Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Σήμερα σφραγίζουμε πρόκριση! Σήμερα πάμε Euro!

Δεν μας ενδιαφέρουν οι δηλώσεις του Τιμούρ Κετσπάγια. Να με συγχωρήσει ο Γεωργιανός τεχνικός, τον οποίο εκτιμώ απεριόριστα σαν ποδοσφαιριστή αλλά και σαν τεχνικό, αλλά σήμερα δεν χωράνε συμπάθειες. Επίσης, αγνοούμε την ύπαρξη ή όχι του πριμ των Κροατών. Το αγνοούμε πολύ απλά διότι σήμερα δεν θα χάσουμε! Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Σήμερα βγάζουμε εισιτήρια για Πολωνία και Ουκρανία, στέλνουμε στο ταμείο ανεργίας τον μέτριο Μπίλιτς και για πρώτη φορά περνάμε χωρίς μπαράζ.

Οι απουσίες μας είναι πολλές. Θα μας λείψει ο Τοροσίδης, που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, θα μας λείψει ο Ζαραδούκας που δυστυχώς ή ευτυχώς είναι το καλύτερο αριστερό μπακ που θα μπορούσαμε να έχουμε, θα μας λείψει ο Σαμαράς, του οποίου η απουσία εμένα δεν μου φαίνεται τόσο τραγική μέχρι να αναλογιστώ αυτόν που θα τον αντικαταστήσει στη βασική ενδεκάδα και τέλος θα μας λείψει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, που συνθέτει εξαιρετικό δίδυμο με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Αλλά τουλάχιστον εκεί θα τον αντικαταστήσει ο πολύ καλός Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Η Γεωργία δεν έχει καμία σπουδαία ομάδα, κάθε άλλο. Στηρίζεται και αυτή, όπως και εμείς, στην καλή αμυντική λειτουργία και προσπαθούν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Και ατομικά οι παίκτες δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Με λίγα λόγια, δεν τους φοβόμαστε και θεωρητικά μιλώντας δεν θα αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερες δυσκολίες. Εξάλλου, το καλό για εμάς είναι ότι μας φθάνει η ισοπαλία, η οποία και θα μας δώσει την απευθείας πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης, ενώ παράλληλα θα στείλει την Κροατία στα μπαράζ.

Το σημερινό παιχνίδι από άποψης θεάματος αναμένεται να είναι κακό. Καμία από τις δύο ομάδες δεν παίζει τη μπάλα, αλλά να σας πω κάτι; Εκτός της Ισπανίας, που είναι ένα κράμα Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, και της Ολλανδίας, άντε ίσως και της Γερμανίας, ποια άλλη χώρα παίζει μπάλα που θα σε αφήσει εμβρόνητο με τους αυτοματισμούς της και τις ζωγραφιές της εντός των αγωνιστικών γραμμών; Η Αγγλία παίζει μπάλα; Η Γαλλία παίζει μπάλα; Η Ιταλία παίζει μπάλα; Όχι, όχι και όχι. Και αυτές θεωρούνται υπερδυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Σήμερα θα είναι μια μέρα γιορτής. Ένα είναι το λάθος που δεν πρέπει να κάνουν οι διεθνείς μας. Να παίξουν για την ισοπαλία. Σήμερα θα παίξουμε για τη νίκη, για να δώσουμε απαντήσεις στους επικριτές μας και για να δυσαρεστήσουμε τους Κροάτες, που αποδείχθηκαν τόσο φλύαροι στα λόγια που τη πάτησαν. Ευτυχώς, μόνο εμείς οι φίλαθλοι λέμε μια κουβέντα παραπάνω, οι διεθνείς μας έχουν χαμηλά το κεφάλι και αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις τους. Εξάλλου, όπως είπε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός μας, τίποτα δεν έχει τελειώσει, η πρόκριση θα παιχτεί στην Τιφλίδα.

Πιθανή ενδεκάδα:
Τζόρβας κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα και από αριστερά προς τα δεξιά θα έχουμε τους Σπυρόπουλο (δεν θα μιλήσω για να μην χαλάσω το κλίμα, οπότε γερά ρε Νικόλα!), Παπασταθόπουλο, Παπαδόπουλο, Βύντρα, στον άξονα οι Τζιώλης, Κατσουράνης και Καραγκούνης και επιθετική τριπλέτα οι Χαριστέας (ομοίως με τον Σπυρόπουλο), Σαλπιγγίδης και Γκέκας, με τον φορ της Αίντραχτ να βρίσκεται στη κορυφή και τους άλλους δύο να κινούνται στα άκρα.

Το σύνθημα μας είναι ένα: ΠΑΜΕ EURO!

2 σχόλια:

  1. Δεν υιοθετώ απόψεις του στυλ είναι δύσκολο το ματς, θέλει προσοχή και λοιπά. Είμαστε το φαβορί. Τέλος. Κρατάμε την πρόκριση στα χέρια μας.

    Δεν ξέρω τι λέει ο κλώνος του Μιτσηκώστα και τι κάνουν οι Κροάτες. Ξέρω ότι αν περάσουμε απευθείας στα τελικά θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περάσαμε απευθείας φίλε Κάνθαρε!

    Και ναι, είναι τεράστια επιτυχία.

    Και θα προσθέσω, το αξίζαμε που περάσαμε πρώτοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή