Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΑΕΚ στο χείλος του γκρεμού...

Τα πράγματα δεν δείχνουν καθόλου καλά στη κιτρινόμαυρη ΠΑΕ. Οι παίκτες, πέραν του ότι δεν είναι, στη συντριπτική τους πλειονότητα, επιπέδου ΑΕΚ, είναι απλήρωτοι εδώ και πολύ καιρό, αρκετοί μάλιστα σκέφτονται να προσφύγουν στη ΦΙΦΑ για τα δεδουλευμένα τους. Διοίκηση προφανέστατα δεν υπάρχει, με τον Παππά να έχει εγκαταλείψει την ομάδα μέσω των Supporters, τον Νοτιά να μην βάζει ευρώ και τον Αδαμίδη, που διεκδικεί επάξια το τίτλο του χειρότερου προέδρου στην ιστορία της ομάδας, να υπόσχεται, να ζητά υπομονή και μπλα μπλα...

Αν υπάρχει έστω και ένας φίλαθλος της Ένωσης που να πιστεύει πως ο επίδοξος μεγαλομέτοχος της ομάδας, Βασίλης Ξενιάδης, έχει τα απαραίτητα προσόντα να αγοράσει την ΑΕΚ, τότε, λυπάμαι που θα το πω, αλλά ζει σε δικό του κόσμο. Έχουν βγει τα μύρια όσα για τον εν λόγω άνθρωπο (πτυχίο ανύπαρκτου πανεπιστημίου, μηδενικές φορολογικές δηλώσεις από το 2005 και ύστερα, αποτυχημένες απόπειρες αγοράς άλλων ομάδων όπως ο Αίας Σαλαμινίας και ο Ηρακλής) και αυτό που έκανε σήμερα απλώς επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει επενδυτής Ξενιάδης. Τι έκανε; Παρουσιάστηκε στη συνάντηση με τον Αδαμίδη, μαζί με τον Αργύρη Σαλιαρέλη!

Αφήνω στην άκρη το κεφάλαιο Ξενιάδη, που με κάθε του κίνηση δικαιώνει όλους όσους πιστεύουν πως είναι ο Τσάκας (που χάθηκε αυτή η ψυχή;) της ΑΕΚ. Τόσους μήνες ακούγαμε για μια εξαιρετική περίπτωση επενδυτή με μεγάλη οικονομική επιφάνεια από το εξωτερικό, που είχε μάλιστα ως εκπρόσωπο του τον δικηγόρο κ.Βλάχο. Αυτή η περίπτωση τι απέγινε; Πως χάθηκε έτσι ξαφνικά; Ούτε το όνομα του ανθρώπου δεν έχουμε ακούσει, ούτε είδαμε καμία πρόοδο όλες αυτές τις μέρες, από τότε που έσκασε στο ίντερνετ η είδηση αυτή. Έχει περάσει ήδη ένας μήνας, τίποτα δεν είδαμε.

Στην ΑΕΚ πιστεύουν ότι ο Ξενιάδης δεν υπάρχει πιθανότητα όχι να πάρει την ΠΑΕ, αλλά ούτε καν να λάβει έγκριση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ). Μάλιστα, σύμφωνα με διάφορες πληροφορίες από το ίντερνετ, οι διοικούντες ελπίζουν να έρθει μια πρόταση από επενδυτή του εξωτερικού (από Ντουμπάι, πιο συγκεκριμένα, όπου είχε ταξιδέψει ο Σταύρος Αδαμίδης), ωστέ να του παραδώσουν την ομάδα. Ωστόσο, το σενάριο αυτό περί επενδυτή με μεγάλο πορτοφόλι και διάθεση να "σπρώξει" χρήμα για την ΑΕΚ, εκτός του ότι έχει κουράσει πολύ, δείχνει να μην είναι ρεαλιστικό.

Αν κάνουμε μία μικρή αναδρομή το τελευταίο δίμηνο, τρίμηνο, θα διαπιστώσουμε πως για την ΑΕΚ, λίγο πολύ, έχουν ενδιαφερθεί: Μία εταιρία από Ιταλούς που εδρεύει στη Τσεχία, με ρώσικα κεφάλαια, ένας Ρώσος μεγιστάνας, ένας τουρκικός κολοσσός, ένας Έλληνας επενδυτής που θα συνεργάζονταν με παλαίμαχους, ο αγνώστου ταυτότητος επενδυτής του Βλάχου και εσχάτος ο Βασίλης Ξενιάδης. Και όμως, ακόμη η ΑΕΚ είναι στα χέρια του Νοτιά και των Supporters και ουσιαστική λύση στον ορίζοντα δεν δείχνει να υπάρχει.

Για εμένα είναι προφανές το εξής: Κάθε μήνα παρουσιάζονται από δύο-τρείς επίδοξοι επενδυτές που επιθυμούν να αποκτήσουν τους κιτρινόμαυρους. Με αυτό το τρόπο επιτυγχάνονται τα εξής: Ηρεμεί ο κόσμος, που περιμένει χρόνια τώρα τη λύτρωση, ηρεμούν λίγο και οι-απλήρωτοι-ποδοσφαιριστές, που ελπίζουν στην έλευση ενός νέου ανθρώπου που θα τους δώσει αυτά που πρέπει, τα δεδουλευμένα τους δηλαδή. Μόνο που πλέον τα όρια έχουν στενέψει επικίνδυνα. Το γήπεδο είναι άδειο και οι παίκτες κόβουν μόνοι τους βασιλόπιτες, αδιαφορώντας για τα γκαλά και τα φρου-φρου της διοίκησης, που τους τάζει πληρωμές από το Σεπτέμβη και ακόμη δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα.

Η ΑΕΚ εκπέμπει ΣΟΣ. Το ρόστερ είναι απαξιωμένο και κακής ποιότητας, ο κόσμος είναι βαθύτατα απογοητευμένος και έχει εγκαταλείψει την ομάδα (δικαίως αν με ρωτάτε), λεφτά δεν υπάρχουν, διοίκηση δεν υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, από τότε που έφυγε ο Ντέμης Νικολαϊδης (και ας ενοχλεί πολλούς αυτό, αυτό είναι η αλήθεια) και ως σωτηρία για την ομάδα εμφανίζονται οι εξής λύσεις: Είτε η ΑΕΚ να κερδίσει πράγματι πίσω τα χρήματα της από τον Μάκη Ψωμιάδη, είτε να μπει στην ομάδα ένας επενδυτής με ΑΕΚτζίδικα συναισθήματα και οικονομική επιφάνεια. Ένας είναι αυτός, αλλά έχει δηλώσει πολλές φορές ότι δεν εμπλέκεται.

Όσο δεν υπάρχει ορατή λύση, σιγά-σιγά θα "σκάσουν" οι πρώτες προσφυγές, πολλοί θα φύγουν ως ελεύθεροι (Μανωλάς, Βάργκας, Χοσέ Καρλος μπορούν ήδη να υπογράψουν σε ομάδα της αρεσκείας τους) και στο τέλος θα έρθει και η ταφόπλακα που ακούει στο όνομα "αδειοδότηση", την οποία, με τα υπάρχοντα δεδομένα, δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει η ΑΕΚ. Έτσι όπως προχωρά το πράγμα, η ΑΕΚ, οικονομικά εξαθλιωμένη και δίχως στήριξη, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια τη καταστροφή και την αφάνεια...

2 σχόλια:

  1. Άσχημη κατάσταση, την οποία βιώνουν όσες ομάδες δεν έχουν ισχυρή διοίκηση. Άσχημο για την ΑΕΚ, γιατί ενώ είναι μια ομάδα που ταλανίζεται χρόνια με διοικητικά προβλήματα, ακόμη βρίσκουν χώρο να δρουν τόσοι και τόσοι τυχοδιώκτες. Και ακόμη πιο άσχημο, η στοχευμένη απαξίωση του ροστερ. Όπως είπες, με την εμφάνιση ενός επίδοξου επενδυτή, ηρεμεί για λίγο ο κόσμος και οι παίχτες, οπότε η εκάστοτε διοίκηση κερδίζει χρόνο. Θα προσθέσω ότι η απαξίωση του ροστερ, συνήθως ξεκινά κι αυτή από τη διοίκηση (η οποία, όμως, έχτισε το ροστερ!), με αποτέλεσμα πάλι να κερδίζει χρόνο.

    Δυστυχώς οι περισσότερες ομάδες έχουν τέτοιας φύσης προβλήματα. Απλά στην ΑΕΚ (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό) φαίνονται μεγαλύτερα. Οι ίδιες έχουν μείνει να παλεύουν με τις δόξες του παρελθόντος τους και πιστεύουν πως το όνομά τους είναι αρκετό για να προσεγγίσουν κάποιο σοβαρό επενδυτή και να ξαναβαδίσουν στο δρόμο των επιτυχιών. Οι εποχές άλλαξαν. Δυστυχώς, βλέπω πως οι ίδιες οι ομάδες, πλεον, δεν αντέχουν το βάρος της φανέλας τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Scouser Jim
    Δυστυχώς είναι όπως τα λες. Πολλές ομάδες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα οικονομικής κυρίως φύσης (λογικό) και το θέμα είναι πως δεν υπάρχει φως στο τούνελ με αποτέλεσμα η κάθε ομάδα να απαξιώνεται και να μικραίνει. Όταν οι διοικήσεις είναι μη σταθερές, τότε η ομάδα γκρεμίζεται. Το έχουμε δει άλλωστε πολλές φορές αυτό και όχι μόνο στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή