Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Πάει και ο Σκόκο...

Τέλος ο Σκόκο από την ΑΕΚ. Ο Αργεντίνος επιθετικογενής παίκτης αποδέχθηκε παχυλή πρόταση από την ομάδα Αλ Αϊν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, βάζοντας υπογραφή σε τριετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές δύο εκατομμυρίων ευρώ, με τον αθηναϊκό σύλλογο να εισπράττει τη ρήτρα του παίκτη που ανέρχεται στα 2,5 εκατομμύρια, ενώ θα λάβει και άλλα 600.000 σε περίπτωση που ο Σκόκο επιστρέψει σε ομάδα στην Ευρώπη πριν τη λήξη του συμβολαίου του.

Μου είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω γιατί ο Σκόκο δέχθηκε να πάει σε μία ομάδα σαν και αυτή. Ένας παίκτης που ψάχνονταν για μεταγραφή σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης κατέληξε στα Εμιράτα, το επίπεδο του ποδοσφαίρου εκεί είναι πολύ χαμηλό και οι συνθήκες ολίγον τι αντίξοες.Μα το κυριότερο: Νόμιζα πως σαν παίκτης είχε φιλοδοξίες, ήθελε να κάνει το κάτι παραπάνω. Διότι δεν έβγαζε και τόσο λίγα χρήματα, μην υπερβάλλουμε κιόλας, μια χαρά λεφτά έπαιρνε και στην ΑΕΚ και σίγουρα θα μπορούσε να βρει καλό συμβόλαιο στην Ευρώπη.

Η απώλεια δείχνει τεράστια και δυσβάσταχτη για την ΑΕΚ, μόνο που εγώ δεν τάσσομαι υπέρ αυτής της άποψης. Από πέρσι ο Σκόκο δεν έπαιζε, είχε χάσει το κίνητρο και δεν αγωνίζονταν σταθερά, πολλά σκαμπανευάσματα και πολλές φορές αδιαφορία. Το γεγονός ότι η ΑΕΚ κατάφερε να μην το χάσει ελεύθερο είναι επίτευγμα, διότι έχουμε δει τους κιτρινόμαυρους να είναι ιδιαιτέρως...αλτρουιστές (λέγε με Τζεμπούρ). Και τα 2,5 είναι καλά λεφτά για κάποιον που έχει μεν τεράστια ποιότητα, αλλά προέρχεται από πολύ μέτρια σεζόν.

Και εξηγούμαι: Πέραν από το παιχνίδι με τον Άρη, στο οποίο έκανε πραγματικά όργια και έβαλε και εκείνο το απίστευτης ομορφιάς γκολ από το κέντρο σχεδόν του γηπέδου, τι άλλο έχουμε να θυμόμαστε από το Σκόκο φέτος; Μήπως τίποτα; Διότι εγώ μόνο αυτό θυμάμαι και αν κάποιος έχει να προσθέσει κάτι ας μου το πει. Είναι γεγονός πως μιλάμε για έναν εκ των τριών πιο τεχνιτών παικτών του πρωταθλήματος, αλλά αν δεν παίζει τι να το κάνεις;

Φυσικά στην ΑΕΚ του ΔΝΤ λείπουν παίκτες να τον στηρίξουν. Γι'αυτό και δεν έκανε και πολλά. Σε αυτό συμφωνώ κι εγώ, αν είχε κάποιον άξιο συμπαραστάτη μπορέι να έκανε θαύματα. Αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσει κάποιον άξιο η ΑΕΚ, ο Σκόκο δεν θα έκανε τίποτα περισσότερο απ'ότι πέρυσι, οπότε, από αυτή την άποψη, έχει κέρδος η ΑΕΚ το μεγάλο του συμβόλαιο. Και τώρα το αντεπιχείρημα: Είναι ο ΜΟΝΟΣ που μπορούσε να ξεσηκώσει την εξέδρα και να κάνει μια περίτεχνη ενέργεια. Είναι ο ΜΟΝΟΣ που ξέρει πολύ, μα πάρα πολύ μπάλα. Είναι ο ΜΟΝΟΣ που αποτελούσε φόβο για τους αντιπάλους.

Κια θεωρώ κρίμα που τον χάνουμε από την Ελλάδα. Διότι και αυτά τα δέκα λεπτά που έπαιζε έκανε πράγματα που άλλοι θα ήθελαν μια καριέρα ολόκληρη να πραγματοποιήσουν. Δύο βίντεο για τον Σκόκο:



Αν είχε διάρκεια τώρα θα ήταν βασικός σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

2 σχόλια:

  1. Οι φήμες υποδήλωναν ότι από την στιγμή που κάποια πιθήκια έβαλαν γκαζάκια στο σπίτι του Σκόκο, η φυγή ήταν προδιαγεγραμμένη. Και τα λεφτάκια του πήρε και χρήμα έφερε στην ομάδα και την απάλλαξε από το συμβόλαιό του. Πάντως, ξέρει μπάλα, αλλά είναι άναρχος γαμώ το κερατό του. Τέλος, πράγματι τον χάνουμε από την Ελλάδα. Πάλι καλά που έχουμε τον μέγιστο Πρίττα που δεν πάει πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισχύει πως το επεισόδιο με τα γκαζάκια έπαιξε σημαντικό ρόλο στην φυγή του παίκτη. Τουλάχιστον δεν έφυγε απλώς αλλά έφερε και χρήματα στην ομάδα για το καλό του συλλόγου. Αξιέπαινο αυτό που έκανε. Για τον Πρίττα...πιστεύω πως κάνεις πλάκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή