Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Πρόκριση ιστορικής σημασίας για την ομάδα της καρδιάς μας

Η επίσημη αγαπημένη όλων των Ελλήνων, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, κατάφερε να μας κάνει για ακόμη μία φορά υπερήφανους με τα κατορθώματα της. Είναι η πρώτη φορά που η ομάδα αυτή καταφέρνει να προκριθεί στα τελικά του Euro απευθείας, χωρίς να χρειαστεί να περάσει μέσω της ψυχοφθόρας διαδικασίας των μπαράζ και μάλιστα το κατάφερε χωρίς να χάσει παιχνίδι. Η επίδοση αυτή πραγματικά δεν έχει προηγούμενο και οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος είναι άξιοι συγχαρητηρίων.

Το παιχνίδι με τη Γεωργία δεν χρίζει ιδιαίτερης κριτικής. Ήταν ένα κακό παιχνίδι, χωρίς πολλές φάσεις. Ποδόσφαιρο κέντρου, χωρίς εκρηκτικότητα, με έμφαση στην άμυνα και με τη πλειονότητα των ευκαιριών και των δύο ομάδων να προέρχονται από στημένες φάσεις. Αυτά τα ξέραμε, αυτά τα περιμέναμε. Δεν έχω να πω κάτι. Αν αξίζει, τελικά, να κρατήσουμε κάτι από αυτή την αναμέτρηση, όπως και από τη συνολική μας πορεία στους ομίλους είναι τα εξής: Η καλή αμυντική λειτουργία και η ικανότητα να γυρνάμε παιχνίδια.

Η εθνική ομάδα είναι ορθολογική. Δεν έχει το ταλέντο των Βραζιλιάνων, δεν έχει τη ταχύτητα των Αφρικανών, δεν έχει τις αστείρευτες δυνάμεις των Άγγλων, δεν έχει τη κίνηση σε μικρό χώρο που έχουν οι Ισπανοί. Έχουν όμως ψυχή, δύναμη, αμυντικό προσανατολισμό και-πλέον-έχει αποτινάξει από πάνω της τη νοοτροπία του loser. Ο Φερνάντο Σάντος συνέχισε το πλάνο του μεγάλου Ότο Ρεχάγκελ, πρόσθεσε δικές του πινελιές και δημιούργησε αυτό που βλέπουμε τώρα. Μία ομάδα που δεν θα δεχθεί ποτέ πάνω από ένα γκολ, η οποία έχει διακριτό πλάνο και τακτική.

Η Ελλάδα προκρίθηκε για πρώτη της φορά στα τελικά του θεσμού όντας πρώτη του ομίλου. Μη το λησμονούμε αυτό, είναι τεράστιο κατόρθωμα. Η Ελλάδα προκρίθηκε έχοντας τη καλύτερη άμυνα του ομίλου και μία από τις καλύτερες σε όλη τη φάση των ομίλων. Τέλος, η Ελλάδα έδειξε ψυχή, όποτε βρέθηκε πίσω στο σκορ το γύρισε και δεν έπαψε σε κανένα παιχνίδι να το παλεύει μέχρι τη λήξη της εκάστοτε αναμέτρησης. Και πρέπει να δώσω, όχι μόνο εγώ αλλά όλοι μας, συγχαρητήρια στον Φερνάντο Σάντος, που δεν έχει χάσει αγώνα από τότε που ανέλαβε την ομάδα. 16 ματς αήττητος και συνεχίζει.

Παιδιά, σας ευχαριστούμε πολύ για τις όμορφες στιγμές που μας χαρίσατε!

2 σχόλια:

  1. Το μόνο μας κακό είναι ότι οι παίχτες δεν είναι σταθεροί.Τρείς τιμωρημενοι σε τοσο κρησιμο ματς;Πρεπει να προσεχουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πάντως λογικό μια αμυντικογενής ομάδα να παίρνει κάρτες, δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα παράλογο. Απλά ίσως θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικοί. Πάντως αυτά είναι λεπτομέρειες μιας και τελικά δεν το πληρώσαμε. Στο μέλλον πάντως, θα πρέπει να προσέξουν έχεις δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή