Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Η Εθνική μας στέλνει μηνύματα αισιοδοξίας

Όχι δεν έχουμε γίνει η ποδοσφαιρική υπερδύναμη, όχι δεν είμαστε μάγοι της μπάλας, όχι δεν διαθέτουμε τις εξαιρετικές μονάδες. Είμαστε όμως μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα με πολύ καλή παρουσία στα μετόπισθεν, σοβαρή, επιθαρχημένη και με αγωνιστικό προσανατολισμό. Ποτέ μου δεν θα μπορούσα να υποστηρίξω ότι βλέπω μπαλάρα με τους διεθνείς μας, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι είμαι ικανοποιημένος με αυτά που κάνουν εντός αγωνιστικού χώρου.

Όπως πάντα, χθες κάθισα και είδα ένα ακόμη παιχνίδι της επίσημης αγαπημένης. Αυτή τη φορά, παρόλο που είναι Νοέμβρης, δίναμε φιλικό παιχνίδι μιας και έχουμε περάσει απευθείας στα τελικά του ερχόμενου Ευρωπαϊκού. Αντίπαλος μας μια υπολογίσιμη αντίπαλος, η εθνική Ρωσίας, με την οποία παραδοσιακά αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες. Το τελικό 1-1 δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα μιας και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα τέρματα.

Θα αφήσω στην άκρη το πρώτο εικοσάλεπτο που στην ουσία δεν υπήρχαμε στο γήπεδο. Δεχθήκαμε γκολ με το ξεκίνημα, ένα χούι που το έχουμε κάνει θεσμό μιας και τα περισσότερα τέρματα που δεχόμαστε μπαίνουν στο πρώτο 20λεπτο. Αυτό οφείλουμε, παρεμπιπτόντως, να το διορθώσουμε και γρήγορα. Αλλά αυτό που θέλω να κρατήσω είναι το εξής: Κάναμε ευκαιρίες και μάλιστα πολλές, πράγμα που με εξέπληξε ευχάριστα.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης μας ακύρωσε τρία γκολ, θα μπορούσε να μας ακυρώσει και το γκολ της ισοφάρισης μιας και ο Κατσουράνης είναι ένα κλικ πιο μπροστά από τον τελευταίο Ρώσο αμυντικό, αλλά αυτό που είναι παράδοξο για την ομάδα μας είναι πως δημιουργήσαμε πλειάδα ευκαιριών. Αυτό είναι ένα στοιχείο που μου αρέσει πάρα πολύ και ελπίζω πως στα επόμενα παιχνίδια θα είμαστε το ίδιο παραγωγικοί και...λιγότερο οφ-σάιντ.

Δεν ξέρω γιατί, αλλα η χθεσινή εμφάνιση και γενικά η πορεία μας με γεμίζει με θετικές σκέψεις, ενόψει και του Euro που θα ξεκινήσει το καλοκαίρι. Μην ξεχνάμε πως οι διεθνείς μας είναι αήττητοι σε 17 αναμετρήσεις, ρεκόρ για τα δεδομένα της ομάδας μας και σε αυτό το ρεκόρ έχει μερίδιο ευθύνης και ο προπονητής μας, που παίρνει ότι καλύτερο από τους παίκτες που απαρτίζουν το ρόστερ. Δεν υποστηρίζω πως θα πάμε στα ημιτελικά στο ρελαντί, αλλά θεωρώ πως η ομάδα θα δείξει ένα καλό πρόσωπο και το κυριότερο, θα είμαστε αξιοπρεπείς.

Αυτό που μου άρεσε πολύ είναι η μαχητικότητα που έδειξε η ομάδα, η ομοιογένεια που βγάζει εντός των τεσσάρων αγωνιστικών γραμμών. Είναι ελπιδοφόρα στοιχεία αυτά και θέλω να πιστεύω πως το καλοκαίρι θα τα πάμε αρκετά καλά. Για εμένα θα είναι επιτυχία αν καταφέρουμε να περάσουμε στα προημιτελικά του θεσμού, αν και πρωτίστως θέλω να δω τους αντιπάλους που θα μας τύχουν. Όπως και να 'χει, η ομάδα βγάζει υγεία και αυτό είναι πολύ θετικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου