλά και ο Σπυρόπουλος, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό. Στα μετόπισθεν, αρχοντική εμφάνιση για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο οποίος και κάλυψε πολλά χιλιόμετρα και έκανε καίριες επεμβάσεις.

Στον αντίποδα, ο Φάνης Γκέκας ήταν πάρα πολύ μέτριος. Έχασε πολλές ευκαιρίες, έκανε πολλά λάθη και βιάζονταν πολύ. Δεν του βγήκε το παιχνίδι σήμερα. Μέτριος και ο Τοροσίδης, ο οποίος δοκίμασε πάρα πολλές φορές να σεντράρει, χωρίς, ωστόσο, τα επιθυμητά αποτελέσματα. Συν τοις άλλοις, ξεχνιόταν πολύ στην επίθεση και άφηνε αρκετά κενά. Τέλος, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος πήρε μια αχρείαστη κίτρινη για μαρκάρισμα στο χώρο του κέντρου, φτάνοντας ήδη τις δύο, πράγμα που σημαίνει πως ενέχει ο κίνδυνος να χάσει κάποιο από τα προσεχή παιχνίδια της εθνικής μας, αν συνεχίσει με αυτό το ρυθμό.

11 σχόλια:

  1. Συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό στην κριτική σου για τους ποδοσφαιριστές. 2 στα 2 και συνεχίζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 2 στα δύο είναι το πιο σημαντικό απ'όλα. Δεν θυμάμαι να έχουμε κάνει ποτέ τόσο καλή αρχή, ελπίζω σε ανάλογη συνέχεια.

      Διαγραφή
  2. Η εθνική έχει αλλάξει επίπεδο τα τελευταία χρόνια και έχει μπει στις καλύτερες εθνικές ομάδες του πλανήτη. Πάμε για το 10/10!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίπεδο έχει αλλάξει, αυτό είναι βέβαιο, το αν είναι ανάμεσα στις καλύτερες, αυτό θέλει κουβέντα. Αυτό που είναι σωστό να πούμε, είναι πως έχουμε αποκτήσει χαρακτήρα, καθαρίζουμε τα παιχνίδια που έχουμε και συμπεριφερόμαστε με ποδοσφαιρικό ρεαλισμό, γνωρίζουμε που υστερούμε και προσπαθούμε να το καλύψουμε ενισχύοντας τις αρετές μας. Μακάρι να κάνουμε το απόλυτο, αν και είναι νωρίς να το πούμε αυτό. Είναι πολύ κρίσιμα τα επόμενα δύο παιχνίδια.

      Διαγραφή
  3. Συμφωνώ σε όλα φίλε σκάουτερ. Πετάξαμε ένα ημίχρονο από τον φόβο του... 3 αμυντικά χαφ σε ματς με την Λιθουανία στην έδρα σου, Γκέκα προωθημένο ανάμεσα σε δυο σκληρά σέντερ μπακ και γιόμες σε κοντό επιθετικό, δεν τα κάνουν ούτε σε ερασιτεχνικό επίπεδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκανε λαθάκια ο Σάντος αλλά έχει το θετικό ότι τα διορθώνει, δεν κοιμάται στον πάγκο. Σίγουρα πρέπει να εξετάσει τον λόγο για τον οποίο δείχνουμε τέτοια νωθρότητα στο πρώτο ημίχρονο, είναι ένα επαναλαμβανόμενο γεγονός. Η επιθετική ανάπτυξη στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλή και γίναμε προβλέψιμοι. Ευτυχώς στο δεύτερο έγιναν κομβικές αλλαγές που μας χάρισαν και το τρίποντο.

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Με έχει φάει αυτή η εξεταστική και τρέχω. Όπου να'ναι τελειώνω, οπότε θα ξεκινήσουμε να τα λέμε και πάλι.

      Διαγραφή
  5. Μικρέ Σκάουτερ που είσαι παιχταρά μου; Γύρνα γιατί μας φάγανε οι αντίπαλοι όλα τα καλά τα ταλέντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. A fascinating discussion is definitely worth comment. I think that
    you ought to publish more about this topic, it might not be a taboo
    matter but usually people don't speak about such subjects. To the next! All the best!!

    Feel free to visit my site: http://wealthwayonline.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΙΛΕ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ!! ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΕΣΤΩ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή