Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Η κλήρωση του Champions League

Και ξεκινά και επίσημα το Champions League της νέας αγωνιστικής περιόδου! Οι όμιλοι βγήκαν και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης αναμένεται να μας καθηλώσει μπροστά από τις οθόνες μας. 32 ομάδες τοποθετήθηκαν σε οκτώ γκρουπ και μία από αυτές αναμένεται να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο, το κύπελλο του πρωταθλητή Ευρώπης. Παράλληλα, είχαμε και την ανάδειξη του κορυφαίου παίκτη στην Ευρώπη για τη περσινή σεζόν...
 
Θα ξεκινήσω πρώτα από τον όμιλο που ενδιαφέρει άμεσα το ελληνικό κοινό. Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε μαζί με τις Άρσεναλ, Σάλκε και Μονπελιέ. Το έργο των πρωταθλητών Ελλάδος μόνο εύκολο δεν είναι και όσοι γράφουν ότι "περνάει αέρα" και τα σχετικά, καλό θα είναι να μετριάσουν αρκετά τη σιγουριά τους. Ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Γαλλίας, την κάτοχο της τρίτης θέσης στο γερμανικό πρωτάθλημα, Σάλκε, η οποία έχει ορισμένους εξαιρετικά ποιοτικούς παίκτες και την Άρσεναλ, η οποία μπορεί να μην είναι σε καλή κατάσταση, ωστόσο αυτό τίποτα δεν σημαίνει μιας και μιλάμε για μία αγγλική ομάδα που διαχρονικά δυσκολεύουν τις δικές μας. 

Ωστόσο, βλέποντας και τα υπόλοιπα γκρουπ, μπορούμε να πούμε πως ο Ολυμπιακός είχε μία καλή κλήρωση. Φανταστείτε να κληρώνονταν μαζί με Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτυ και Ντόρτμουντ. Μοναδικός όμιλος που ίσως είναι καλύτερος είναι αυτός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία θα αντιμετωπίσει τις Μπράγκα και Κλουζ από το 2ο και το 4ο γκρουπ δυναμικότητας και την πρωταθλήτρια Τουρκίας Γαλατασαράι από το 3ο γκρούπ, που ανήκε και ο Ολυμπιακός. Θέλει πολλή προσοχή ο όμιλος της ομάδας του Πειραιά και με βάσει τα όσα έχουμε δει σε φιλικά και στο μοναδικό επίσημο, οι πιθανότητες να περάσει στην επόμενη φάση δεν είναι πολλές. Αλλά αυτό θα το διαπιστώσουμε στη συνέχεια.

Ένας όμιλος που πραγματικά είναι ένδιαφέρον είναι αυτός της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτυ, τον πρωταθλητή Ολλανδίας Άγιαξ και την νταμπλούχο Γερμανίας Ντόρτμουντ. Είναι ένας εξαιρετικά αμφίρροπος όμιλος, στον οποίο το μεγάλο αουτσάιντερ είναι ο Άγιαξ και από'κει και πέρα όλα είναι ανοιχτά. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιμετωπίσει την Σίτυ του Μανσίνι ο Μουρίνιο ή πως θα περάσουν οι δύο αυτές ομάδες από τη καυτή έδρα της Ντόρτμουντ.

Ιδανική, όπως ανέφερα και πιο πάνω, είναι η κλήρωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η τύχη χαμογέλασε για ακόμη μία φορά για την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και με λίγη σοβαρότητα οι μπέμπηδες μπορούν να κάνουν έναν υγιεινό και άκοπο περίπατο από τη φάση των ομίλων. Δεν θεωρώ πως μπορεί να προβάλλει κάποια αντίσταση η Κλουζ ή η Μπράγκα. Εύκολη σχετικά κλήρωση είχε και η Μπαρτσελόνα, αν και πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας πως δυσκολεύεται όταν αγωνίζεται σε ρώσικο έδαφος. Οι Μπενφίκα, Σπαρτάκ Μόσχας και Σέλτικ σίγουρα δεν τρομάζουν και οι δύο πρώτες αναμένεται να μονομαχήσουν για το δεύτερο εισιτήριο.

Θεωρητικά μιλώντας και η Μίλαν έχει εύκολο έργο μιας κα κληρώθηκε με την πολύ καλή Ζενίτ και τις Άντερλεχτ και Μάλαγα. Ωστόσο η φετινή Μίλαν είναι σε πραγματικά κακή κατάσταση οπότε δεν ξέρει κανείς αν θα καταφέρει να περάσει με άνεση. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους επέστρεψε επιτέλους στη θέση που της ανήκει (περιμένω και τη Λίβερπουλ να γυρίσει επιτέλους στο Champions League) και θα αντιμετωπίσει την κάτοχο του τροπαίου Τσέλσι και τις Νόρτζελαντ, Σαχτάρ Ντόνετσκ. Η περσινή φιναλίστ Μπάγερν Μονάχου και η Βαλένθια έχουν θεωρητικά εύκολο έργο απέναντι στις Λιλ και Μπάτε Μπόρισοφ. Ο πιο αδιάφορος όμιλος, από άποψης ονομάτων, είναι αυτός της Πόρτο, της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, της Ντιναμό Κιέβου και της Παρί Σεν Ζερμέν. Ωστόσο, την ίδια στιγμή είναι και ο πιο αμφίρροπος. Θα έχει αρκετό ενδιαφέρον και αυτός.

Κλείνοντας, θα ήθελα να καταθέσω και την δική μου άποψη για την επιλογή του Αντρές Ινιέστα ως του κορυφαίου παίκτη στην Ευρώπη. Δικαίως ο Ισπανός μέσος βρίσκεται σε αυτή τη θέση και ευτυχώς που δεν πήρε το τρόπαιο ένας εκ των Μέσσι, Κριστιάνο Ρονάλντο διότι θα ήταν αδικία. Κατέκτησε το Euro όντας ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης της χώρας του, ενώ πραγματοποίησε και μεστή χρονιά με την Μπαρτσελόνα. Γενικά μιλώντας, πιστεύω πως αξίζει να κερδίσει και τη χρυσή μπάλα. Το ίδιο είχα πει και πριν από δύο χρόνια, όταν ο Μέσσι είχε πάρει τη χρυσή μπάλα. Τότε πίστευα πως έπρεπε να την κατακτήσει ο Τσάβι, ο οποίος είχε πάρει το Μουντιάλ με την Ισπανία. Ελπίζω πως φέτος ο τίτλος θα αποδοθεί στον Ινιέστα, ο οποίος πραγματικά αξίζει και μια ατομική διάκριση. 

Μεγάλος παίκτης που δεν έχει τύχει της αναγνώρισης που του αξίζει.

7 σχόλια:

  1. Φίλε Σκάουτερ διαφωνούμε κάθετα στον καλύτερο παίκτη της Ευρώπης... Μιλάμε για Ευρώπη, άρα για Τσάμπιονς Λιγκ... Το θαύμα που έκανε ο Ντρογκμπά πέρυσι, δεν το έκανε κανείς... Θεωρώ τεράστια γκάφα να μην είναι ο πολυτιμότερος, ενώ δεν βρέθηκε ούτε καν στην τριάδα... Η Μπάρτσα έμεινε στους 4 και έχασε και το πρωτάθλημα, η Ρεάλ έμεινε και αυτή στους 4 αλλά πήρε την πριμέρα. και τι έγινε; Μιλάμε για κορυφαίο παίκτη στην Ευρώπη...Αν μιλούσαμε για την ισπανική λίγκα ας το έδιναν σε όποιον ήθελαν. Πάντως από αυτή την τριάδα και εγώ στον Ινιέστα θα το έδινα. Αλλά όλη η τριάδα θα έπρεπε να ήταν διαφορετική. Και ο Τσεχ έπρεπε να είχε θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έπρεπε να συμπεριληφθεί και ο Ντρογκμπά στην τριάδα τουλάχιστον, δεν θα διαφωνήσω μαζί σου. Ωστόσο, δεν είμαι σίγουρος αν θα έπρεπε να πάρει το βραβείο, ο Ινιέστα έκανε πολλά, κυρίως με την εθνική Ισπανίας.

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Ξεκίνησε η εξεταστική δυστυχώς...
      Γι'αυτό και έχω αραιώσει τις...επισκέψεις μου στο ιντερνετ.

      Διαγραφή
  3. Megale Kai egw akribws etsi ta blepw ta pragmata!!!

    P.P

    ΑπάντησηΔιαγραφή