Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Πάει ο Τζίγγερ. Ικανοποιημένοι;

Στην έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Γιάννης Βαρδινογιάνης προ ολίγων λεπτών, ανακοίνωσε αυτό που όλοι περιμέναμε. Το τέλος της εμπλοκής της οικογένειας του στα διοικητικά του Παναθηναϊκού. Μέσα σε 1 ώρα, ο Βαρδινογιάννης έκανε μια ανασκόπηση των τελευταίων 3 ετών, από τη πολυμετοχικότητα και ύστερα και στη συνέχεια ανακοίνωσε την απεμπλοκή του ίδιου και της οικογενειάς του από τον Παναθηναϊκό, με το 54% να μένει πλέον ανενεργό. 

Επιπλέον, ο ίδιος ανακοίνωσε πως χαρίζει όλο το πλειοψηφικό πακέτο σε όποιον θα μπορέσει να προσφέρει μια βιώσιμη λύση για τη πράσινη ΠΑΕ, ενώ μέχρι να βρεθεί κάποιος, τις μετοχές θα διαχειρίζεται δικηγορικό γραφείο, ενώ στο Δ.Σ τη πλειοψηφία θα έχει ο ερασιτέχνης, στον οποίο δεν μπορεί να μεταβιβάσει τις μετοχές λόγω του ότι τον ερασιτέχνη έχει αναλάβει διοίκηση πρωτοδικείου.

Και τώρα έρχεται το κρίσιμο ερώτημα, το οποίο απευθύνεται κυρίως σε αυτούς που έλεγαν "Τζίγγερ πούλα και φύγε" και τα συναφή. Είστε ικανοποιημένοι; Έφυγε ο "καρκίνος", ο άνθρωπος που ποτέ του δεν έμαθε τι σημαίνει πρωταθλητισμός, ο αιώνια δεύτερος, ο τσιγκούνης, ο...Τώρα λοιπόν, θεωρείται πως ανοίγει ένα νέο λαμπρό κεφάλαιο στην ιστορία του Παναθηναϊκού; Η απεμπλοκή της οικογένειας θα φέρει τίτλους, πορείες στην Ευρώπη και υψηλού επιπέδου θέαμα;

Ποιος θα αναλάβει τον Παναθηναϊκό; Ποιος θα αγοράσει μια ΠΑΕ σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία; Οι "σωτήρες" που ήρθαν, έκαναν οικονομικές υπερβάσεις, άφησαν τεράστια κενά και την έκαναν αλά γαλλικά; Ή μήπως ο Παναθηναϊκός θα γίνει ομάδα λαϊκής βάσης, την στιγμή που ο σύλλογος έχει μοιράσει μόλις 4000 διαρκείας; Εκτός και αν βρεθεί κάποιος από το Κατάρ, τα ΗΑΕ που θα έρθει να σκορπίσει χρήματα στο ποιοτικό μας πρωτάθλημα...

Τα πράγματα είναι απλά. Ο Παναθηναϊκός ήταν ένα νοικοκυρεμένο οικονομικά σωματείο πριν τη πολυμετοχικότητα. Η ομάδα δεν χρώσταγε, ήταν πρωταγωνίστρια και έκανε πολύ καλές πορείες στην Ευρώπη. Το μοναδικό κακό της θητείας της οικογένειας ήταν ότι η ομάδα απείχε από τίτλους, κάτι που δεν μπορούσαν οι φίλαθλοι να χωνέψουν με τίποτα. Δεκτό αυτό και σεβαστό, και υπό μία έννοια λογικό. Τώρα όμως, που ούτε μεγαλομέτοχος υπάρχει, ούτε χρήματα, ούτε ομάδα είναι καλύτερα;

Ο Τζίγγερ έφυγε. Ο Παναθηναϊκός λυτρώθηκε; Ή μήπως πρέπει όλοι να αντιληφθούν πως από εδώ και πέρα τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά χάλια; Δεν έχετε καταλάβει πλήρως τι σημαίνει "το 54% των μετοχών θα μείνει ανενεργό"; Ένα απλό παράδειγμα είναι το εξής: Ο Σαριέγγι και ο Σπυρόπουλος πλέον θα είναι πολυτέλεια. Και φυσικά, ο μοναδικός που κερδίζει από όλη αυτή την ιστορία είναι ο Ολυμπιακός.

Και το πιο γελοίο είναι πως ακόμη και τώρα υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ότι η οικογένεια φταίει για όλα. Δηλαδή ο κύριος MIG δεν φέρει ευθύνες; Φυσικά και φταίει! Αλλά είπαμε, πολλοί ζουν με την ελπίδα ότι ο Βγενόπουλος θα κάνει τη μεγάλη επιστροφή. Ναι καλά...Στο περίμενε θα μείνουν όλοι. Δυστυχώς, η πολυμετοχικότητα, αυτό το άνοιγμα για τη δημιουργία ενός ισχυρού Παναθηναϊκού, είναι η βασική αιτία για την οικονομική και όχι μόνο καταστροφή της ομάδας.

6 σχόλια:

  1. Μικρέ Σκάουτερ, βασιλεύει ο παραλογισμός και η υλοποίηση παρορμητικών επιθυμιών. Για να απαντήσω στο ερώτημά σου, θα είναι ικανοποιημένοι μέχρι νεωτέρας. Ωραία τα ''Τζίγγερ πούλα'' και τα μπινελίκια, αλλά εναλλακτική πρόταση δεν υπάρχει. Ουδείς μπήκε στον κόπο να προτείνει λύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα, μια βεβιασμένη κίνηση που μόνο καλό δεν θα κάνει στο τέλος. Λύση δεν υπάρχει, απαλλάχθηκαν από τον Τζίγγερ, όπως ήθελαν, μετά τι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ό,τι/όποιος κάνει καλό στον ΠΑΟ διώχνεται.Το ίδιο δεν έγινε και με τον Νιόμπλια;Έκανε ντάμπλ και τον διώξανε κακήν κακώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει, ο Νιόπλιας πράγματι έκανε το νταμπλ, ωστόσο δεν ήταν ο φοβερός προπονητής. Πάντως συμφωνώ πως θα έπρεπε να μείνει πέρσι, τουλάχιστον κάτι παραπάνω θα έκανε από τον Φερέιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πιστεύω ότι ήταν μεγάλη μαγκιά του Τζιγγερ. Τώρα να δούμε τους wannabe σωτήρες του βάζελου τί θα κάνουν. Η αλήθεια είναι ότι έχουν χάσει το γκελ που είχαν στον πράσινο κόσμο, μετά τα περσινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @KoutsoBalla
    Ο κόσμος του ΠΑΟ είναι απογοητευμένος με τους δήθεν σωτήρες, οπότε καλό θα ήταν, αν αποφασίσουν να ξαναεμπλακούν να γνωρίζουν ότι δεν θα τους υποδεχθούν με ανοιχτές αγκάλες. Εγκατέλειψαν την ομάδα ενώ όλοι είχαν στηριχθεί επάνω τους. Εγώ πάντως θεωρώ πως τεράστιο μερίδιο στη φυγή της οικογένειας έχουν οι οργανωμένοι. Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή