Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΠΑΟ για σεντόνι...

Καταρχήν θα ήθελα να πω ένα μεγάλο καλησπέρα προς όλους. Έχουμε πολύ καιρό να τα πούμε, περίπου δύο μήνες έχουν περάσει από τότε που έβαλα "λουκέτο" στο μπλογκ μου, αλλά όπως και να το κάνουμε, αν κολλήσεις το μικρόβιο του μπλογκερ πολύ δύσκολα μπορείς να ξεφύγεις. Μου έλειψε, είναι αλήθεια, όλη η διαδικασία, γι'αυτό και αποφάσισα να ξαναξεκινήσω. Ξέρω, πιθανόν να σας έχω ψιλοσπάσει τα νεύρα με όλα αυτά τα "κλείνω", "ανοίγω" αλλά βλέπετε, το νεαρό της ηλικίας με οδηγεί σε επιπόλαιες αποφάσεις.

Ας προχωρήσουμε λοιπόν στα τεκτενώμενα στα γήπεδα. Σήμερα ολοκληρώθηκε η προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, την ύπαρξη των οποίων τρία χρόνια τώρα δεν έχω καταλάβει, με μεγάλο κερδισμένο τον περσινό νταμπλούχο Ελλάδος, τον Παναθηναϊκό, καθώς με τη νίκη του απέναντι στον ΠΑΟΚ κατέλαβε τη πρώτη θέση και με νίκη απέναντι σε ΑΕΚ θα πάει στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης. Η επικράτηση του Ολυμπιακού Βόλου επί της ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό έβαλε ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες της Ένωσης για συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς έχει μόνο μαθηματικές (και φρούδες ελέω Μπέου) ελπίδες.

Ποτέ μου δεν φαντάστηκα πως ο Παναθηναϊκός θα προχώραγε σε τέτοια ρελάνς. Ειδικά μετά το τέλος του πρώτου μισού του μίνι πρωταθλήματος, πίστευα πως είναι απλά "καμμένο χαρτί", απίθανο να διεκδικήσει κάτι. Αντίθετα, οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα φρόντισαν να με διαψεύσουν πανηγυρικά. Χωρίς να παίξουν κανένα σπουδαίο ποδόσφαιρο, συσπειρωμένοι ωστόσο, και με πάθος, κατάφεραν να ανατρέψουν το σκηνικό. Άνετη επικράτηση επί του Ολυμπιακού Βόλου στο ΟΑΚΑ με το εμφατικό 3-0 και με τη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 1-0 κατάφερε να μπει δυναμικά και πάλι στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης και αυτή τη στιγμή φαντάζει το απόλυτο φαβορί.

Στη Θεσσαλονίκη πολλοί είναι εκείνοι που λησμονούν τον Φερνάντο Σάντος. Κακά τα ψέμματα, η φυγή του Πορτογάλου έχει στοιχήσει πολύ στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και η μη απόκτηση ενος καλού προπονητή έχει φέρει αυτά τα αποτελέσματα. Το 3-0 στο ΟΑΚΑ είναι καθαρά έργο...Χάβου, η έμπνευση του οποίου να χρησιμοποιήσει το σύστημα 3-4-3 (ποιο;) ήταν τραγική. Επιπλέον έχει χάσει τα αποδυτήρια και οι παίκτες κάνουν ότι θέλουν (λέγε με Πάμπλο Γκαρσία). Επιπλέον ο ΠΑΟΚ στερείται ενός γκολτζή. Καλός ο Αθανασιάδης αλλά είναι πολύ του ύψους και του βάθους. Για τον Μουσλίμοβιτς περιττό να μιλάω, είναι βετεράνος. Πάντως με συνδιασμό αποτελεσμάτων ο ΠΑΟΚ έχει ελπίδες για να πάει στα προκριματικά, έστω και αμυδρές.

Το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό Βόλου δεν το είδα, ωστόσο από αυτά που διάβασα δεν άξιζε να χάσει. Άποψη δεν έχω, εαν καταφέρω και βρω κάπου τον αγώνα θα τον δω. Πάντως δεν θα πρέπει να υπάρχουν ελπίδες για το Τσάμπιονς Λίγκ, ο Μπέος είναι ικανός να χάσει για να βγεί ο ΠΑΟΚ Τσάμπιονς Λιγκ, ώστε να μην μείνει εκτός Ευρώπης η ομάδα της Θεσσαλίας.

2 σχόλια:

  1. Σκάουτερ χαίρομαι πολύ που επέστρεψες! Καλή συνέχεια λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Χάρη. Και εγώ χαίρομαι. Σε ευχαριστώ πολύ. Και σε εσένα εύχομαι καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή