Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Πεντάρα με μπροστάρη τον Φαν Πέρσι

Στο ντέρμπυ του Λονδίνου μέτρησε το βάρος της φανέλας. Μπορεί η Άρσεναλ να βρίσκεται στη χειρότερη χρονιά της από την ημέρα που ανέλαβε τις τύχες του συλλόγου ο Αρσέν Βενγκέρ, μπορεί η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Αλσάτου να είναι μεγάλη, μπορεί το ρόστερ να είναι κατώτερο, ωστόσο σήμερα οι κανονιέριδες έκλεισαν στόματα. Το τελικό 3-5 αντικατοπτρίζει την εικόνα ενός σπουδαίου αγώνα, ενός ντέρμπυ.

Το παιχνίδι αυτό ήταν πραγματική διαφήμιση του αθλήματος. Βέβαια, οι άμυνες έμπαζαν από παντού, με τον Αντρέ Σάντος να αφήνει μονίμως εκτεθειμένη την αριστερή του πλευρά και με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των "λεφτάδων" του Λονδίνου να βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση. Ωστόσο έγινε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, με κορυφαίο της αναμέτρησης και πάλι τον σωτήρα της Άρσεναλ, Ρόμπιν Φαν Πέρσι, που άντε μετά να τον πείσεις να ανανεώσει...

Από τους μπλε ξεχώρισαν οι Χουάν Μάτα (γκολ και ασίστ) και Φρανκ Λάμπαρντ, ενώ για την Άρσεναλ, εκτός του Ολλανδού, καλό παιχνίδι έκαναν οι Θίο Γουόλκοτ και Ζερβίνιο. Στον αντίποδα, τραγικοί για την ομάδα του Ρομάν Αμπράμοβιτς ήταν οι Ζοζέ Μποσίνγκουα, Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς και Τζον Τέρι, ενώ για τους κόκκινους οι Αντρέ Σάντος και Περ Μερτεσάκερ. Επίσης, και οι δύο κίπερ ήταν σε κακή μέρα.

Τι σημαίνει όμως πρακτικά αυτή η νίκη; Πρώτον, πως η Άρσεναλ σιγά σιγά βρίσκει τα πατήματα της. Ο Λοράν Κοσιελνί, που δεν μου αρέσει καθόλου, βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, ενώ ο Φαν Πέρσι έχει πάρει στους ώμους του την επίθεση των κανονιέριδων. Δεύτερον, η Τσέλσι χάνει ένα ακόμη ντέρμπυ. Μετά τη τριάρα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ήρθαν άλλα πέντε από την ομάδα που φέτος έχει ταβάνι την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τρίτον, η ομάδα του Βίλας Μπόας δεν έχει το ειδικό βάρος στα ντέρμπυ. Δεν λέω, τη Μπόλτον και τις άλλες μικρομεσαίες τις βάζει κάτω και τις πατάει, στα ντέρμπυ όμως;

Ο Αντρέ Βίλας Μπόας φέρει ευθύνη. Καταρχήν, τοποθέτησε και Τέρι και Ιβάνοβιτς μαζί στο κέντρο της άμυνας. Το έχει ξανακάνει, αλλά όταν έχεις απέναντι σου τους Γουολκοτ, Ζερβίνιο, Φαν Πέρσι, που είναι πολύ γρήγοροι, δεν μπορεί να βάλεις μέσα όλους τους αργούς, ειδικά όταν έχεις και τον Νταβίντ Λουϊς, που είναι γρήγορος και δυνατός. Επίσης, η επιμονή με το συμπατριωτάκι τον Μποσίνγκουα δεν είναι καλή, στα μεγάλα παιχνίδια δεν μπορεί ο δεξιός οπισθοφύλακας, ενώ δεν είναι καλός αμυντικά.

Τέλος, αξίζει να προσθέσω πως η Άρσεναλ οφείλει να δώσει στον Φαν Πέρσι νέο συμβόλαιο για να τον κρατήσει. Επιτέλους, να αφήσουν τις τσιγκουνιές και να δώσουν στον Ολλανδό ότι ζητήσει, το αξίζει, ειδικά φέτος. Επίσης, το κενό του Νασρί δεν ήταν τόσο μεγάλο τελικά, ο Ζερβίνιο δείχνει ικανός να καλύψει με επάρκεια, αν όχι καλύτερα, το κενό του Γάλλου. Φιλότιμες και οι προσπάθειες των Ράμσει, Αρτέτα να αντικαταστήσουν τον Φάμπρεγκας, αλλά έχουν ακόμη πολλά να κάνουν.

Πάντως, σήμερα είδαμε μπάλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου