Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Τα μελλοντικά αστέρια της Πρέμιερ Λιγκ vol2

Στο πρώτο μέρος του αφιερώματος (κλικ εδώ) αυτού είδαμε μερικά από τα ταλαντούχα παιδιά που αναμένεται φέτος να κάνουν θραύση στα αγγλικά γήπεδα. Μία εβδομάδα + μία μέρα μετά, το δεύτερο μέρος αυτού του αφιερώματος, το οποίο και ολοκληρώνει τη παρουσίαση των μικρών σε ηλικία παικτών των αγγλικών ομάδων, είναι πλέον γεγονός. Ας δούμε, λοιπόν, τα υπόλοιπα "αστεράκια" των βρετανικών γηπέδων.

Danny Welbeck, Manchester United:
Ο 20 χρονος φορ έχει ήδη καταφέρει να συγκεντρώσει τα βλέμματα γύρω του. MVP της αναμέτρησης με την Τοττεναμ, ενώ πέτυχε και το πρώτο τέρμα στην οκτάρα της Γιούναιτεντ στην Αρσεναλ. Ο επιθετικός των κόκκινων διαβόλων επέστρεψε φέτος από τον πετυχημένο του δανεισμό στη Σάντερλαντ και ήδη δείχνει έτοιμος να εκτοπίσει από τη βασική ενδεκάδα τη περσινή αποκάλυψη που ακούει στον όνομα Χαβιέρ Ερνάντεζ. Ψηλός, με δυνατό κορμί, ταχύτητα και πολύ καλά τελειώματα είναι στοιχεία που συνθέτουν το αγωνιστικό προφίλ του νεαρού φορ, που αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, πιθανόν να κληθεί και στη εθνική Αγγλίας.

Πλεονεκτήματα: Ταχύτητα, τελειώματα, ψηλό παιχνίδι
Μειονεκτήματα: Αντοχές

Phil Jones, Manchester United:
Ήρθε στο Μάντσετσερ φέτος και κόστισε περί τα 16,5 εκατομμύρια. Πολλοί τον έχουν χρήσει ήδη διάδοχο του Ρίο Φέρντιναντ, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως ο 19χρονος αμυντικός θα κληθεί σύντομα από τον Φάμπιο Καπέλο στην εθνική ομάδα. Ο ψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός, που μπορεί να αγωνιστεί και σαν αμυντικό χαφ, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, σε τέτοιο σημείο που οι Βίντιτς, Φέρντιναντ θα πρέπει να παλέψουν για να ξανακερδίσουν θέση βασικού στην ομάδα. Ο νεαρός Άγγλος δείχνει εξαιρετικά προσόντα, είναι τακτικά προσεκτικός, δεν κάνει περιττά πράγματα και τρέχει ακατάπαυστα.

Πλεονεκτήματα: Ψηλό παιχνίδι, τοποθετήσεις, αντοχές
Μειονεκτήματα: Τεχνική, σουτ

Romelu Lukaku, Chelsea FC:
Ο νέος Ντρογκμπά πήρε επιτέλους τη μεταγραφή που ήθελε και πήγε στο Λονδίνο για χάρη της Τσέλσι. Ο υψηλόσωμος φορ αποτελεί τη μεγαλύτερη ελπίδα του βελγικού ποδοσφαίρου και η Τσέλσι, στη προσπάθεια της να ρίξει τον μέσο όρο ηλικίας, έδωσε 25 εκατομμύρια για τον πρώην επιθετικό της Άντερλεχτ. Αν ο Τόρρες συνεχίσει να απογοητεύει, τότε ο Λουκάκου θα πάρει το χρήσμα. Δυνατό κορμί, ταχύτητα, εξαιρετικά τελειώματα και αντοχές αποτελούν τα δυνατά του σημεία, ενώ δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε και την ικανότητα του με τη μπάλα στον αέρα. Μοιάζει αρκετά με τον Ντρογκμπά, αλλά έχει δρόμο ακόμα.

Πλεονεκτήματα: Φυσικά προσόντα, τελειώματα, ψηλό παιχνίδι
Μειονεκτήματα: Τεχνική, πάσα

Henri Lansbury, Arsenal FC:
Προιόν των ακαδημιών των κανονίεριδων, ο νεαρός Άγγλος θεωρείται από τα καλά ταλέντα της χώρας του. Βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις, από αμυντικό χαφ και κεντρικός μέσος, ως δεξί χαφ και επιθετικός μέσος. Είναι γνωστός για τον..αλτρουισμό του, είναι με λίγα λόγια ένας ομαδικός παίκτης, με πολύ καλή πάσα. Έχει ένα θέμα με τα σουτ, αλλά οι αστείρευτες δυνάμεις του και η τεχνική του κατάρτιση του καλύπτουν αυτήν την ατέλεια. Είναι διεθνής με τις μικρές ομάδες της εθνικής Αγγλίας, στις οποίες έχει κάνει καλές εμφανίσεις.

Πλεονεκτήματα: Πάσα, συγκέντρωση, ομαδικότητα
Μειονεκτήματα: Τελειώματα, ψηλό παιχνίδι.

Κάπου εδώ ολοκληρώθηκε και το δεύτερο μέρος των ταλέντων του αγγλικού πρωταθλήματος. Ελπίζω να σας άρεσαν τα δύο αφιερώματα. Στο μέλλον ίσως υπάρξουν ανάλογα αφιερώματα και για τα υπόλοιπα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

4 σχόλια:

  1. Μας άρεσαν. Θα ήθελα πολύ να διαβάσω για τα ταλέντα του γαλλικού πρωταθλήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ταλέντα του γαλλικού ε; Κάτι θα κάνουμε, εξάλλου και το γαλλικό είναι ανάμεσα στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Χαίρομαι πάντως που άρεσε το διπλό αφιέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία και μένα μου άρεσαν.
    Πρώτον όμως εφόσον ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Α.Περέιρα στην Τσέλσι ο Λουκάκου θα δωθεί στην Πόρτο δανεικός για έναν χρόνο.

    2ον ο Λανσμπουάρι θα είναι δανεικός φέτος στην Γ.Χαμ,τι ευκαιρίες θα του δώσει ο Βεγκέρ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ύπνε ομολογώ πως δεν τα έχω ακούσει αυτά. Αλλά ο Λουκάκου ήρθε στη Τσέλσι και είχε πει ότι δεν θέλει να παραχωρηθεί δανεικός, ενώ ο Λανσμπερι ήδη έχει αγωνιστεί με την Άρσεναλ. Δεν ξέρω, εξάλλου εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου έχουμε, θα δούμε σε λίγες ώρες ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή