Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Περίμενα χειρότερα...

Ένταξει, μπορεί η εθνική ομάδας της Μάλτας να μην συνιστά τον λεγόμενο αντίπαλο φόβητρο, ωστόσο, κανείς δεν περίμενε ότι θα βλέπαμε ένα συμπαθητικό, από άποψης θέαματος, παιχνίδι, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Ως γνωστόν, η εθνική επιβλήθηκε της Μάλτας με σκορ 3-1, με τα νιάτα της ομάδας να σκοράρουν, καθώς οι Φετφατζίδης (2x) και ο αμυντικός της Σάλκε, Κυριάκος Παπαδόπουλος, έδωσαν τη νίκη στο εθνικό αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Το χάλι του πρώτου παιχνιδιού, επί Μαλτέζικου εδάφους, δεν το είδαμε σε καμία περίπτωση. Η εθνική μας ήταν πιο φρέσκια, αν και αγωνίστηκαν οι παλιές καραβάνες, Κατσουράνης και Καραγκούνης, έκανε ευκαιρίες, θα μπορούσε να διευρύνει ακόμα περισσότερο το τελικό σκορ αν ήταν πιο εύστοχη και λιγότερο φλύαρη στη τελική της προσπάθεια. Επίσης, η άμυνα, πέρα από μερικές εκνευριστικές στιγμές χαλάρωσης, έκανε μία αξιοπρεπή εμφάνιση, αν και πρέπει να λάβουμε υπ'όψην πως ο φορ της Μάλτας, Μίφσουντ, έχει να επιδείξει καριέρα στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας, με κορυφαία ομάδα τη Κόβεντρι, άρα δεν πρόκειται για κάτι το εξαιρετικό.

Από τους διεθνείς μας ξεχώρισε ο Γιάννης Φετφατζίδης. Πέτυχε δύο γκολ, απέφυγε τις ανοησίες και το ατομιστικό παιχνίδι και δεν κράταγε τη μπάλα δίχως λόγο, κάνοντας κάτι το περιττό και ανούσιο. Εγώ τον πιστεύω τον μικρό διότι ξέρει από μπάλα, μπορεί να είναι αρκετά άναρχος στο παιχνίδι του και να μην υπακούει τις εντολές των προπονητών στο βαθμό που αυτοί θέλουν, είναι όμως τεχνιτάκος, κάτι αξιοσημείωτο και δυσεύρετο στη χώρα μας. Για εμένα, τελευταίος τεχνίτης που έβγαλε η χώρα μας ήταν ο Νίνης, που κάηκε όμως, και μετά πάμε πολύ πιο παλιά, στην εποχή του Τσιάρτα. Οπότε καλό θα ήταν να τον πιστέψουμε τον Φετφατζίδη, απλά θέλει προσοχή.

Επιπλέον, καλό παιχνίδι έκαναν και οι Καραγκούνης, Νίνης, που βοήθησαν στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας μας και έπαιξαν πιο στρωτά, κάνοντας σωστές μεταβιβάσεις και καλά τρεξίματα. Ο Κατσουράνης κινήθηκε σε καλσσικά νερά, μπούκαρε στη περιοχή κάποιες φορές σαν κρυφό φορ αλλά δεν του βγήκε το γκολ. Θετικός ήταν και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στο ντεμπούτο του με το εθνόσημο στο στήθος. Σκόραρε και γενικά είχε καλές τοποθετήσεις στην άμυνα. Ο Τζιώλης στην επανεμφάνιση του έκανε ένα ήρεμο παιχνίδι, δίχως να φανεί, δίχως να κάνει λάθος.

Αντίθετα, αυτός που έδειχνε πολύ αγχωμένος και επηρρεασμένος ήταν ο Κωσταντόπουλος. Ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας έδειξε ασταθής, πολύ αγχωμένος και ως εκ τούτου έκανε μια μέτρια εμφάνιση. Προφανώς το βάρος της φανέλας πέφτει βαρύ στον Έλληνα διεθνή, για τον οποίο έχει ακουστεί πως ενδιαφέρονατι ΑΕΚ και Ολυμπιακός και καλό θα ήταν να σκεφτούν αν ο "Ντίμι" έχει το βάρος να σηκώσει τη φανέλα του συλλόγου, όποιου και/αν πάει τελικά.

Το πιο θετικό απ'όλα είναι πως η Ελλάδα διατήρησε τα ηνία στο βαθμολογικό πίνακα και έχει βάσιμε ςελπίδες πρόκρισης στη τελική φάση του Euro. Σιγά σιγά, θα πρέπει εμείς οι ίδιοι οι Έλληνες να συνειδητοποιήσουμε πως πλέον δεν είανι επιτυχία η πρόκριση σε τελική φάση, αλλά ένα σκαλοπάτι. Οι απαιτήσεις πρέπει να ανέβουν για να ανέβει και το επίπεδο του αθλήματος στη χώρα μας, που αυτή τη στιγμή κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα.

4 σχόλια:

  1. Με το που είδα τον χθεσινό Φετφατζίδη έλεγα «κάποιον μου θυμίζει,ποιον μου θυμίζει...»Και τώρα που διάβασα εδώ θυμήθηκα καθώς από το σημείο που έλεγες « τεχνιτάκος, κάτι αξιοσημείωτο και δυσεύρετο στη χώρα μας» και ΄κεινη την στιγμή θυμήθηκα τον Τσιάρτα.

    Το κακό είναι οτι δεν έχει οριμάσει πλήρως και δεν είναι οργανομένος,έχει ένα κάπως...βραζιλιάνικο στυλ αλλά θα μάθει ο «Φέτφα».

    Άκομη τέρματα έχουμε για χώρα ΝΑ.Και τον Ελευθερόπουλο να έβαζε καλύτερος θα ήταν.Όχι οτι δεν είναι καλός ο «Ντίμι» αλλά φοβάμαι πως δεν φτάνει.

    Και συνεχίζω με αυτήν την εμμονή στους Καραγκούνη-Κατσουράνη.Υπάρχουν τόσα νέα παιδιά στη μεσέα γραμμή που δεν παίζουν,όπως ο Κονέ,ο Ταχσίδης,ο Γκέντζογλου,ο Ανάκογλου και ο Ανδρέας Τάτος που κατ΄εμέ είναι καλοί.

    Και ο Σαλπιγγίδης;Τι έχει ο Μήτρογλου και δεν κάνει για βασικός;

    Και έχω μια απορία.Υπάρχουν δύο Αθανασιάδιδες;Στέφανος και Κλάους;Έχω ψιλομπερδευτεί! :S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου Ύπνε.

    Σε βρίσκω πολύγραφότατο. Λοιπόν ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο Φετφατζίδης είναι ένα παιδί που το πιστεύω διότι ξέρει μπάλα και το να βρεις Έλληνα που να ξέρει λίγο μπάλα να μπορεί να κάνει ντρίπλα είναι μεγάλο πράγμα. Αλλά δεν έχει μυαλό, ποδοσφαιρικό. Ο Τσιάρτας είχε ΤΟ ΜΥΑΛΟ, μπορεί να μην έπαιρνε τα πόδια του, πιο αργός και από τον Πάγκαλο που έχει φάει τον Βενιζέλο (κλεμμένη ατάκα από έναν φίλο μου), μπορεί να μάρκαρε με τα μάτια άλλα ήξερε καντάρια μπάλα. Ο Φετφατζιδης είναι μικρός ακόμα θα δείξει το μέλλον. Πάντως έχει ταλέντο.

    Για τη θέση του κίπερ υπήρχαν και άλλες επιλογές, ο Δασκαλάκης, ο Ελευθερόπουλος όπως λες. Και ήμαρτον με τη κλήση του Κοτσόλη, έλεος, καλύτερα Χαλκιά.

    Για την εμμονή του άξονα τα έχω ξαναπεί, πρέπει να τους δώσουν πόδι δεν τραβάνε άλλο. Χθες ήταν καλοί γιατί έπαιξαν με κάτι ψαράδες. Ο Κονέ ο Ταχτσίδης δεν κάνουν έχουν μείνει τραγικά στάσιμοι. Ο Ανάκογλού είναι μικρός ακόμα και ο Γκέντσογλου είναι πολύ αμυντικογενής για κέντρο. Ο Σαλπιγγίδης τρώγεται, ο Μήτρογλού ενώ θα μπορούσε, έχει ένα τεράστιο κακό: Τεμπέλης μέσα στο γήπεδο, στατικός μέχρι αηδίας. Να βάζει γκολ ξέρει αλλά θέλει χαφ για μπαλιές και εμείς δεν έχουμε τόσα.

    Ο Αθανασιάδης λέγεται Στέφανος αλλά τον φωνάζουν Κλάους κιόλας, είχε γεννηθεί Γερμανία και του έμεινε.Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Εθνική δεν με γέμισε. Σε τέτοια ματς πρέπει να κάνεις πειστικές εμφανίσεις επί 90 λεπτά. Αντιθετα, παίξαμε μέτρια. Ειδικά στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ήμαστε για κλάμματα. αν παίζαμε με ικανό αντίπαλο θα είχαμε φάει τουλάχιστον δυο γκολ. Δεν είχαμε διάρκεια, δεν είχαμε συνέπεια και επαναπαυτήκαμε πολύ γρήγορα. Αυτά δεν είναι σημάδια σοβαρής ομάδας.

    Όσο για τον Φέτφα το παιδί δεν μπορεί. Κρατάει πολύ την μπάλα στα πόδια του, δεν έχει έκρηξη, δεν ξέρει πότε να δώσει πάσα και δεν ξέρει να κοντρολάρει την μπάλα. Όσο και να θέλουμε να τον βαφτίσουμε παιχταρά και ταλεντάρα δεν είναι.

    Αντίθετα ο Νίνης στο συγκεκριμένο ματς έδειξε βελτιωμένος. Όμως, έχει μείνει στάσιμος. Δυστυχώς, δεν έχει δουλέψει ο ίδιος και προφανώς δεν έχουν δουλέψει μαζί του. Είναι ακόμα το ίδιο παιδάκι που ήταν όταν πρωτοξεκίνησε. Έχει ακόμα τις ίδιες αδυναμίες. Μακάρι να σταματήσει να κάνει βήματα πίσω και επιτέλους να αρχίζει να προοδεύει. Κρίμα, διότι το τόπι το κατέχει.

    Τα επόμενα επίσημα ματς της Εθνικής είναι όλα τα λεφτά. Μακάρι να πάμε καλά, αν και με βάσει τις τελευταίες εμφανίσεις δεν είμαι αισιόδοξος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ εν μέρει με αυτά που λες Κάνθαρε. Σίγουρα ήμασταν μέτριοι, απλά, έχοντας στο νου και το πρώτο παιχνίδι στη Βαλέττα, υπάρχει σαφώς μια βελτίωση. Ιδιαίτερα τα πρώτα 20-30 λεπτά ήμασταν καλούτσικοί.

    Για τον Φετφατζίδη διαφωνώ, εγώ πιστεύω πως μπάλα ξέρει, μπορεί να υστερεί σε πολλούς τομείς αλλά έχει κάτι που με κάνει να τον πιστεύω. Το ίδιο είχε και ο Νίνης, ο οποίος είναι χειρότερος από όταν πρωτοεμφανίστηκε.

    Τη πρόκριση, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα τη πάρουμε πιστεύω. Το παιχνίδι με τη Γεωργία για εμένα είναι από τα πιο κρίσιμα, αν κερδίσουμε έχουμε φοβερές ελπίδες για πρόκριση, ή τουλάχιστον για τη δεύτερη θέση των μπαράζ. Θα δούμε στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή