Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ο εν δυνάμει ηγέτης Λέτο και το φάντασμα Νίνης

Πολλές πιθανότητες να προκριθεί στην επόμενη φάση των προκριματικών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έχει ο Παναθηναϊκός μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με αντίπαλο την Δανέζικη Οντένσε. Το παιχνίδι ήταν πολύ μέτριο και ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω αν ήταν πιο συγκεντρωμένος στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και δεν δέχονταν το γκολ του Ρεγκίουνσεν στο 89 και αν ο νεοαποκτηθείς Κουίνσι δεν έχανε τεράστια ευκαιρία στα χασομέρια.

Οι πράσινοι ήταν φανερά ανέτοιμοι και αυτό φάνηκε σε πολλές στιγμές κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ιδιαίτερα η άμυνα του τριφυλλιού πελαγοδρομούσε σε αρκετές περιπτώσεις, με τον Μπουμσόνγκ και τον...αρχηγό Σαριέγκι να μην έχουν καλή συνεργασία, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να βρίσκουν ανοιχτούς χώρους. Ευτυχώς, οι Δανοί δεν ήταν κάτι το εξαιρετικό και το αστέρι της ομάδας, Ουτάκα, δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός στο βαθμό, τουλάχιστον, που όλοι περιμέναμε.

Κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός έχει αναλάβει πλέον το ρόλο του ηγέτη στην ομάδα (ελλείψει άλλου) και χθες ήταν από τους καλύτερους του γηπέδου. Μετρημένος, δίχως τις πολλές περιττές ενέργειες που μας έχει συνηθίσει και πέτυχε και το γκολ που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα με όμορφο σουτ από τη μεγάλη περιοχή στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Ήταν πολύ δραστήριος και ο κινητήριος μοχλός του ΠΑΟ.

Αντίθετα ο Νίνης...αυτό το παιδί δεν πάυει να με εκπλήσει και δυστυχώς δυσάρεστα. Χθες ήταν εκτός τόπου και χρόνου, άλλο σκεφτόταν, άλλο αποφάσιζε να κάνει, άλλο έκανε. Δεν κράταγε μπάλα, έκανε λάθος μεταβιβάσεις ενώ έχει αρχίσει να με κάνει να πιστεύω ότι έχει διαλέξει λάθος άθλημα, χθες το παράκανε με τις βουτιές, τον άγγιζε το αεράκι και έπεφτε. Δυστυχώς το πάλαι ποτέ ταλέντο του ελληνικού ποδοσφαίρου, η ελπίδα της Ελλάδας έχει μετατραπεί σε παικτάκι της σειράς. Και πλέον δεν μπορούμε να κατηγορούμε μόνο τον κακό Πεσέιρο.

Το τελικό αποτέλεσμα μάλλον ικανοποιημένο θα πρέπει να αφήνει τον Παναθηναϊκό, αν και σίγουρα θα έχει μια πικρή γεύση, απόρροια αφενώς της ισοφάρισης στο 89', αφετέρου λόγω της τεράστιας ευκαιρίας του Κουίνσι στην εκπνοή του αγώνα. Θα πρέπει βέβαια να λάβουμε υπόψην πως η Οντένσε είναι πιο έτοιμη ομάδα, με αντοχές μιας και έχει ήδη ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Δανίας. Οπότε μάλλον θετική είναι η ισοπαλία. Ο Παναθηναϊκός κρατά τη πρόκριση στα χέρια του και μόνο ο ίδιος μπορεί να τη χάσει. Για το καλό του ίδιου αλλά και της Ελλάδας, ελπίζω πως όχι.

2 σχόλια: