Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ποδοσφαιρικό Σαββατοκύριακο: Τι είδαμε...

Δυστυχώς έχω μπει σε μία από αυτές τις άσχημες περιόδους κάθε φοιτητή. Έχει ξεκινήσει η εξεταστική, με αποτέλεσμα ο χρόνος μου να είναι ιδιαίτερα περιορισμένος. Ωστόσο σήμερα κατάφερα να ξεκλέψω λίγη ώρα για να την αφιερώσω στο, παρατημένο το τελευταίο χρονικό διάστημα, μπλογκ μου. Τέλως πάντων, αυτά λίγο ενδιαφέρουν. Αυτό που ενδιαφέρει τους περισσότερους είναι το τι είδαμε το περασμένο αγωνιστικό διήμερο. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν...

Στα του δικού μας πρωταθλήματος, που έχει ξεπέσει σημαντικά με τις υπάρχουσες συνθήκες στη πατρίδα μας, εκτός από τη ψήφιση του Μνημόνιου 2, είχαμε και αγωνιστική δραστηριότητα. Αμετάβλητη παρέμεινε η κορυφή, καθώς οι δύο πρωτοπόρο δεν είχαν απώλειες, με αποτέλεσμα το +2 να διατηρείται. Στο ματς της Παρασκευής, ο Ολυμπιακός κέρδισε με άνεση την ΑΕΚ με σκορ 2-0. Μέσα σε 20 λεπτά το παιχνίδι είχε καθαρίσει για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι έκαναν συντήρηση δυνάμεων ενόψει του δύσκολου αγώνα στη Ρωσία απέναντι στη Ρουμπίν Καζάν.

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε το σοκ της ήττας από τον Λεβαδειακό και κέρδισε την αξιόμαχη Ξάνθη. Το τελικό 3-0 είναι ολίγο τι πλασματικό, καθώς οι Ακρίτες ήταν πολύ καλοί και τους αδικεί το σκορ (και η βαθμολογική τους θέση), ωστόσο οι Χριστοδουλόπουλος (αν και ο Τοτσέ είναι ο επίσημος σκόρερ), Πετρόπουλος και Καραγκούνης πέτυχαν τα τρία γκολ του πρωτοπόρου της βαθμολογίας, προσθέτωντας τρεις ακόμη πόντους στη βαθμολογική συγκομιδή των πράσινων. Αν οι δύο ομάδες που κυριαρχούν στη Σουπερ Λιγκ συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, φαίνεται πως το ντέρμπυ στο ΟΑΚΑ θα κρίνει πολλά.

Φωτιά στη μάχη της παραμονής έβαλε η Δόξα Δράμας καθώς μετά τη νίκη με αντίπαλο τον Παναιτωλικό, οι μαυραετοί έχουν ανακάμψει και πλέον έχουν ελπίδες ακόμη και για τη σωτηρία. Ο Λεβαδειακός ηττήθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης, που έχει καταφέρει να κάνει μια ρελάνς με τον Τσιώλη στο πάγκο και πλέον δείχνει πως θα σωθεί με άνεση, ενώ η Κέρκυρα αγνοεί τη νίκη, μετά και την ήττα από τον Ατρόμητο με 3-1. Λεβαδειακός, Παναιτωλικός, Κέρκυρα, Δόξα Δράμας και λιγότερο ο ΠΑΣ Γιάννενα, δείχνουν πως θα παλέψουν για τη σωτηρία.

Στο διεθνή χώρο τώρα, η Μάντσεστερ κέρδισε τη Λίβερπουλ με σκορ 2-1 και τον Ρούνει να πετυχαίνει τα δύο γκολ των πρωταθλητών. Το ματς θα μείνει χαραγμένο στις μνήμες των φιλάθλων κυρίως λόγω της προκλητικής κίνησης του Σουάρες να μην δώσει το χέρι του στον Εβρά (σημειώνω πως ο Ουρουγουανός φορ είχε δεχθεί βαρύτατη ποινή 8 αγωνιστικών λόγω ρατσιστικής επίθεσης στον Γάλλο αμυντικό). Το θέμα έχει πάρει μεγάλη έκταση και ακούγεται πως η Λίβερπουλ σκέφτεται το ενδεχόμενο παραχώρησης του. Κίνηση αγωνιστικής αυτοκτονίας κατ'εμέ...

Η Τσέλσι είναι βαριά άρρωστη και η ήττα από την Έβερτον έκανε ακόμη πιο δυσοίωνο το μέλλον του Βίλας-Μπόας στο πάγκο των μπλέ. Η Σίτυ κέρδισε δύσκολα την Άστο Βίλα με αποτέλεσμα να διατηρηθεί στη κορυφή της βαθμολογίας, ενώ η Τόττεναμ δείχνει ικανή να διατηρήσει με άνεση τη τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, μετά το εμφατικό 5-0 επί της Νιουκάστλ, με τον Αντεμπαγιόρ να κάνει το παιχνίδι της ζωής του. Το δεύτερο αντίο του Τιερί Ανρί συνοδεύτηκε από ένα παραμυθένιο τέλος. Ο Γάλλος φορ πέτυχε το γκολ της νίκης στην εκπνοή του αγώνα με τη Σάντερλαντ, βοηθώντας τους κανονιέριδες να φθάσουν στη τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Στην Ισπανία είχαμε στέψη πρωταθλητή, καθώς μετά την ανέλπιστη ήττα της Μπαρτσελόνα με αντίπαλο την Οσασούνα και τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Λεβάντε, η διαφορά των δύο ξέφυγε στους δέκα πόντους. Ο Μουρίνιο τελικά, κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο (η διαφορά δεν καλύπτεται, ας είμαστε ειλικρινείς), αν και φέτος αγνοεί τη νίκη σε βάρος της μισητής αντιπάλου. Απλά, αναρωτιέμαι τώρα, όλοι εκείνοι στη Μαδρίτη που επιθυμούν την αποχώρηση του Πορτογάλου τεχνικού, έχουν σκεφτεί το αύριο; Διότι θεωρώ πως πιθανή αποχώρηση του Μουρίνιο μόνο καλό δεν θα κάνει, το αντίθετο μάλιστα...

2 σχόλια:

  1. Θα συμφωνήσω μαζί σου για το θέμα Suarez. Λαθος επικοινωνιακοί χειρισμοί από τη μεριά της επίσημης Liverpool. Δεν με ενδιαφέρουν τόσο πολύ αυτά, όσο το να δράσει η ομάδα εσωτερικά και να συνετίσει τον Luis (δεν αναφέρομαι μόνο στο περιστατικό με τον Evra, αλλά και σε σειρά άλλων προβλημάτων).

    Θέμα φυγής του από την ίδια την ομάδα δεν τίθεται, για πολλούς λόγους. Πρώτον, πετάς στα σκουπίδια μια επένδυση-λαχείο. Οι περισσότεροι ξέρουν ότι τα χρήματα που έδωσε η Liverpool είναι σχετικά λίγα σε σχέση με τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει από αυτόν. Δεύτερον, κλείνεις την πόρτα σε πολλούς μεγάλους παίχτες, από τη στιγμή που δείχνεις ότι δεν στηρίζεις τους παίχτες σου. Τρίτον, βγαίνεις ξανά στην αγορά για μια θέση που υποτίθεται ότι είχες ξεγνοιάσει. Φτου κι απ'την αρχή. Δεν ξέρω, όμως, μήπως ο ίδιος αποφασίσει να μας χαιρετήσει, μιας και η ομάδα τον έχει αδειάσει αρκετά εως τώρα.

    Πάντως, το θέμα δεν είναι τόσο μεγάλο στον Αγγλικό Τύπο. Απλά, ανακινείται από γνωστές φυλλάδες, συμφερόντων Murdoch.

    Καλά αποτελέσματα με την εξεταστική σου, Σκάουτερ. Μην μασας με την πίεση που υπάρχει, έχει κι αυτή τη "χάρη" της, αν τη δεις με θετικό μάτι. Βλέπεις πως αντεπεξέρχεσαι σε άλλους, πιο έντονους ρυθμούς. Τελείωνε με το καλό και εμείς εδώ θα είμαστε και θα σε περιμένουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου φίλε Jim.
      Και εγώ πιστεύω πως θα πρυτανεύσει η λογική και ο Ουρουγουανός δεν θα φύγει. Κακά τα ψέμματα, έχει καταφέρει ήδη να καταστήσει εαυτόν απαραίτητο για την ομάδα του Μέρσεϊσάιντ και πιθανή αποχώρηση του θα αποτελέσει πισωγύρισμα.

      Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.

      Διαγραφή