Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Το comeback του Γκέκα...

Ο Φάνης Γκέκας μετά από έναν χρόνο απουσίας από την εθνική ομάδα θα φορέσει και πάλι τα γαλανόλευκα. Ενόψει των δύσκολων αγώνων του εθνικού αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ο φορ της Άιντραχτ Φρανκφούρτης ζήτησε συγγνώμη από τον ομοσπονδιακό προπονητή Φερνάντο Σάντος και έθεσε τον εαυτό του διαθέσιμο. Ο Πορτογάλος τεχνικός αποδέχθηκε τη συγγνώμη του διεθνή φορ και έτσι ο Fanis (όπως τον ξέρουν στη Γερμανία) βρίσκεται στη λίστα για τα ερχόμενα παιχνίδια.

Η απόφαση αυτή μου αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα. Η εθνική μας ομάδα αν έχει ένα μεγάλο πρόβλημα είναι αυτό του εύκολου γκολ. Σε παλαιότερη ανάρτηση μου είχα πει πως ο Γκέκας, με τα μειονεκτήματα που έχει, σε αυτή την εθνική θα είχε φανέλα βασικού, καθώς οι υπόλοιποι φορ που έχουν αγωνιστεί μέχρι τώρα δεν σκοράρουν. Ο επιθετικός της Άιντραχτ το έχει το εύκολο γκολ, βρίσκεται μέσα στις φάσεις και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Μπορεί να μην έχει διείσδυση, εκρηκτικότητα, τεχνική, ντρίμπλα, ωστόσο σκοράρει τουλάχιστον.
Δεν είναι οι ικανότητες του Γκέκα που μου δημιουργούν προβληματισμό, αλλά πιο πολύ η χρονική συγκυρία και κυρίως οι αιτίες για τις οποίες ο διεθνής φορ επιστρέφει στην εθνική ομάδα. Ο Γκέκας στην Άιντραχτ δεν υπολογίζεται, είναι ακριβός για μία ομάδα που αγωνίζεται στη Τσβάιτελίγκα. Επίσης, ούτε ο ίδιος θέλει να αγωνίζεται σε ένα υποδεέστερο πρωτάθλημα. Έχει ακουστεί έντονα πως ο κύριος λόγος της επιστροφής του Γκέκα στην εθνική ομάδα είναι ένας: Θέλει να πάρει μεταγραφή, θέλει να τον δουν ομάδες.

Δεν είμαι στο μυαλό του για να ξέρω τι ακριβώς τον οδήγησε στην αναθεώρηση των απόψεών και στην άρση της πρόωρης σύντακης που πήρε από το εθνικό μας αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Διότι μπορεί να θέλει μεταγραφή, ωστόσο εγώ προσωπικά δεν θα απέκλεια την επιθυμία του παίκτη να αγωνιστεί και στο προσεχές Euro, μιας και η ομάδα μας έχει αρκετές πιθανότητες να βρεθεί το καλοκαίρι στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας και ο κάθε παίκτης έχει σαν όνειρο ζωής να μπορέσει να αγωνιστεί με την ομάδα της πατρίδας του σε μία μεγάλη διοργάνωση.

Άλλο, όμως, είναι το θέμα. Με τους συμπαίκτες του τι θα γίνει; Ο ίδιος ο Γκέκας είχε δηλώσει την ημέρα της απόσυρσης του από την ομάδα πως υπάρχουν κλίκες στα αποδυτήρια (με αρχηγό τον Κατσουράνη), οι οποίες υποδεικνύουν στον Σάντος ποιοι θα πρέπει να αγωνιστούν. Τώρα τι υποδοχής θα τύχει ο Λαρισαίος επιθετικός; Διότι μίλησε με πολύ βαριά λόγια και κατηγόρησε πολλούς, έστω και έμμεσα. Αγωνιστικά, ποιο θα είναι το αντίκτυπο της ενεργοποίησης του Έλληνα φορ;

Έκανα μια μικρή βόλτα σε διάφορους ιστότοπους και forums για να δω τις αντιδράσεις του κόσμου στο άκουσμα της είδησης αυτής. Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως ο Γκέκας επιστρέφει για τους δικούς του προσωπικούς λόγους, ήτοι για να πάρει μεταγραφή, και ως εκ τούτου δεν τον θέλουν. Άλλοι πάλι ισχυρίζονται πως θα πρέπει να πάρουν ευκαιρίες πιο νέα παιδιά, όπως ο Αθανασιάδης, ο Μήτρογλου και ο Βέλλιος, που αγωνίζεται στην Έβερτον. Μερικοί χάρηκαν διότι θεώρησαν πως θα λυθεί η δυσκολία της ομάδας να σκοράρει.

Την άποψη μου την ανέφερα και πιο πάνω. Δεν ξέρω τα κίνητρα της επιστροφής του Φάνη Γκέκα στην επίσημη αγαπημένη, δεν γνωρίζω το αγωνιστικό αντίκτυπο της κίνησης αυτής. Πολλοί θα πουν μπράβο στον Γκέκα που αναγνώρισε τα λάθη του και ζήτησε συγγνώμη σε όλους για τα όσα είχε δηλώσει προ 12 μηνών. Άλλοι θα ισχυριστούν πως κοιτάει τον εαυτό του και πως θέλει να τον δουν μπας και φύγει από την Άιντραχτ. Τα παιχνίδια που θα κρίνουν τη θέση μας στον όμιλο είναι κοντά, οπότε ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει.

Υ.Γ Στη δεξιά στήλη του μπλογκ υπάρχει ψηφοφορία για την επιστροφή του Φάνη Γκέκα. Θα χαρώ πολύ να ακούσω την άποψη σας μέσω σχολίων αλλά και μέσω της ψήφου σας.

2 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω γιατί έφυγε. Δεν ξέρω γιατί γύρισε. Έχει σίγουρα κάποιες ικανότητες που χρειάζονται όπως τα κάθετα σπριντ πριν πριν το σχηματισμό του τεχνητού οφσάιντ και το ξεπέταγμα τη στιγμή που πρέπει.

    Ο Σάλπι δεν μπορεί να παίξει αυτό το στυλ παιχνιδιού. Τραβιέται συχνά στα άκρα και σύμφωνα με τις πληροφορίες από Σαλόνικα δεν έχει ψυχολογία πλέον.

    Επομένως, ο Γκέκας για το στυλ παιχνιδιού που παίζει η Εθνική ταιριάζει γάντι. Μένει να το δούμε στην πράξη. Ας ελπίσουμε ότι ο ποδοσφαιρικός εγωισμός του παίχτη θα φανεί στο γήπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι ο Γκέκας ταιριάζει στο αγωνιστικό προφίλ της ομάδας, ωστόσο θέλω να δω τι θα γίνει στα αποδυτήρια με την επιστροφή του. Ο Σαλπιγγίδης δεν σκοράρει συχνά, δεν νομίζω ότι μπορεί να βοηθήσει στο γκολ, επειδή κινείται στα άκρα, όπως πολύ σωστά επισήμανες.

    Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει εντός αγωνιστικών γραμμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή