Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

MS Talent Search: Lucas

Στη σημερινή μου ανάρτηση θα ασχοληθώ με έναν ανερχόμενο παίκτη που αγωνίζεται στη Βραζιλία. Ο Lucas Rodrigues Moura da Silva, ή απλά γνωστός σαν Lucas, αποτελεί έναν από τους ανερχόμενους αστέρες του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, σε σημείο που πολύ τον λογίζουν ως τον διάδοχο του Κακά. Ο νεαρός επιτελικός μέσος έχει αξιοζήλευτο ταλέντο και έχει ήδη καταφέρει να πάρει σπίτι του τη φανέλα βασικού στη Σάο Πάολο, ομάδα που αγωνίζεται, ενώ είναι ζήτημα χρόνου η μεταγραφή του σε έναν εκ των κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης.

Ο ίδιος ο Πελέ, ένας από τους καλύτερους παίκτες (αν όχι κορυφαίος) που έχει δει ποτέ ο πλανήτης, συγκαταλέγει τον νεαρό Lucas, ανάμεσα στους μελλοντικούς ηγέτες και βασικά στελέχη της εθνικής ομάδας της Βραζιλιάς (οι άλλοι δύο είναι οι Neymar και Paulo Henrique, πιο γνωστός σαν Ganso). Αν μη τι άλλο αυτό σημαίνει πάρα πολλά για έναν παίκτη, τη στιγμή που τα βαρύγδουπα αυτά λόγια ακούγονται ενώ μετρά μόλις δύο και κάτι λιγότερο χρόνια αγωνιζόμενος στη κορυφαία κατηγορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, μιας και είναι μόλις 19 ετών (γεννημένος στις 13 Αυγούστου του 1992).

Ο Lucas είναι μικρόσωμος, με τα βίας φθάνει το 1,72, και όπως κάθε ποδοσφαιριστής που θέλει να σέβεται τον εαυτό του, έχει πολύ καλή επιτάχυνση και ταχύτητα. Το μικρό του μέγεθος του επιτρέπει να είναι αρκετά ευέλικτος, έχει χαμηλό κέντρο βάρους με αποτέλεσμα να διαθέτει εξαιρετική ντρίπλα και διεισδυτικότητα. Έχει αρκετά καλή σέντρα και πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, πάσα σε πρώτο χρόνο, ενώ δείχνει και ικανοποιητική ευχέρια στο σκοράρισμα. Μειονέκτημα του το ύψος του που τον καθιστά μη ικανό στις εναέριες αναμετρήσεις.

Αν και είναι μόλις 18 ετών, έχει καταφέρει ήδη να αγωνιστεί σε 27 αναμετρήσεις με τη φανέλα της Σάο Πάολο, με την οποία έχει πετύχει και 6 τέρματα. Είναι μέλος της εθνικής Βραζιλίας u-20, της φανέλα της οποίας έχει φορέσει συνολικά 9 φορές πετυχαίνοντας, μεταξύ άλλων και τέσσερα τέρματα. Το πιο σημαντικό ωστόσο, είναι πως ο Lucas πρόσφατα κλήθηκε στα φιλικά απέναντι σε Ολλανδία και Ρουμανία. Και να ξανατονίσω την ηλικία του παίκτη, μόλις 18 ετών.

Όπως είναι λογικό, τα επιτεύγματα του παίκτη έχουν οδηγήσει πολλούς συλλόγους να εκφράσουν ενδιαφέρον για την απόκτηση του Βραζιλιάνου επιτελικού μέσου. Ήδη η Λίβερπουλ έχει κάνει μία διερευνιτική πρόταση, ενώ ενδιαφέρον για τον ίδιο έχουν δείξει, σύμφωνα με δημοσιεύματα Τσέλσι και οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ. Ωστόσο, η ομάδα του Κένι Νταλγκλίς βρίσκεται σε θέση ισχύος καθώς έχει τον πρώτο λόγο αν θελήσει να αποκτήσει τον Lucas, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους παίκτες που αξίζουν προσοχή, σύμφωνα με την επίσημη λίστα της FIFA. Ο νεαρός θα έχει μέλλον.

Δείτε ένα βίντεο με τον Lucas:

2 σχόλια:

  1. Πολύ μεγάλο ταλέντο φίλε αυτός ο Βραζιλιάνος..Περιττό να σου πω πως στο manager είναι φοβερός...Έχει πάρει μεταγραφή στη Μπαρτσελόνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι το ξέρω, όταν έψαχνα φωτό του παίκτη βρήκα μία με το σχήμα του παίκτη στο παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή