Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Εθνική Ελλάδος: Δεδομένη η πρόκριση, πάμε για πρώτη θέση

Η νίκη στο Μπλούμφιλντ είναι σημαντική από κάθε άποψη. Πρώτον, πήραμε τρεις υπερπολίτιμους βαθμούς. Δεύτερον, αποκλείσαμε, στην ουσία, τον δεύτερο ισχυρότερο αντίπαλο μας, μιας και είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας να προκριθεί το Ισραήλ στην επόμενη φάση του θεσμού. Τρίτον, και πιο σημαντικό, είμαστε στη κυριολεξία μία ανάσα μακριά από τη πρόκριση στο Euro του 2012, μιας και αν ξεπεράσουμε με επιτυχία το εμπόδιο των Λετονών (σιγά το εμπόδιο...) έχουμε σιγουρέψει τη δεύτερη θέση.

Τώρα τι περιμένουμε στην ουσία; Στραβωπάτημα της βασικής μας αντιπάλου, της Κροατίας, ώστε να μεγαλώσει η ψαλίδα ανάμεσα μας και σε τυχόν αρνητικό αποτέλεσμα όταν παίξουμε με τους ισχυρούς, κατά τ'άλλα Κροάτες, να μην πέσουμε από τη κορυφή της βαθμολογίας, που δίνει, παράλληλα, την απευθείας πρόκριση στο επερχόμενο Euro, χωρίς να χρειαστεί να περάσουμε μέσω της ψυχοφθόρας διαδικασίας των πλέι οφ.

Ο Φερνάντο Σάντος παρέμεινε αήττητος και ευχή όλων μας είναι να διατηρήσει όσο περισσότερο μπορεί αυτό το προσωπικό του ρεκόρ. Κακά τα ψέμματα, η εθνική ομάδα δεν αποτελεί το απαύγασμα της ποιότητας, του επιθετικού ποδοσφαίρου και του εντυπωσιακού παιχνιδιού. Είναι όμως 100% ορθολογική, ξέρει ποιες είναι οι αδυναμίες της και προσπαθεί να τις διορθώσει με τα πλεονεκτήματά της, όπου πλεονεκτήματα, βάλτε αμυντική λειτουργία.

Εγώ δεν περιμένω από την ομάδα της χώρας μου να παίξει μπαλάρα, είναι δεδομένο πως αυτό δεν θα συμβεί. Αυτό που θέλω, και απαιτώ, είναι σταδιακά να καθιερωθούμε σαν μια ομάδα η οποία θα προκρίνεται πάντα στα τελικά των διοργανώσεων που συμμετέχει, είτε μιλάμε για Euro, είτε για Mundial. Και ως προς αυτό, δεν μπορώ να εκφράσω κανένα παράπονο, τα τελευταία χρόνια δείχνουμε αξιοσημείωτη συνέπεια.
Η βαθμολογία του ομίλου μας:

1. Ελλάδα 17 (7 αγώνες)
2. Κροατία 13  (6 αγώνες)
3. Ισραήλ 13 (8 αγώνες)
4. Γεωργία 9 (7 αγώνες)
5. Λετονία 4 (6 αγώνες)
6. Μάλτα 0 (6 αγώνες)

Για να δείτε το γκολ της ομάδας μας κάντε κλικ εδώ.

Υ.Γ Αξίζει να σημειωθεί πως, λαμβάνοντας υπόψιν τις δυσμενείς συνθήκες, το δύσκολο της έδρας των αντιπάλων μας, αλλά και τη μέχρι τώρα εικόνα μας στα παιχνίδια, αυτό ήταν ένα από τα πολύ καλά παιχνίδια της Ελλάδας και από άποψη θεάματος.

7 σχόλια:

  1. Αν αυτό ήταν ένα από τα πολύ καλά παιχνίδια της Εθνικής, τότε έχουμε πάρα πολύ δουλειά να κάνουμε. Μετριότατη η Ελλάδα, μετριότατο και το Ισραήλ. Παρόλα αυτά έχουμε συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Κάτι είναι κι αυτό.

    Όμορφο γκολ του Νίνη που έδωσε υπερπολύτιμη νίκη στην Εθνική. Αυτό αρκεί. Από κει και πέρα έχω πολλές ενστάσεις για τις επιλογές του Σάντος, αλλά δεν βαριέσαι. Όσο διατηρεί τις συμπάθειες των δημοσιογράφων δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοίτα, αν έχεις δει το παιχνίδι με τη Μάλτα, τότε λες ότι παίξαμε μπαλάρα. Το θέμα είναι πως επί θητείας Σάντος αυτό ήταν ίσως το καλύτερο του.

    Πράγματι δεν είμαστε πολύ καλοί από θέαμα, αλλά τουλάχιστον παίρνουμε αυτό που θέλουμε. Εγώ δεν έχω πλέον απαιτήσεις για θέαμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι δε πάμε μπροστά... το Τσούκου-τσούκου μπολ κάποια στιγμή θα πεθάνει... Δε γίνεται πάντα να κερδίζεις με 1-0... Πρέπει να βάλουν τη μπάλα κάτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμένα πρωσοπικά στο β΄μέρος μου άρεσε η εθνική.Τι να κάνουμε δεν προσφέρουμε θέαμα.Το κακό είναι οτι πρέπει να ενδιαφερόμαστε περισσότερο για νέους (Νίνης,Φέτφα) και όχι κάτι Λυμπερόπουλους και σία.

    @Βασίλης
    Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος από τις νίκες 1-0 αλλά το Euro πως το πήραμε;1-0 Γαλλία,1-0 Τσεχία,1-0 Πορτογαλία.Οπότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάμε δεν πάμε μπροστά, από τη στιγμή που δεν έχουμε καλούς επιθετικογενείς παίκτες άλλη λύση δεν βλέπω. Η μπάλα πρέπει να είναι κάτω, αλλά αν έχεις μάθει απο μικρός τη γιόμα και τη λόμπα δεν την κόβεις, δυστυχώς.

    @Ύπνος
    Το 'β ήταν καλύτερο υπό την έννοια ότι και γκολ βάλαμε, και αμυντικά λειτουργήσαμε πολύ καλά. Πράγματι, εμπιστοσύνη στα νέα άτομα δεν θα ήταν κακή, αλλά εδώ λογίζουμε παίκτες 24 ετών ακόμη σαν ταλέντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην Αγγλία 20 χρονών θεωρείται έτοιμος για βασικός.Εδώ λέμε νεαρό τον Μήτρογλου που κοντεύει τα 25.

    ΑπάντησηΔιαγραφή