Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Κύριε Αμπράμοβιτς, καμιά μεταγραφή θα κάνουμε;

Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε που ο μεγαλομέτοχος της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς έδινε στη Πόρτο 15 εκατομμύρια ευρώ για να φέρει στο Λονδίνο τον αποκαλούμενο και ως νέο Μουρίνιο, για να αντικαταστήσει τον Κάρλο Αντσελότι. Ο Αντρέ Βίλας Μπόας θεωρείται ως το "next big thing" της προπονητικής, που λένε και οι φίλοι(;) μας οι Εγγλέζοι. Ωστόσο, αν και έδωσε πολλά για τον 33 χρονο τεχνικό, μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει και πολλά για μεταγραφές...

Μέχρι στιγμής οι μπλε έχουν κάνει δύο μεταγραφές, το κόστος των οποίων φθάνει το ποσό που δαπανήθηκε για την απόκτηση του νέου τεχνικού της ομάδας. Ο νεαρός Βέλγος Κουρτουά, που αποκτήθηκε από τη πρωταθλήτρια Βελγίου Γκένκ έναντι 9 εκατομμυρίων (αμέσως δόθηκε δανεικός στην Ατλέτικο Μαδρίτης), με την προοπτική να πάρει τη θέση του Τσέχ όταν αυτός αποσυρθεί, και τον νεαρό Οριόλ Ρομέου για 6 εκατομμύρια, παίκτη που προέρχεται από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα.

Στην ουσία, η Τσέλσι έχει κάνει μία μεταγραφή και αυτή είναι ενός παίκτη που δεν προορίζεται τόσο για βασικός, όσο για μια καλή λύση στον πάγκο. Πέρσι η Τσέλσι ήταν για κλάμματα, αποκλείστηκε νωρίς από τα δύο κύπελλα στην Αγγλία, στο Τσάμπιονς Λίγκ έπεσε πάνω στον Σερ Άλεξ ο οποίος δεν της έδωσε και πολλά περιθώρια με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στη φάση των προημιτελικών, ενώ είχε τεθεί και εκτός διεκδίκησης τίτλου από τον χειμώνα, αν και προσπάθησε να κάνει μια ρελάνς και να φέρει τα πάνω κάτω. Εμπόδιο; Ποιος άλλος, ο Φέργκιουσον.

Η ομάδα έχει φανερές αδυναμίες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη βάθους πάγκου και ο μεγάλος μέσος όρος ηλικίας. Οι Ντρογκμπά και Λάμπαρντ είναι συνομήλικοι με τον...προπονητή τους, ενώ ο Τέρυ είναι ήδη 32. Και οι προαναφερθέντες είναι βασικότατα μέλη της βασικής ενδεκάδας. Μάλιστα, οι παίκτες που έχουν πατήσει και τα πρώτα "άντα" είναι πολλοί: Μαλουντά, Ανελκά, Μπεναγιούν, Ιλλάριο, Ασλέι Κοουλ. Είπαμε καλή η εμπειρία αλλά εδώ έχουμε γερουσία!

Η Τσέλσι χρειάζεται άμεσα ενίσχυση και ήδη έχει χάσει έναν ολόκληρο μήνα. Ο Μπόας δεν δείχνει ιδιαίτερα ζωηρός στις μεταγραφικές κινήσεις (άλλωστε στη Πόρτο τις μεταγραφές εν πολλοίς τις έκανε ο πρόεδρος της ομάδας) και ο Αμπράμοβιτς δεν δείχνει και αυτός έτοιμος να "βγάλει" το καρνέ...Χαρακτηριστικό είναι, άλλωστε, το γεγονός ότι η Τσέλσι έχασε τη μάχη με την νεόπλουτη Παρί Σεν Ζερμέν για την απόκτηση του Χαβιέρ Παστόρε.

Βέβαια, έχουμε έναν ολόκληρο μήνα ακόμα για μεταγραφές και τα πάντα μπορούν να συμβούν. Αλλά η αδράνεια αυτή, που είναι πολύ ανησυχητική και δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση εάν η Τσέλσι είναι χειρότερη από πέρσι. Ελπίδα όλων είναι να βρει τα πατήματά του στην ομάδα ο "mister 55 εκατομμύρια" (λέγε με Τόρρες), ο οποίος πέρσι ήταν απλά τραγικός, εκτός τόπου και χρόνου και απίστευτα ντεφορμαρισμένος.

4 σχόλια:

  1. Δεν είμαι φαν της Τσέλσι αλλά όμως του αγγλικού ποδοσφαίρου.Και θα ήθελα να βγένουν ταλέντα και από αυτήν την ομάδα.

    Σε σχέση με την Γιουνάιτεντ,την Σίτι,την Τότεναμ και φυσικά την Άρσεναλ η Τσέλσι είναι πολύ πίσω στην παραγωγή ταλέντων.Το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει βγάλει τα τελευταία 3-4 χρόνια είναι ο Φράνκο Ντι Σάντο,που πλέον αγωνίζεται στην Μπλάκμπερν.Η Τσέλσι επενδύει πολλά χρήματα όπως είπες και εσύ o mister 55 millions με το ένα γκόλ από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάιο.

    ΥΓ:Πόπο,την φωτό που την βρήκες;Ρόμπεν στην Τσέλσι;Πόπο τι μου θύμησες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κακό της Τσέλσι, δεν παράγει παίκτες. Ο τελευταίος είναι ο Τέρυ. Που τώρα βαδίζει στα 32...Και ο Ντι Σάντο δεν ήταν προιόν ακαδημιών, ήταν μεταγραφή από Αργεντινή. Άσε δε που είναι και μία μετριότητα, αργός, και άτεχνος.

    Τη φωτό την έβαλα για να δείξω πως κάποτε η τσέλσι έκανε και καμία μεταγραφή της προκοπής. Έχει καιρό να πάρει πραγματικά καλό παίκτη, και ο Τόρρες δεν έχει πιάσει, οπότε εκ του αποτελέσματος κρίνεται αποτυχημένος. Μόνο ο Νταβίντ Λουίς είναι καλός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον Τόρες δεν τον κατηγορώ γιατί κάτι έχει αυτό το παιδί.Ξέρει απίστευτη μπάλα και άμα ήθελε μπορούσε να είχε βγεί και καλύτερος παίχτης όλου του κόσμου.Αυτό το «ψυχολογικό» του που λένε έχει ξεκινήσει από το Μουντιάλ μέχρι και σήμερα και δεν βρήσκει τα πατήματά του.Ελπίζω να τα ξαναβρεί.

    Όσο για τ΄άλλο η Τσέλσι πήρε πέρσι έναν Ραμίρεζ έτοιμο παιχτράκο από την Μπενφίκα που έπαιξε γύρω στις 5-10 φορές.Το καλό είναι οτι αν έρθει ένας εκ των Παστόρε/Λουκάκου ο μέσος όρος ηλικίας θα κατέβει λίγο.Αν και όχι δραματικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμένα ο Τόρρες δεν μου αρέσει, τον θεωρώ πολύ υπερεκτιμημένο. Ας ήταν πιο νέος ο Ντρογκμπά...

    Ο Ραμίρες δεν κάνει για Αγγλία λόγω σωματοδομής, είναι κατηγορία φτερού, δεν μπορεί. Πάντως πήρε ευκαιρίες. Ο Παστόρε πάει Παρί Σεν Ζερμέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή