Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

MS Talent Search: Leonel Galeano

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας, η στήλη με την αναζήτηση ταλέντων από κάθε άκρη του κόσμου επιστρέφει. Σήμερα θα ταξιδέψουμε στην Αργεντινή για να γνωρίσουμε έναν παίκτη που ήδη θεωρείτε το μελλοντικό σέντερ μπακ της εθνικής Αργεντινής. Λίγοι έχουν ακούσει για τον Leonel Galeano, ωστόσο, κρατήστε το όνομα του στην άκρη του μυαλού σας διότι είναι αρκετά πιθανό να απασχολήσει πολλούς συλλόγους στο άμεσο μέλλον.

Ο 20 χρονος κεντρικός αμυντικός γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.Αποτελεί προιόν των ακαδημιών της Ιντεπεντιέντε, ομάδα που είναι γνωστή στους φίλους του Ολυμπιακού, μιας και απο αυτή την ομάδα αποκτήθηκε ένας άλλος Λιονέλ, ο Νούνιες. Ο νεαρός αμυντικός έδειξε από νωρίς εξαιρετικά προσόντα και οι Αργεντίνοι, που δεν διστάζουν να επενδύουν σε μικρά παιδιά, τον έριξαν από την ηλικία των 18 κατευθείαν στα βαθιά, δίνοντας του φανέλα βασικού τη πρώτη του σεζόν στη κανονική ομάδα.

Στη πρώτη του επαγγελματική σεζόν αγωνίστηκε 33 φορές και σκόραρε 2 τέρματα. Ήταν από τους βασικούς λόγους που η Ιντεπεντιέντε κέρδισε το Κόπα Σουνταμερικάνα το 2010. Ο Leonel Galeano αν και μόλις 19 ετών εξελίχθηκε σε ηγέτη της αμυντικής γραμμής και εξαργύρωσε τις πολύ καλές του εμφανίσεις με τη συμμετοχή του στην εθνική Αργεντινής σε ένα φιλικό με αντίπαλο τη Τζαμάικα, στο οποίο, η ομάδα της Αργεντινής αποτελούνταν από παίκτες που αγωνίζονταν στο αργεντίνικο πρωτάθλημα.

Το 2011 συνέχισε να αγωνίζεται στη βασική ενδεκάδα της Ιντεπεντιέντε, μετρώντας, ωστόσο, λιγότερες συμμετοχές απ'ότι τη πρώτη του σεζόν. 24 συμμετοχές και 3 γκολ για τον Αργεντίνο, που ταλαιπωρήθηκε από ορισμένους μικροτραυματισμούς. Μάλιστα, το καλοκαίρι του 2011 συμμετείχε στην u-20 oμάδα της Αργεντινής, που αγωνίστηκε στο στο παγκόσμιο κύπελλο u-20, και ήταν βασικό μέλος της αρχικής ενδεκάδας.

Ο Leonel Galeano είναι ένα ευέλικτο σέντερ μπακ. Γρήγορος, με αντοχές και δύναμη, καλός στο ψηλό παιχνίδι αν και όχι ιδιαίτερα ψηλός (1,83), ωστόσο, το ότι δεν είναι πολύ ψηλός, του επιτρέπει να είναι καλός και με τη μπάλα στα πόδια. Μαρκάρει καλά και έχει καλές τοποθετήσεις, ενώ είναι και κίνδυνος στα στημένα. Το γεγονός ότι του εμπιστεύθηκαν θέση βασικού σε μία ομάδα που εκείνη τη σεζόν έκανε πρωταθλητισμό, σημαίνει πολλά. Όπως και το γεγονός ότι έχει κάνει και ντεμπούτο με την μεγάλη ομάδα της Αργεντινής.

Δείτε ένα βίντεο του παίκτη να σκοράρει απέναντι στη Χιμνάσια:

2 σχόλια:

  1. Το θέμα είναι να μην έχει την κατάληξη του Garay που βολοδέρνει μεταξύ πάγκου κι εξέδρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι, ο Γκαράι δεν είχε την εξέλιξη που όλοι περίμεναν, κυρίως διότι δεν του δόθηκαν ευκαιρίες. Τώρα στη Μπενφίκα θα δούμε αν αξίζει τελικά. Τώρα για τον Γκαλεάνο, ακούω πολύ θετικά σχόλια. Θα δείξει το μελλον τι θα γίνει με αυτόν τον παίκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή