Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Ξεκινάει η Πρέμιερ Λίγκ!

Σάββατο 13 Αυγούστου και το αγγλικό πρωτάθλημα, το πιο διάσημο πρωτάθλημα με εκατομμύρια φιλάθλους ανά το κόσμο ξεκινάει και όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος αναμένεται να μας σαγηνεύσει όλους με τις ανατροπές του, τις ανακατατάξεις στη κορυφή της βαθμολογίας και με το θέαμα που θα μας προσφέρουν οι 20 ομάδες που μετέχουν σε αυτό.

Το φετινό πρωτάθλημα θα έχει εξαιρετικό ένδιαφέρον. Οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι παραμένουν οι δύο πιο ισχυροί σύλλογοι της λίγκας, αλλά φέτος θα έχουν μεγάλο ανταγωνισμό από την-ξοδεύω πολλά-Μάντσεστερ Σίτυ, την μέχρι πρότινως κορυφαία ομάδα, βάσει τίτλων, του νησιού, τη Λίβερπουλ, την Άρσεναλ στη μετά Φάμπρεγκας εποχή και την Τόττεναμ, που θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην Αγγλία.

Υπάρχουν πολλά στοιχεία που κάνουν το φετινό πρωτάθλημα εξαιρετικά ενδιαφέρον. Θα καταφέρει ο Ντε Χέα να καλύψει το κενό του Φαν Ντερ Σάρ; Θα μπορέσει ο Λουκάκου να γίνει ο νέος Ντρογκμπά; Θα επανέλθει η Λίβερπουλ; Θα επιβιώσει χωρίς τον Φάμπρεγκας η Άρσεναλ; Θα γίνει αντι-Τέβες ο Σέρχιο Αγκουέρο; Θα φανεί η απουσία του Σκόουλς; Θα μπορέσει ο Αντρέ Βίλας Μπόας να γίνει ο νέος Μουρίνιο; Θα βάλει κανένα γκολ ο Τόρρες;

Βέβαια δεν είναι μόνο η κορυφή ενδιαφέρουσα, καθώς και οι μάχες για τη σωτηρία έχουν εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον. Τη περασμένη σεζόν δύο από τις τρεις ομάδες που υποβιβάστηκαν, έπεσαν μόλις τη τελευταία αγωνιστική, ενώ συνολικά οι ομάδες που ήταν υποψήφιες να πέσουν ήταν 5, με τη Γουέστ Χαμ να έχει πέσει προ πολλού. Επίσης, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ομάδες που έχουν καλή παρουσία (Στόουκ, Έβερτον) θα μπορέσουν να διεκδικήσουν έξοδο στην Ευρώπη.

Η πρώτη αγωνιστική της Πρέμιερ Λίγκ, που θα ολοκληρωθεί σε τρεις μέρες, έχει τα εξής παιχνίδια:

Γουϊγκαν-Νόριτς
ΚΠΡ-Μπόλτον
Λίβερπουλ-Σάντερλαντ
Μπλακμπερν-Γούλβς
Φούλαμ-Άστον Βίλα
Νιουκάστλ-Άρσεναλ
Στόουκ-Τσέλσι
Γουέστ Μπρόμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μάντσεστερ Σίτυ-Σουόνσι

Ανεβλήθη λόγω των επεισοδίων το Τόττεναμ-Έβερτον

Μία πρόβλεψη τώρα. Θεωρώ πως στο τέλος η ομάδα που θα σηκώσει το πρωτάθλημα θα είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μόνο η ύπαρξη του Φέργκιουσον δίνει πνοή σε αυτή την ομάδα, με την Τσέλσι να μένει δεύτερη. Επίσης θεωρώ πως η Άρσεναλ φέτος πολύ δύσκολα θα καταφέρει να μπει στη πρώτη τετράδα.

Το κορυφαίο (και πιο εμπορικό) πρωτάθλημα ξεκινά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου