Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Μπράβο Ερνέστο, γιατί ρε Ερνέστο;

Το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού ήταν ένα από τα καλύτερα της ομάδας του Πειραιά στην Ευρώπη. Αν ο χθεσινός αντίπαλος δεν έφερε τη βαριά φανέλα που ακούει στο όνομα Άρσεναλ, είναι αρκετά πιθανόν ο δαφνοστεφανομένος να είχε φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας, ακόμη και με την νίκη. Κατ'ουσίαν δύο παίκτες στέρησαν από την ομάδα του Βαλβέρδε κάτι θετικό και δεν νομίζω πως χρειάζεται να αναφέρω ποιοι δύο ήταν...

Σε θέμα τακτικής ο Ερνέστο Βαλβέρδε τα πήγε περήφημα και γι'αυτό αξίζει συγχαρητήρια. Η ομάδα δεν κλείστηκε στο καβούκι της, έπαιξε με προσύλωση και έκανε κατάθεση ψυχής στο Έμιρεϊτς απέναντι στη χειρότερη-ομολογουμένως-Άρσεναλ της τελευταίας δεκαετίας. Διαρκής πίεση, κίνηση χωρίς τη μπάλα, πολύ περιορισμένες γιόμες και με μυαλωμένες ενέργειες ο Ολυμπιακός παρουσιάσε ένα θελκτικό και καλό-για ελληνική ομάδα τουλάχιστον-ποδόσφαιρο.

Όσα συγχαρητήρια αξίζουν στον Βάσκο τεχνικό, άλλη τόση μουρμούρα θα πρέπει να δεχθεί σε ότι αφορά τη διαχείρηση των παικτών. Καταρχήν, γιατί να παίξει ο Μαρκάνο, που χθες ήταν ο χειρότερος (αν και μοιράζεται τον τίτλο με το παιδί κάτω από τα γκολπόστ...) και όχι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος; Επίσης, θα δούμε ποτέ τον Δασκαλάκη; Ο Κοστάνσο είναι δήμιος για την ομάδα! Τρίτο γκολ σε κλειστή γωνία! Έλεος πια! Επίσης, ο Ορμπάιθ χθες έπαιζε; Γιατί τον θυμάμαι ελάχιστα.

Τα λάθη, ωστόσο, συνεχίστηκαν από πλευράς Βαλβέρδε. Ο Τζιμπούρ μετά το 60' ήταν έτοιμος να πέσει κάτω, αλλά ο τεχνικός του Ολυμπιακού αποφάσισε να βγάλει τον-μέτριο χθες-Μιραλλάς, που ωστόσο δεν πούλαγε τη μπάλα όσο ο "τρομοκράτης" και ήταν πιο ουσιώδης. Και τέλος, ακατανόητη η χρήση του Φουστέρ για ακόμη μία φορά στα άκρα, αλλά είπαμε, το ψυχοπαίδι του Βάσκου σκόραρε, οπότε αυτόματα έχει το αλάθητο.

Ολόκληρο καλοκαίρι ψάχνανε για αντικαταστάτη του Αντώνη Νικοπολίδη. Τόσο πολύ έψαξαν και βρήκαν αυτόν τον Κοστάνσο; Ο άνθρωπος είναι άστα να πάνε, και δεν το λέω εγώ μόνο, χθες έτυχε να δω το παιχνίδι σε μία καφετέρια. Ε, όποτε έπιανε τη μπάλα ο Αργεντίνος πορτιέρο(;), (και την κράταγε), όλοι πανηγύριζαν. Αυτό αρκεί. Να μην αναφέρω για τα διάφορα σχόλια στο twitter, κορυφαίο εκ των οποίων ήταν το ακόλουθο: "Ο Κοστάνσο φοβάται μην κάνει χέρι". Ακόμη γελάω.

Το θέμα είναι πως χθες ο Ολυμπιακός άξιζε κάτι παραπάνω απ'όσα πήρε, δηλαδή τίποτα. Είναι δεδομένο πως οι ελάχιστες ελπίδες πρόκρισεις που θα μπορεί να είχαν οι πιο θερμοί οπαδοί της ομάδας έχουν εξανεμιστεί. Ρεαλιστικός στόχος πλέον είναι η τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League, αν και είναι δύσκολο το έργο, μιας και η Ντόρτμουντ, όσο χάλια και αν είναι, είναι Ντόρτμουντ, γερμανική ομάδα με πείσμα. Θα δούμε.

Υ.Γ Καλή επιτυχία στους δύο εκπροσώπους μας σήμερα. Μακάρι να κερδίζουν αμφότεροι οι δικέφαλοι.

5 σχόλια:

  1. Ο Κοστάνζτο μάλλον παίζει λάθος παιχνίδι. Νομίζει ότι παίζει μήλα και γι'αυτό προσπαθεί ν'αποφεύγει την μπάλλα. Και καλά κρασιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κοστανσο είναι τουλάχιστον τραγικός. Πιθανόν να έχεις δίκιο, τα μήλα θα του ταίριαζαν φοβερά σαν παιχνίδι, θα έκανε μεγάλο όνομα. Εγώ ελπίζω να δοθεί καμιά ευκαιρία στον Δασκαλάκη, τον Αργεντίνο τον είδαμε, μας χάρισε πολλές στιγμές γέλιου, φθάνει όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικά επιτυχημένη η επιλογή του τίτλου. Τα λέει όλα!

    Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω σε 1-2 σημεία. Πρώτον, δεν πιστεύω πως ήταν τόσο "πουθενάς", όσο παρουσιάζεται ο Ορμπάιθ. Μπορει να μην έγραψε πολλά χιλιόμετρα το κοντέρ, αλλά ενέπνεε σιγουριά όταν βρισκόταν με την μπάλα στα πόδια του. Δεύτερον, το καλύτερο tweet για τον Κοστάντσο ήταν το εξής: "Σε αντίθεση με τους γέρους, ο Κοστάντσο μόνο απο χέσιμο μπορεί να πάει". Χαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου φίλε Γιάννη.
    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Τώρα, για τον Ορμπάιθ δεν έχω καλή άποψη, πράγματι δεν "πουλάει" εύκολα τη μπάλα, αυτό το παραδέχομαι. Ωστόσο, αν θυμάσαι το παιχνίδι με την Άρσεναλ, οι πάσες προς τα πίσω ή παράλληλα ήταν πολύ περισσότερες σε σχέση με αυτές που "έβγαζαν" μπροστά τους Πειραιώτες. Κρατά μεν μπάλα, αλλά μπλοκάρει ως έναν βαθμό την ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα είναι και πολύ αργός.
    Την ατάκα αυτή δεν την είχα ακούσει, θεϊκή επίσης. Γενικά, ο Κοστάνσο έχει εμπνεύσει πολλούς. Θέλω να δω αν ποτέ θα δοθεί καμία ευκαιρία στους άλλους κίπερ της ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλιο από Ύπνο:

    Φίλε Σκάουτερ δεν ξέρω τι στοίχημα έπαιξε ο Βαλβέρδε και έβγαλε Φουστέρ-Μιραλάς και Φέισα.Τρείς παίζανε τους έβγαλε.Τον Αμπντούν τι τον θέλει;Δεν κάνει τίποτα απολύτως.Χίλες φορές επιθύμισα να δώ στα ερυθρόλευκα τον Ζαϊρί...
    Αν δεν ήταν τραυματίας ο Γιέστε θα έπαιζε και αυτός.Και αν ήταν ακόμα ο Ριέρα θα έπαιζε και αυτός,μπορεί και αντί του Μιραλάς.Και αν είχε έρθει και ο Ταμούδο θα έπαιζε και αυτός...Δεν χρειάζεται να αναλύσω,πιστεύω να καταλαβαίνεις...Πόσο χρειάζεται ένας Έλην κόουτς να βάλει τον Φέτφα (εκτός 18;) και τον Αβράαμ.
    Τέλος,ο Βαλβέρδε αν ξέρεις δεν δήλωσε καν τον Δασκαλάκη στην Ευρώπη.Οπότε η δεύτερη λύση είναι ο Μέγιερι.Όχι άσχημος,αλλά αν είναι να παίζει με τερμα που δεν παίζει καν στους νεους της Ουγγαρίας...
    ΥΓ:Κοίτα,αν υπάρξει για τον Ολυμπιακό από ΄δω και πέρα γερή τύχη,δηλαδή να φέρει ένα Χ μέσα και έξω η Άρσεναλ Με την Μαρσέιγ και νικήσει ο Ολυμπιακός εις διπλούν την Ντόρμουντ (να γίνει Βέρντερ τόοοοοτε).Δηλαδή η Μαρσέιγ θα πάει στους 8 πόντους,η Άρσεναλ στους 7 και ο Ολυμπιακός στους 6.Και αν γίνει και άλλη μια νίκη του Ολυμπιακού σε συνδιασμό με ισοπαλίες την καθάρισε την πρόκρηση...(βλέπουμε...)

    Απάντηση:
    Φίλε Ύπνε, δεν ήξερα πως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Δασκαλάκης. Λάθος και μάλιστα μεγάλο από πλευράς Ολυμπιακού. Όπως και να χει, ο Βαβέρδε έκανε τα λάθη του, ακατανόητη η αλλαγή του Μιραλλάς, ενώ ο Τζιμπούρ ήταν πτώμα και επίσης λάθος η επιμονή με τον Μαρκάνο. Ο Αβραάμ έπρεπε να παίξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή