Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Έπαρση και ασέβεια του Μανωλά κατά της ΑΕΚ

Το σήριαλ σχετικά με τη παραμονή ή μη του Κώστα Μανωλά στην ΑΕΚ αποτελεί το κυρίαρχο θέμα στα διάφορα site και portal που σχετίζονται με την Ένωση. Μέσα από αυτά μπορείς να αντιληφθείς τι πιστεύει ο κόμσος για τον Μανωλά, τι είναι σωστό και τι όχι γι'αυτούς, τι πιστεύει γενικά ο μέσος Αεκτζής. Λαμβάνωντας υπόψην διάφορες απόψεις από αθλητικογράφους και απλούς φιλάθλους, αποφάσισα να πω και εγώ την άποψη μου επάνω στο ζήτημα αυτό.

Η πρόταση της ΑΕΚ, για τα δεδομένα της εποχής και του ΔΝΤ που έχει υποβάλλει τον εαυτό της (θέλωντας και μη) είναι άρκετα καλή, αν λάβουμε υπόψην πως ο Μανωλάς θα έχει να λαμβάνει περισσότερα χρήματα από τον παρτενέρ του στην άμυνα Τραϊανό Δέλλα, πως ο μισθός του θα εξαπλασιαστεί (270.000 από 50.000), ενώ και η τριετής ανανέωση δεν αποτελεί δεσμευτικό για την υποχρεωτική παραμονή του νεαρού ελπιδοφόρου αμυντικού, ο οποίος μετράει 1 1/2 σεζόν συμμετοχής στη κορυφαία κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Οι απαιτήσεις που έχει προβάλλει ο νεαρός σέντερ μπακ είναι επιεικώς απαράδεκτες και εξηγούμαι. Ζητά 400.000 το χρόνο καθαρά, δηλαδή οκταπλάσιο μισθό από αυτόν που λαμβάνει, προκαταβολή του 50% του ποσού, τριετές συμβόλαιο, ρήτρα αποδέσμευσης μόλις 2 εκατομμυρίων ευρώ και σε περίπτωση πώλησης ποσοστό της τάξης του 15%. Και οι όροι που έχει προτείνει ο στόπερ του δικεφάλου είναι απλά εριστικοί και δίχως λογική, είναι προφανές πως πιέζει για να φύγει, αλλά να πάει που; Είναι πολύ μικρός και άπειρος για διεθνή καριέρα, εκτός και αν θέλει να πάει σε άλλη ομάδα στην Ελλάδα...

Και τώρα έχουμε την ανάλυση των οικονομικών όρων που προτείνει η πλευρά Μανωλά (ήτοι ο θείος του). 400.000 ευρώ συμβόλαιο για τρία έτη,σε μία εποχή που έχει αποφασιστεί το ψηλότερο συμβόλαιο να είναι 200.000 σημαίνει πως ο Μανωλάς κοστίζει όσο δύο παίκτες. Επίσης είναι μόλις 19-20 ετών και παρουσιάζει παράλογες και όχι ανάλογες των επιδόσεων του απαιτήσεις, φέτος κινήθηκε σε ρηχά νερά και έκανε αρκετά λάθη. Και το να ζητά τα 200.000 μπροστά την ίδια στιγμή που η ΑΕΚ μοχθεί να βρει λεφτά για την αδειοδότηση δείχνει μικροπρέπεια και έλλειψη σεβασμού προς τον σύλλογο.

Και τώρα ας πάμε στα δύο σημαντικότερα μέρη της πρότασης Μανωλά. Διότι μπορώ να δεχθώ πως ο Μανωλάς προβάλλει τέτοιες απαιτήσεις στις αποδοχές του όταν βλέπει κάτι Γκερέιρο και κάτι Γιάχιτς να παίρνουν πολύ περισσότερα και να μην κάνουν τίποτα (αν και η διοίκηση αυτούς θα τους διώξει). Ρήτρα αποδέσμευσης μόλις δύο εκατομύρια και ποσοστό μεταπώλησης 15%. Εκτός του ότι η ρήτρα είναι ιδιαιτέρως χαμηλή, αν κάποια ομάδα καταβάλει το ποσό αυτό η ΑΕΚ θα κερδίσει κάτι παραπάνω από τα μισά. Γιατί; Διότι το 15% που ζητά ο παίκτης συν το 30% που διατηρεί ο Θρασύβουλος, δίνει στην ΑΕΚ μόλις το 55%, χωρίς να μετράω τα χρήματα που θα πάρει η εφορία.

Ο Μανωλάς έχει κακό σύμβουλο, έναν άνθρωπο, που ενώ αποτελεί ζωντανή ιστορία του συλλόγου και σημαία της ομάδας και που αγαπήθηκε όσο ελάχιστοι, συμπεριφέρεται στην ΑΕΚ σαν να του έχει καταστρέψει τη ζωή. Και τώρα ο Στέλιος Μανωλάς βγάζει μεγάλα απωθημένα και έχει καταντήσει να είναι αντιπαθής στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνει αυτό. Και τώρα ο ανηψιός του δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τη ομάδα που τον ανέδειξε, διότι αν παρέμεινε στο Θρασύβουλο τώρα θα ήταν στα αζήτητα, δεν υπάρχει αμφιβολλία περί αυτού. Με βύσμα ήρθε στην ΑΕΚ, όσο και αν δεν αρέσει να ακούγεται αυτό.

Πλέον η ΑΕΚ, μετά τις εξελίξεις επί του θέματος, θα πρέπει να πουλήσει τον Μανωλά. Και άμεσα γιατί του χρόνου διαπραγματεύεται με όποια ομάδα θελήσει ο ίδιος χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν (ελεύθερος γαρ). Η ειρωνεία είναι πως όλοι αποκαλούσαν τον Σκόκο φραγκοφονιά, περιπατητή που αδιαφορεί παντελώς για την ομάδα και τώρα όλοι τον ευχαριστούν και για τις στιγμές που τους χάρισε και για το ότι τίμησε την ομάδα που τον έφερε στην Ευρώπη, ανανεώνοντας μόνο και μόνο για να έχει οικονομικά οφέλη ο σύλλογος.

4 σχόλια:

  1. Σκάουτερ και ο Στέλιος τα ίδια έκανε όταν έληγε το συμβόλαιό του. Το κακό είναι πως αντί να προσπαθεί να κάνει τον μικρό καλύτερο ποδοσφαιριστή, του «φουσκώνει» τα μυαλά και την έχει δει Μπεκενπάουερ και βάλε...Με τέτοιο χαρακτήρα όμως και τέτοια έπαρση, όπως λες κι εσύ, δεν πάει πουθενά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα Χάρη, φέρει τεράστια ευθύνη ο θέιος του. Και αν δεν βάλει κάτω το κεφάλι ο μικρός θα παραμείνει στάσιμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή