Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ο Ρώσος διαιτητής, ο ΑΠΟΕΛ που εντυπωσιάζει και ο Μέσσι που οργιάζει...

Βραδιά Τσάμπιονς Λιγκ η χθεσινή, όπως και η σημερινή, και χθες παρακολουθήσαμε το πρώτο "μπουκέτο" των αγώνων των ομίλων της 4ης αγωνιστικής. Δίχως αμφιβολία, το παιχνίδι που κέρδισε το ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού ήταν εκείνο του Ολυμπιακού με τη γερμανική Ντόρτμουντ, στο οποίο οι ερυθρόλευκοι απώλεσαν και τη προοπτική πρόκρισης στην επόμενη φάση του θεσμού. Το παιχνίδι έκρινε ως ένα σημείο η διαιτησία, λόγω του μη καταλογισμού πέναλτυ σε χέρι του Χούμελς.

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε ένα μέτριο αγωνιστικό πρόσωπο. Οι Γερμανοί το ίδιο, μιας και μετά από ένα εκρηκτικό πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο επετεύχθη το τέρμα των πρωταθλητών Γερμανίας, οι παίκτες του Κλόπ έριξαν την πίεση, μιας και το γκολ μπήκε, και έδωσαν έμφαση στην άμυνα. Μάλιστα, αν ο Λεβαντόφσκι ήταν πιο εύστοχος, οι Γερμανοί θα είχαν "καθαρίσει" το παιχνίδι στο 60, μετά τη τραγική πάσα του...Έλληνα πλέον Χολέμπας στον Μέγερι, που αντικατέστησε τον Κοστάνσο στο τέρμα.

Στην ουσία, το πέναλτυ που δεν δόθηκε έκρινε εν πολλοίς την έκβαση του αγώνα, ωστόσο μόνο σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αισθάνεται αδικημένος ο Ολυμπιακός μιας και στον αγώνα, οι ερυθρόλευκοι δεν έκαναν τίποτα ώστε να διεκδικήσουν κάτι από τη δύσκολη αυτή έδρα των κιτρινόμαυρων. Οι Πειραιώτες εν δυνάμει, θα μπορούσαν να πάρουν κάτι παραπάνω, μόνο που δεν έκαναν τίποτα απολύτως. Και η Ντόρτμουντ δεν έχει καμία σχέση με το τι περίμεναν άπαντες.

Τεράστιο αποτέλεσμα πήρε ο ΑΠΟΕΛ απέναντι στη κάτοχο του Europa League, Πόρτο. Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κέρδισε άξια τους Πορτογάλους με σκορ 2-1, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, με γκολ του Γκουστάβο Μαντούκα που χάρισε τη νίκη και το τρίποντο στους Κύπριους, οι οποίοι καμαρώνουν στη πρώτη θέση του ομίλου με οκτώ πόντους, έχοντας ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Europa League. Η ομάδα είναι αξιέπαινη και αποτελεί ζωντανό παράδειγμα πως δεν φτιάχνουν μόνο τα λεφτά ομάδες.

Τέλος, θα ήθελα να κάνω μια μικρή αναφορά στον αγαπημένο μου παίκτη, τον Λιονέλ Μέσσι. Άλλο ένα χατ-τρικ για τον Αργεντίνο, ο οποίος πλέον είναι ο δεύτερος σκόρερ της Μπαρτσελόνα στην ιστορία του Καταλανικού συλλόγου και ενώ είναι μόλις 24 ετών έχοντας πετύχει συνολικά με τη φανέλα των μπλαουγκράνα 202 τέρματα. Και δεν απέχει πολύ από τη πρώτη θέση. Απλά, χαίρομαι αφάνταστα που έχω τη δυνατότητα να βλέπω αυτόν τον παίκτη ζωντανά.

Υ.Γ Κρατήστε αυτό το όνομα: Ισαάκ Κουένκα. Και αυτός προέρχεται από τις ακαδημίες της Μάσια. Δύο παιχνίδια έχει κάνει φέτος και ήδη έχει καταφέρει να ξεχωρίσει. Ελπίζω να πάρει και άλλα παιχνίδια φέτος, διότι ο νεαρός Ισπανός δείχνει εξαιρετικές αρετές και αν δεν είναι "πυροτέχνημα", μπορεί άνετα να πάρει τη θέση βασικού από τον Πέδρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου