Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Κλειδώνουν τη πρόκριση οι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός Βόλου

Χρυσή ευκαιρία να προκριθούν στα πλέι οφ του Europa League έχουν οι ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός Βόλου. Τη περασμένη εβδομάδα στην ουσία πήραν το εισητήριο για την επόμενη φάση, καθώς ο "Δικέφαλος του Βορρά" επικράτησε στη Νορβηγία με σκορ 0-2, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου φιλοδώρησε με τρία τέρματα την ομάδα από το Λουξεμβούργο, στην έδρα των αντιπάλων τους. Σήμερα λοιπόν, με ελάχιστη προσοχή και σύναιση, οι δύο ελληνικοί σύλλογοι θα έχουν ένα ευχάριστο βράδυ.

Στις 21.00 ο ΠΑΟΚ του Μπόλονι θα αντιμετωπίσει τη Βαλερέγκα. Και μπορεί ο Ρουμάνος τεχνικός να στερηθεί τις υπηρεσίες του Κοστίν Λαζάρ, που πραγματοποίησε εξαιρετικό ντεμπούτο, ωστόσο η πρόκριση θεωρείται δεδομένη. Ο αντίπαλος είναι χαμηλής δυναμικής, δέχεται εύκολα το γκολ και ένας σοβαρός αμυντικά ΠΑΟΚ θα μπορέσει έυκολα να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα και απαλλαγμένος από την υποχρέωση να σκοράρει, θα μπορέσει να αγωνιστεί με λιγότερη πίεση και εφόσον οι Νορβηγοί θα ανοιχτούν, τότε η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα μπορέσει να "χτυπήσει" στη κόντρα.

Με το κλασσικό 4-2-3-1 αναμένεται να κατέβει στη Τούμπα η γηπεδούχος ομάδας και η πιο πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, από τα αριστερά στα δεξιά έχουμε τους Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζά και Ετό, που αποτελούν την αμυντική τετράδα, αμυντικοί μέσοι οι Αρίας και Γκαρσία, προωθημένος μέσος ο Ίβιτς, δεξί χάφ ο Φωτάκης και αριστερό εξτρέμ ο Βιερίνια, με τον Αθανασιάδη να αποτελεί την αιχμή της επίθεσης. Ο Ίβιτς θα πάρει τη θέση του τραυματία Λαζάρ, ενώ ο Φωτάκης θα αγωνιστεί κατά συνθήκην σαν δεξί χαφ (ελλείψει Σαλπιγγίδη).

Διαδικαστικό χαρακτήρα έχει η αναμέτρηση στο Βόλο. Μπορεί οι παίκτες της ομάδας να μην γνωρίζουν σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται του χρόνου, ωστόσο αυτό δεν αποτέλεσε σημαντικό εμπόδιο στη πρώτη αναμέτρηση στο Λουξεμβούργο. Οι παίκτες του Γκράθια έκαναν επίδειξη ισχύος απέναντι στους ημιεπραγγελματίες αντιπάλους τους και η πρόκριση δεν γίνεται να χαθεί από αγωνιστικής πλευράς. Από αγωνιστικής όμως, καθώς η ΟΥΕΦΑ σκέφτεται σοβαρά να αποβάλλει τον Βόλο σε περίπτωση που αυτός πέσει κατηγορία λόγω των κατηγοριών που τον βαραίνουν.

Ο Χάβι Γκράθια θα παρατάξει την ομάδα του σε σύστημα 4-2-3-1, με τον Γιακούποβιτς να παίρνει θέση στο τέρμα, στα άκρα της άμυνας θα αγωνιστούν οι Ντολεζάι και Σέλεζι (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα), στο κέντρο της άμυνας ο Σανκαρέ με παρτενέρ τον Ρόκα, κεντρικά χαφ οι Αλβάρες, Νταρμπιίον, δεξί εξτρέμ ο Μπρέσκα, αριστερό ο νεοαποκτηθείς Σκεμπρί, σε ελεύθερο ρόλο και πίσω από τον φορ ο Μόνχε, με τον Μαρτίν να είναι ο καθαρός προωθημένος. Μοναδικό αρνητικό η παρουσία ενός και μόνο Έλληνα στη βασική ενδεκάδα...

Εφόσον όλα προχωρήσουν καλά, τότε οι δύο ομάδες, μαζί με τους Παναθηναϊκό και ΑΕΚ θα βρεθούν στην αυριανή κλήρωση που θα αναδείξει τους αντιπάλους τους για την είσοδο στους ομίλους του δεύτερου τη τάξει ευρωπαϊκού θεσμού. Μοναδική αμφιβολία είναι το αν τελικά η ΟΥΕΦΑ θα αφήσει την πρώην ομάδα τπυ Αχιλλέα Μπέου να αγωνιστεί. Η πιθανότητα αυτή, με βάση τα τωρινά δεδομένα, συγκεντρώνει πολύ λίγες πιθανότητες, καθώς είναι σχεδόν σίγουρο πως Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου θα οδηγηθούν στην Football League.

Καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες.

4 σχόλια:

  1. Ήλπιζα φέτος οτι θα έχουμε δύο ομάδες στους ομίλους,Ολυμπιακό και ΠΑΟ.Δυστυχώς ο δεύτερος τα κατάφερε πάλι...

    Πέρσι όλη την Ελλάδα την τράβαγε ο Άρης και ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη.Ελπίζω φέτος να την τραβάνε και οι 5...

    Ερωήτηση:Σε περίπτωση που βγάλουν τον Βόλο από το Europa:

    Α)Δεν μπαίνει Ελληνικός σύλλογος και παιρνά η ομάδα του Λουξεμβούργου
    Β)Μπαίνει ο αμέσος επόμενος (Άρης,6ος)
    Γ)ή Μπαίνει ο φιναλίστ του κυπέλλου Ατρόμας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα περάσει η ομάδα από το Λουξεμβούργο, πράγμα ηλίθιο διότι μιλάμε πραγματικά για ομαδούλα της σειράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή συγνώμη αλλά...θα υπάρχει στα play-off ομάδα του...Λουξεμβούργου που στέλνει μία κάθε χρόνο και θα υπάρχουν τέσσερις ελληνικές;wtf???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι και αυτό είναι το δίκαιο με βάση του ότι ο Ολυμπιακός Βόλου πάτησε επί πτωμάτων και έκανε του κόσμου τις αυθαιρεσίες για να βρεθεί εκεί που βρίσκεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή