Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

MS Talent Search: Abel Hernandez

Σήμερα θα δούμε έναν παίκτη που προέρχεται από τη χώρα που κέρδισε το πρόσφατο Κόπα Αμέρικα, την Ουρουγουάη. Αυτή η μικρή χώρα της Λατινικής Αμερικής, που μετα βίας ξεπερνά τα 3,5 εκατομμύρια κατοίκους, έχει παράγει μερικούς από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Αστέρια όπως ο Φορλάν, ο Καβάνι και φυσικά ο Σουάρεζ, είναι όλοι Ουρουγουανοί. Σήμερα θα γνωρίσουμε τον κατά πολλούς μελλοντικό φορ της Σελέστε, τον Abel Hernandez.

Ο νεαρός στράικερ γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου του 1990 στο Πάντο της Ουρουγουάης. Δεν έχουν ακουστεί πολλά για τη ζωή του νεαρού Ερνάντεζ στην Ουρουγουάη, οπότε δεν ξέρουμε αν προέρχεται από φτωχή οικογένεια ή όχι. Ξεκίνησε τη καριέρα του στην τοπική Σεντράλ Εσπανιόλ, από που πήρε μεταγραφή για τη γνωστή Πενιαρόλ. Έκατσε μόλις έναν χρόνο στη Πενιαρόλ, όταν τον εντόπισαν σκάουτερ της ιταλικής Παλέρμο και τον αγόρασαν το 2009.

Ο Ερνάντεζ έκανε το μεγάλο ταξίδι μόλις σε ηλικία 19 ετών, δείγμα του ότι οι Ιταλοί πίστεψαν ότι ο ταχύτατος φορ θα μπορούσε να βοηθήσει άμεσα την ομάδα. Μάλιστα, δεν δόθηκε ποτέ δανεικός, αλλά αντίθετα χρησιμοποιήθηκε κατευθείαν, μαζί με τον συμπατριώτη του (και συνθεσίτη) Έντινσον Καβάνι. Η φυγή του Καβάνι είχε ως αποτέλεσμα ο νεαρός επιθετικός να πάρει φανέλα βασικού. Εν έτει 2011 μετρά 49 συμμετοχές και 10 γκολ στο ιταλικό πρωτάθλημα. Όχι άσχημα για έναν 21 χρονο.

Μαζί με τον Παστόρε συνέθεσαν ένα πολύ ικανό δίδυμο στη Παλέρμο, ο Αργεντίνος σέρβιρε και ο Ουρουγουανός φορ σκόραρε, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που ο ίδιος ο Ερνάντεζ έπαιξε και σαν επιθετικός μέσος, δίνοντας μπαλιές στον Φαμπρίτσιο Μίκολι, από τους βασικούς φορ της ομάδας της Σικελίας. Μάλιστα, θα πρέπει να λάβουμε υπόψην το γεγονός ότι ο Αμπέλ Ερνάντεζ είχε υποστεί τραυματισμό, που τον άφησε εκτός για 3 μήνες. Οπότε η χρονιά του κρίνεται θετικότατη.

Ο Ερνάντεζ έχει περάσει από όλα τα κατώτερα κλιμάκια της εθνικής Ουρουγουάης και πλέον απολαμβάνει τη συμμετοχή του στην "μεγάλη" Ουρουγουάη, έχοντας συμπαίκτες του τον Σουάρεζ, τον Καβάνι, τον Φορλάν, τον Λουγκάνο και τον γνώριμο μας από το σύντομο πέρασμα του στον Άρη, Αμπρέου. Μετρά ήδη επτά συμμετοχές και έχει σκοράρει δύο τέρματα, ενώ το καλοκαίρι του 11 ήταν ανάμεσα στους παίκτες που κατέκτησαν το Κόπα Αμέρικα.

Στα του παιχνιδιού του, ο Αμπέλ Ερνάντεζ δείχνει αρκετά πλήρης. Έχει πολύ καλή ταχύτητα, ευχαίρια στο σκοράρισμα, μπορεί να δώσει μια καλή πάσα ενώ είναι και πολύ καλός τεχνικά. Διαθέτει πολύ καλή ντρίμπλα και είναι καλός και στο ψηλό παιχνίδι (ύψος=1,85). Παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι αρκετά ώριμος, αποφεύγει, όσο γίνεται, τη περιττή ενέργεια, ενώ εκτός από το σκοράρισμα, δύναται να βγάζει και ασίστ.

Ομάδες που έχουν ενδιαφερθεί για αυτόν; Λοιπόν έχουμε και λέμε: Από Ιταλία η Ίντερ, από Αγγλία η Τόττεναμ και η Άρσεναλ, ενώ είχε ακουστεί και για μερικές ομάδες της Ισπανίας. Βλέπετε, "τραβάει" ένας 21 χρονος που αποτελεί συχνό μέλος της εθνικής Ουρουγουάης, ιδιαίτερα αν υπολογίσουμε και τον ανταγωνισμό που υπάρχει στη θέση που αγωνίζεται. Έχει πολλά χρόνια μπροστά του και αν αποφύγει τις...κακοτοπιές θα πάει καλά.

Δείτε ένα βίντεο του Ερνάντεζ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου