Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Copa America: Βραζιλία-Παραγουάη

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το Copa America, το αντίστοιχο Euro της Λατινικής Αμερικής, αλλά κάτι η επικαιρότητα, κάτι και οι προχωρημένες ώρες διεξαγωγής των αγώνων, δεν μου επέτρεψαν να έχω σφαιρική άποψη για τα τεκταινόμενα στη διοργάνωση. Ευτυχώς για εμάς τους φίλους του αθλήματος, έχει γίνει μια παγκόσμια πρωτοπορία, καθώς οι αγώνες μεταδίδονται σε απευθείας μετάδοση από το γνωστό μας you tube. Και σήμερα, αν δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε, έχετε μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να δείτε έναν ωραίο αγώνα.

Η Βραζιλία, μετά το ανεπιτυχές της αποτέλεσμα με την Βενεζουέλα (σ.σ 0-0), θα προσπαθήσει να δικαιολογήσει τον τίτλο του φαβορί, ενώ η νίκη είναι και μονόδρομος καθώς κάθε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης θέτει εν αμφιβόλο τη συμμετοχή της Σελεσάο στους νοκ-άουτ αγώνες της διοργάνωσης. Στο πρώτο παιχνίδι είδαμε μια τραγική Βραζιλία, που επιδίδονταν σε γιόμες, ήταν ασύνδετη και της έλειπε ο παίκτης θα μπορέσει να "σπρώξει" τη μπάλα στο πλεκτό, οι Πάτο, Νέιμαρ και Ρομπίνιο που ξεκίνησαν ήταν απλά τραγικοί, ενώ και ο Φρέντ πέρασε και δεν ακούμπησε.

Η Παραγουάη ξεκίνησε και αυτή τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση παραχωρώντας λευκή ισοπαλία με αντίπαλο το Εκουαδόρ, σε ένα παιχνίδι που ήταν από τα καλύτερα της διοργανωσης μέχρι στιγμής. (μπορείτε να δαπανήσετε 1 1/2 ώρα βλέποντας τον αγώνα σε επανάληψη από το youtube). Και ο αντίπαλος της δεν είναι σε καμία περίπτωση κάτι το ιδιαίτερο, το αντίθετο θα έλεγα, αν η Παραγουάη ήλπιζε σε πρόκριση στην επόμενη φάση του Copa America θα έπρεπε να έχει "καθαρίσει" τον κατώτερο αντίπαλο της. Ευκαιρίες είχε, αλλά το γκολ δεν έμπαινε και τώρα το έργο της είναι σαφώς πιο δύσκολο.

Η αναμέτρηση Βραζιλία-Παραγουάη θα μεταδωθεί σε φυσιολογικές ώρες (10.00μμ ώρα Ελλάδας) και είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να δούμε τι θα κάνει η Βραζιλία, θα κερδίσει ή θα φέρει πάλι ανεπιτυχές αποτέλεσμα, όπως έκανε και το έτερο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, Αργεντινή; Επίσης, είναι ευκαιρία να κρίνουμε ιδίοις όμμασι εάν δικαιολογείται ο ντόρος για τον Νέιμαρ. Στο πρώτο παιχνίδι (προσωπική άποψη) ήταν πολύ κακός, έκανε πάντα το κάτι παραπάνω, δεν "έσπαγε" σωστά τη μπάλα και έδειχνε πολύ αγχωμένος, σε σημείο που με έκανε να αναρωτηθώ εάν έχει ιδέα από το σπορ.

Στις 10 το βράδυ συντονιζόμαστε όλοι στο διαδίκτυο (εφόσον δεν διαθέτουμε Nova) και περιμένουμε να δούμε εάν η Βραζιλία θα δικαιώσει όλους εμάς που πιστεύουμε πως μπορέι να μας προσφέρει θέαμα, επιθετικό ποδόσφαιρο υψηλής τεχνικής και πολλά γκολ. Διότι έχω βαρεθεί να βλέπω όλη την ώρα under, έχει καταντήσει αηδία. Ευχής έργον να δούμε ΜΠΑΛΑ.

Υ.Γ Κλικ εδώ για να δείτε τον λογαριασμό στον οποίο γίνονται οι μεταδώσεις των αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου