Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Πως προκύπτει η αισιοδοξία για Μίτσελ;

Χθες ο Μίτσελ, που μέχρι πρότινως αγωνίζονταν στην Αγγλία και είχε δοθεί το χειμώνα δανεικός στην ΑΕΚ αποκτήθηκε από τη Χετάφε για ένα ποσό που υπολογίζεται κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο Ισπανός χαφ ήταν ο διακαής πόθος του τεχνικού της Ένωσης, Μανόλο Χιμένεθ και είχε πολλάκις τονίσει ότι ήθελε τον Ισπανό για οργανωτή στα χαφ. Μάλιστα, εκφράζονταν και μεγάλη αισιοδοξία για την έκβαση της υπόθεσης.

Τελικά ο Ισπανός υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο και θα αγωνίζεται του χρόνου στη Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η ήττα για την ΑΕΚ και κυρίως για τον Σταύρο Αδαμίδη είναι μεγάλη, καθώς βλέπει έναν ακόμη παίκτη που βρίσκονταν στη κορυφή της λίστας να χάνεται και τον Μανόλο Χιμένεθ να προσπαθεί να δημιουργήσει ομάδα από το τίποτα. Παρά την όλη λογική της λιτότητας, η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πολύ χειρότερο στάδιο απ'ότι το 2004.

Ωστόσο, εγώ έχω να κάνω μία ερώτηση: Αργά το βράδυ κυκλοφόρησε η φήμη ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ θα επιδιώξει τον δανεισμό του 26 χρονου χαφ από τη Χετάφε. Μάλιστα, υπήρχε μεγάλη αισιοδοξία για την ευτυχή κατάληξη της υπόθεσης. Εγώ λοιπόν ρωτάω: Η Χετάφε θα δώσει δανεικό έναν παίκτη που απόκτησε μόλις πριν μία μέρα; Γιατί, επειδή είναι μικρός (26 ετών...) για να ψηθεί; Αυτές είναι απλώς ηλιθιότητες, όποιος διαθέτει έναν στοιχειώδη εγκέφαλο καταλαβαίνει ότι δεν στέκουν αυτά.
 
Να τι ισχύει πραγματικά: Μίτσελ τέλος, Ντιόπ τέλος, χαφ ικανά να παίξουν τη μπάλα μπροστά δεν υπάρχουν λεφτά δεν υπάρχουν, ο κόσμος είναι απογοητευμένος, τα διαρκείας έχουν μειωθεί δραματικά και ελπίδα δεν υπάρχει. Αποκτήθηκε ο Γκούντγιονσεν και έφυγαν οι Σκόκο, Μπλάνκο, Σάχα, Ντιοπ, κοινώς, η μισή ομάδα. Και μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί ακόμη ικανοί αντικαταστάτες (ίσως ο Χοσέ Κάρλος, αν παίξει φυσικά).

Τεράστια επικοινωνιακή ήττα υπέστη ο Αδαμίδης, ο οποίος έβγαινε και δήλωνε ότι η ΑΕΚ είναι κοντά στην οικονομική εξυγίανση, ότι θα αποκτηθεί ο Μίτσελ και ότι (παλιά) βρίσκονταν κοντά στον Χίλντεμπραντ. Όλα αναληθή. Και τώρα κάνουμε επισκέψεις στο πατριαρχείο και στον οικουμενικό πατριάρχη...Δηλαδή τώρα οι ελπίδες όλων εναπόκεινται στον Θεό; Μπράβο, αυτό είναι πλάνο, όργάνωση, μεθοδικότητα. Κρίμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου