Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Σκόρπιες σκέψεις για το ποδοσφαιρικό τριήμερο που πέρασε...

Πολλά πράγματα συνέβησαν το τριήμερο που μας πέρασε. Μία ομάδα κέρδισε έναν ακόμα τίτλο, είχαμε την εκκίνηση δύο πρωταθλημάτων και την αναβολή ενός λόγω απεργίας. Δύο ματς με σκόρ...πόλο, ντέρμπυ, τραυματισμούς, απίστευτης ομορφιάς γκολ και κάτι λίγο από μεταγραφές. Με λίγα λόγια, ήταν ένα γεμάτο, από ποδοσφαιρικής άποψης, Παρασκευοσαββατοκύριακο.

  • Άλλος ένας τίτλος για τη Μπαρτσελόνα. "Υπερκούπωση" έχουν πάθει οι Μέσσι, Τσάβι, Ινιέστα και η υπόλοιπη ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, καθώς ακόμη δεν άρχισε η σεζόν και ήδη έχουν σηκώσει δύο κούπες. Το παιχνίδι με την Πόρτο ήταν συμπαθητικό. Οι Πορτογάλοι δεν είναι κακοί σε καμία περίπτωση. Μάλιστα, έπαιξαν ψηλά με σκοπό να εμποδίσουν τους Καταλανούς. Αλλά Μπαρτσελόνα δεν ήταν. Μέσσι, Τσάβι, Μασεράνο οι διακριθέντες, ενώ ο Φάμπρεγκας άνοιξε τον προσωπικό του λογαριασμό.
  • Ξεκίνησε η Σούπερ Λιγκ! Και μάλθστα προχωρήσαμε σε μία παγκόσμια πρωτοπορία. Είμαστε το μόνο πρωτάθλημα που το απαρτίζουν 16 ομάδες, αλλά δεν ξέρουμε ακόμη ποιες θα είναι οι τρεις που θα συμπληρώσουν την δεκαεξάδα! Αλλά για να μην στερήσουμε το κορυφαίας ποιότητας πρωτάθλημα μας, αποφασίσαμε την έναρξη του! Και πάιχτηκαν 5 από τα 8 ματς...
  • Οκτώ γκολ δέχθηκε η ομάδα του Βενγκέρ. Αν δεν καλυφθούν τα κενά που άφησαν οι Νασρί και Φάμπρεγκας, το μόνο που σώνει την ομάδα από τον υποβιβασμό είναι η φανέλα, τίποτ'άλλο. Πέντε γκολ "πέταξε" και η Σίτυ στην Τόττεναμ και αυτό που με κάνει να αναρωτιέμαι είναι η σιγουριά της Τσέλσι ότι η δεύτερη θέση είναι καπαρωμένη και πάμε να χτυπήσουμε τον Σερ Άλεξ. Η Σίτυ έχει βάθος πάγκου...Η Τσέλσι όχι.
  • Μεταγραφή αεροδρομίου για τον Ολυμπιακό καθώς ο Ζαν Μακούν συμφώνησε να συνεχίσει τη καριέρα του στην ομάδα του λιμανιού ως δανεικός. Υπάρχει υψηλή οψιόν αγοράς του Καμερουνέζου διεθνή, που έχει κάνει σπουδαία καριέρα σε Λυών. Το μόνο ερωτηματικό είναι αν ο παίκτης θα προσαρμοστεί γρήγορα στην Ελλάδα. Διότι εμείς περιμένουμε από τον κάθε παίκτη να μπει μέσα και να "οργώσει" το γήπεδο στο ντεμπούτο του!
  • Ξεκίνησε και το ισπανικό πρωτάθλημα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε τρεις φορές απέναντι στη δύσμοιρη Σαραγόσα, που υπέστη διασυρμό στο γήπεδο της με σκορ 0-6. Ο Πορτογάλος και κάτοχος του τροπαίου Πιτσίτσι (βραβείο του πρώτου σκόρερ στο ισπανικό πρωτάθλημα) μια χαρά τα καταφέρνει απέναντι σε μικρές ομάδες. Θα παίξει ανάλογα, όμως, απέναντι και σε κάποιον ισχυρό σύλλογο;
  • Το τριήμερο που μας πέρασε σημειώθηκαν υπέροχα γκολ. Έχουμε και λέμε: Τα δύο τέρματα του Άσλει Γιάνγκ απέναντι στην Άρσεναλ, το πρώτο φάουλ του Ρούνει (στον ίδιο αντίπαλο), το καταπληκτικό σουτ του Ριέρα από τη σέντρα στον Εργοτέλη, το γκολ του Βιερίνια στη Τούμπα με αντίπαλο τη Ξάνθη, το εκτός περιοχής σουτ του Φραγκουλάκη στον Πανιώνιο. Για όποιον δεν τα έχει δει, του προτείνω να τα ψάξει, είναι φοβερά γκολ.
 

6 σχόλια:

  1. Χαχαχαχαχα!"Υπερκούπωση" λέει;

    Όχι αλλά φαντάσου τώρα να είσαι στη θέση του Φάμπρεγκας να έχεις να αγγίξεις τρόπαιο από το 2005 και στα δύο πρώτα επίσημα μάτς με την νέα σου ομάδα να κατακτάς δύο τρόπαια!Αν είναι δυνατόν!

    Το καλό με τον Μακούν είναι οτι επιτέλους ο Ολυμπιακός αποφάσισε να πάρει δανεικό παίχτη,πράγμα που δεν είναι ντροπή αν αυτό νομίζουν.Θα χάλαγε καμιά ελληνική ομάδα να πάρει δανεικό έναν παίχτη με προυπηρεσία σε Λυών και Τσάμπιονς Λίγκ σύν ένα χρόνο στην Premier League;

    Το γελίο στο πρωτάθλημα μας είναι οτι δεν σκέφτεται κανείς καθαρά.Αμα είσουν εσύ στην ΕΠΟ η στην όποια άλλη επιτροπή ποιές ομάδες θα έβαζες;Μάλλον αυτές με το περισσότερο θέαμα αλλά που να το σκεφτούν αυτόι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι υπερκούπωση γράφει, κάπου το άκουσα, νομίζω στο ραδιόφωνο, το βρήκα πολύ πετυχημένο και το χρησιμοποίησα.

    Ο Φάμπρεγκας τώρα κερδίζει κάτι! Τόσα χρόνια είχε να κερδίσει κούπα. Αν κρίνω από την εικόνα της Μπαρτσελόνα, θα κερδίσει και άλλους.

    Για τον Μακούν, θα γραψω άρθρο, αύριο κατά πάσα πιθανότητα.

    Εγώ προσωπικά, το πρώτο που θα έκανα είναι να αποκλείσω τις ελληνικές ομάδες από την Ευρώπη, μπας και βάλουν μυαλό. Τις πιο καθαρές θα ανέβαζα, πάντως. Αν υπάρχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Σκάουτερ δεν νομίζω να υπάρχει καμία ομάδα που να μην έχει στήσει ούτε ένα πέναλτι.Όλοι κάτι έχουν κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς δεν μπορώ να διαφωνήσω επ'αυτού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Σκάουτερ καλησπέρα. Πολύ ωραία η νέα μορφή του blog και ειδικά το logo. Σου έχω στείλει ένα e-mail, ρίξε μια ματιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή