Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Superleague 11η αγωνιστική: Νίκες για ΑΕΚ, Εργοτέλη, γκέλα ΠΑΟΚ

Με καθορισμένες πλέον τις ομάδες Α και Β, το πρωτάθλημα έχει μπει πλέον σε μια σειρά. Ασφαλώς υπάρχουν πολλοί χρωστούμενοι αγώνες, τουλάχιστον όμως έχουμε όλες τις ομάδες εν δράσει. Σήμερα διεξήχθηκαν τρεις αναμετρήσεις. ΠΑΟΚ-Κέρκυρα και Εργοτέλης-ΠΑΣ Γιάννενα άνοιξαν την αυλαία της 11ης αγωνιστικής, με το παιχνίδι του Παναιτωλικού και της ΑΕΚ να κλείνουν το σημερίνο πρόγραμμα. Η αγωνιστική δραστηριότητα θα ολοκληρωθεί αύριο.

Στη Τούμπα ο ΠΑΟΚ πέταξε ελαφρά τη καρδία άλλους 2 βαθμούς. Οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι δυσκολεύτηκαν πολύ να σπάσουν τον καλά στημένο αντίπαλο τους, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να μην έχει νικητή. Το στείρο 0-0 αφήνει τον ΠΑΟΚ πίσω στο κυνήγι των πρώτων θέσεων, ενώ από την άλλη πλευρά η Κέρκυρα του Γκράθια πήρε έναν πολύτιμο για τη συνέχεια πόντο μέσα σε μία καυτή και δύσκολη έδρα.

Ο Μπόλονι έκανε και πάλι πειράματα, χρησιμοποιόντας τον Πάμπλο Κοντρέρας στη θέση του αμυντικού μέσου και τον Στέφανο Αθανασιάδη σαν δεξί εξτρέμ. Ο Έλληνας φορ ήταν άφαντος καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ μου προξενεί εντύπωση η χρησιμοποίηση του Χιλιανού αμυντικού σε έναν νέο ρόλο και ενώ ο Ρουμάνος τεχνικός είχε στη διάθεση του και τους Λαζάρ, Αρίας. Βάσει εικόνας, αλλά και αποτελέσματος, το πείραμα ήταν αποτυχημένο.

Ο ΠΑΟΚ έχει τρομερό πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων. Το γεγονός ότι είχε 21 τελικές και δεν κατάφερε να βάλει ούτε ένα γκολ είναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να απασχολεί τον τεχνικό του δικέφαλου του Βορρά. Αυτό, σε συνδιασμό με το τραυματισμό του Βιερίνια, που περνά φάση ντεφορμαρίσματος, είχε σαν αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να επιδοθεί σε διαγωνισμό γιόμας, μπας και μπει κάποιο γκολ και κερδίσουν το τρίποντο.

Το Εργοτέλης-ΠΑΣ Γιάννενα δεν το είδα, οπότε θα αναφέρω σύντομα όσα διάβασα σε διάφορα σάιτ. Οι Κρητικοί κέρδισαν 2-1 με γκολ των Φραγκουλάκη και Κώτσιου (αυτογκολ), ενώ ο Άγιαξ της Ηπείρου μείωσε με εύστοχο χτύπημα πέναλτυ του αειθαλή Μπακαγίοκο. Αυτή ήταν μια νίκη-βάλσαμο για τους παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου, ενώ ο ΠΑΣ συνεχίζει να απογοητεύει, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πολύ χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα, ελάχιστες θέσεις πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Και πάμε τώρα στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία για τη σημερινή αγωνιστική δραστηριότητα. Σε ένα υπέροχο κοινό στο Αγρίνιο, η ΑΕΚ κατάφερε να ξεπεράσει και το εμπόδιο του Παναιτωλικού και να σκαρφαλώσει προσωρινά στη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το τελικό 0-2 διαμορφώθηκε από δύο τέρματα του Στιβ Λέο Μπέλεκ, που αρχίζει και βρίσκει τα πατήματα του και δείχνει πως μπορεί να βοηθήσει ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Η Ένωση έκανε το 3 στα 3 και με δεδομένο ότι έχει εύκολο πρόγραμμα με δύο εντός έδρας αναμετρήσεις με αντιπάλους τους Κέρκυρα και ΠΑΣ Γιάννενα, δημιουργούνται προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός νικηφόρου σερί που θα αναπτερώσει το ηθικό των παικτών και θα θέσει την ομάδα και πάλι στο κυνήγι του τίτλου, αν και αυτό φαντάζει δύσκολο με τα τόσα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Στα αξιοσημείωτα είναι η εμφάνιση του Νίκου Γεωργέα, που αγωνίστηκε σαν αμυντικό χαφ(!), καθώς ο υπερπολύτιμος Βάργκας έμεινε εκτός λόγω ασθένειας, ενώ ο Γκέντζογλου έμεινε εκτός λόγω...έλλειψης χρημάτων. Αυτά τα δεδομένα έφεραν τον αγαπητό "Φούλη" στον άξονα. Ένα ακόμη στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε είναι το ότι αυτή τη φορά ο Λεονάρντο δεν έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά. Τέλος, η ΑΕΚ κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της, κάτι που δεν το κάνει συχνά.

Ο νεαρός Κλωναρίδης έδειξε ελπιδοφόρα στοιχεία στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε. Από δική του ενέργεια ξεκίνησε το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ, όταν ο νεαρός Έλληνας των κιτρινόμαυρων προσπάθησε να πλασάρει τον κίπερ των γηπεδούχων. Ο Μπλάζιτς έσωσε μεν, αλλά δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα, με αποτέλεσμα ο δανεικός από την Ουντινέζε Καμερουνέζος φορ να σκοράρει το δεύτερο τέρμα του.

Το αυριανό αγωνιστικό μενού περιλαμβάνει τις εξής αναμετρήσεις:
Λεβαδειακός-Δόξα Δράμας
Παναθηναϊκός-ΟΦΗ
Πανιώνιος-Άρης
Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός
Ξάνθη-Ατρόμητος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου