Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Πρίγκιπας, ο Ερνέστο και ο Λεονάρντο...

Πολλές οι εξελίξεις το τελευταίο τριήμερο. Καταρχήν, είχαμε τις πρώτες επίσημες εμφανίσεις του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ και οι δύο ομάδες, που προέρχονταν από πολύ κακή εμφάνιση στην Ευρώπη, κατάφεραν να κερδίσουν Ξάνθη και Εργοτέλη αντίστοιχα. Και ενώ προετοιμαζόμουν να πω δύο λόγια για το Ατρόμητος-Παναθηναϊκός, "σκάει" η είδηση ότι ο Παναθηναϊκός περνά στα χέρια του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας (μην ρωτάτε όνομα)...

Πάμε πρώτα στο καθαρά αγωνιστικό μέρος και ξεκινάμε με το πρώτο χρονικά παιχνίδι. Στο άδειο ΟΑΚΑ και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αραμπατζή, η ΑΕΚ ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αν και πραγματοποίησε κακή εμφάνιση, η Ένωση κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο των Κρητικών, με το γκολ του Γρηγόρη Μάκου, που συνεχίζει στον ίδιο υψηλό ρυθμό με πέρσι. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ δεν ήταν καλοί, η άμυνα εκτέθηκε σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ αν δεν ήταν ο Αραμπατζής, το αποτέλεσμα πιθανόν να ήταν διαφορετικό.

Ο Λεονάρντο συνεχίζει να παίζει καλά και να εκθέτει διοίκηση και Χιμένεθ, που τον έδιναν δανεικό παντού. Ο βραζιλιάνος πρόσθεσε μία ακόμη καλή εμφάνιση για τη φετινή σεζόν και η ΑΕΚ τον χρειάζεται, είναι τεχνίτης, γρήγορος και, σε αντίθεση με ότι λένε πολλοί, το πιο ποιοτικό στοιχείο του ρόστερ της Ένωσης.Σε αυτή τη δυσκίνητη ΑΕΚ, ο Λεονάρντο είναι όαση. Το είδαμε στη Τιφλίδα, το είδαμε στο Βέλγιο, το είδαμε και χθες. Επίσης, ο Αραμπατζής θα πρέπει να πάρει και άλλες ευκαιρίες, χθες ήταν καλός, απλά θέλω να δω αν αξίζει τα γάντια βασικού, μπροστά από τον βαρύ Κωνσταντόπουλο.

Ο Ολυμπιακός είναι τυχερός, μιας και κέρδισε πετυχαίνοντας δύο γκολ μετά το 86'. Μία ορθολογικά στημένη ομάδα όπως η Ξάνθη αποτέλεσε για 86 λεπτά ανυπέρβλητο εμπόδιο για τους πρωταθλητές Ελλάδος, οι οποίοι δεν έπεισαν κανέναν απολύτως με τη χθεσινοβραδινή τους εμφάνιση. Ο Κοστάνσο δέχθηκε ένα ακόμη γκολ σε κλειστή γωνία, αυτή τη φορά από τον Μαρσελίνιο, που εξέθεσε πρώτα τον ντεφορμαρισμένο Τοροσίδη, ενώ επιθετικά ήταν αναιμικός. Μη σας ξεγελάνε οι αριθμοί, οι καθαρές φάσεις του Ολυμπιακού ήταν ελάχιστες. Και φυσικά για την εικόνα αυτή που παρουσίασαν οι Πειραιώτες φέρει ευθύνη ο Βαλβέρδε.

Καταρχήν, για ποιον λόγο έπαιξε ο Μαρκάνο αντί του Παπαδόπουλου; Όχι, ο Ισπανός δεν έκανε κάτι κακό, απλά μου φαίνεται ανόητο να μην ξεκινά βασικός ο περσινός καλύτερος αμυντικός του πρωταθλήματος. Επίσης, γιατί πάλι μέσα ο Αμπντούν, που είναι φανερά ανέτοιμος και "ψαρωμένος"; Ο Μιραλλάς και πάλι στα πλάγια, άφαντος και πάλι, όπως και όταν έπαιξε στα αριστερά με τη Μαρσέιγ. Μοναδικός διασωθείς ο Τζιμπούρ, που μπορεί να μην έκανε και πολλά μέχρι το 86', αλλά μετά έβγαλε μία ασίστ και έβαλε και ένα γκολ με τη...πλάτη. Ωστόσο, μπορεί να πήρε τελικά τους τρεις βαθμούς, ωστόσο οι παθογένειες δεν κρύβονται.

Για τον Παναθηναϊκό τώρα, ακούγεται έντονα ότι θα περάσει στα χέρια πλούσιου Άραβα και πως ο νέος επενδυτής θα δώσει περίπου 220 εκατομύρια για την ομάδα, 20 για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της φετινής σεζόν, 50 για μεταγραφές το ερχόμενο καλοκαίρι και 150 για το γήπεδο της ομάδας. Τα ποσά ζαλίζουν, δίχως αμφιβολία, ενώ αν γίνει τελικά το deal, ο Παναθηναϊκός θα απαλλαχθεί από το βραχνά της πολυμετοχικότητας και από τον...καρκίνο Τζίγγερ, που τόσο πολύ μισούν (όχι όλοι βέβαια) οι οπαδοί. Αναμένουμε τις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου