Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Σήμερα ήταν ΑΕΚ!

Παίζοντας πολύ όμορφο ποδόσφαιρο η ΑΕΚ των χίλιων προβλημάτων κατάφερε και ξεπέρασε το εμπόδιο που ακούει στο όνομα Κέρκυρα. Το τελικό 1-0 αφήνει μάλλον απογοητευμένους τους φίλους των κιτρινόμαυρων μιας και η Ένωση ήταν η μόνη ομάδα στο γήπεδο. Οι φιλοξενούμενοι ήταν τραγικοί, έπαιξαν σκληρά και πολύ κλειστά (αναμενώμενο) και θα πρέπει να ευχαριστούν τον Γκαλίνοβιτς που το σκορ δεν έλαβε διαστάσεις θριάμβου για τους απλήρωτους παίκτες του Νίκου Κωστένογλου.

Μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, στόχος της ΑΕΚ να πραγματοποιήσει μια ρελάνς στα παιχνίδια που θα έρχονταν. Το πρόγραμμα ήταν ιδιαιτέρως βατό και η ΑΕΚ σήμερα πέτυχε την τέταρτη σερί νίκη της. Είναι αρκετά πιθανό να μιλάμε για το καλύτερο παιχνίδι της ΑΕΚ εδώ και πάρα πολύ καιρό. Πάντως σίγουρα είναι το καλύτερο της για τη φετινή σεζόν. Και όλα αυτά, έχοντας βασικούς παίκτες εκτός ενδεκάδας λόγω τραυματισμών.

Το μοναδικό γκολ των γηπεδούχων πέτυχε ο Καμερουνέζος Μπέλεκ, ο οποίος έχει βρει τα πατήματα του και αποτελεί αξιόπιστη λύση στα χέρια του Νίκου Κωστένογλου. Η σημερινή ΑΕΚ μου άρεσε πάρα πολύ, τηρουμένων των αναλογιών φυσικά. Είναι η πρώτη φορά που την είδα τόσο δυναμική, με τόσο πάθος. Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης εώς το τελευταίο σφύριγμα του Αρμπακιώλη, οι παίκτες της ΑΕΚ έτρεχαν πάνω κάτω, κάλυπταν τους χώρους και δεν άφηναν την Κέρκυρα να το κουνήσει από το δικό της μισό του γηπέδου.

Η Ένωση έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες. Είχε τρία δοκάρια, τέσσερα τέτ α τέτ και άλλες πόσες καλές ευκαιρίες. Σήμερα είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς ποιος ήταν ο καλύτερος από πλευράς κιτρινόμαυρων μιας και όλοι ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά στο σκοπό τους. Ο Σιαλμάς απέδειξε πως οι μέρες που ο Νίκος Λυμπερόπουλος ήταν απαραίτητος έχουν περάσει ανεπιστρεπτεί, ο Έλληνας φορ δεν μπορεί να προσφέρει άλλο, εν αντιθέσει με τον Σιαλμά, ο οποίος έχει κίνηση, ταχύτητα και πολύ πάθος. Ο Μπέλεκ έχει εξελιχθεί σε βασικό μέλος της ομάδας και παρά το ότι χάνει τα άχαστα, ορισμένες φορές, προσφέρει πολλά στο επιθετικό κομμάτι.

Ανάμεσα σε αυτούς που αξίζουν ιδιαίτερη μνεία συγκαταλέγεται και Ανέστης Αργυρίου. Ο Έλληανς δεξιός οπισθοφύλακας έκανε το πιο μεστό του παιχνίδι από τότε που φόρεσε τη φανέλα με το δικέφαλο στο στήθος. Καλές προωθήσεις, δεν αντιμετώπισε προβλήματα από τη πλευρά του και έτρεξε πολύ. Αν και θα πρέπει να δείξει και διάρκεια, εντούτοις το πρώτο φετινό δείγμα είναι θετικό. Μην ξεχνάμε πως σήμερα πραγματοποίησε τη πρώτη του εμφάνιση για τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Οι απλήρωτοι παίκτες σήμερα έπαιξαν μπάλα. Πολύ καλή μπάλα, τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα. Ασφαλώς η ομάδα αυτή έχει πολλά προβλήματα, ωστόσο ο κόσμος μόνο στους παίκτες δεν μπορεί να επιρίψει ευθύνες. Ο ενωσίτικος λαός είναι κουρασμένος από τις ανούσιες δικαιολογίες των αμέτοχων και αυτοί οφείλουν να καταστήσουν την ΑΕΚ βιώσιμη. Είναι ντροπή να μην είναι πληρωμένοι οι παίκτες και προτού αρχίσουν οι προσφυγές, καλό θα ήταν ο Νοτιάς, ο Αδαμίδης και οι λοιποί να βρουν λύση.

Υ.Γ Σήμερα απεβίωσε ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες του παγκοσμίου στερεώματος. Ο θρυλικός Σόκρατες δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, ωστόσο θα βρίσκεται για πάντα στις μνήμες των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων για τη προσφορά του στο άθλημα. Ο βραζιλιάνος φαντεζύ μέσος ανήκει σε εκείνη την άτυχη Βραζιλία που δεν κατάφερε να σηκώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1982 αν και είχε μεγάλη ομάδα. Αύριο θα ανεβάσω ένα αφιέρωμα για τον Σόκρατες, στα πλαίσια της στήλης του μπλογκ "Μορφές του ποδοσφαίρου".

Η εικόνα προέρχεται από το sport24.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου