Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Τώρα αυτή η Τσέλσι θα παίξει στα ημιτελικά;

Χθες μάθαμε και επίσημα τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών, όχι ότι περιμέναμε και κάτι διαφορετικό αλλά κουβέντα να γίνεται. Τσέλσι έναντίον Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάγερν θα συγκρουστούν με στόχο τα δύο εισητήρια για τον τελικό του Μονάχου. Οι τρεις ομάδες που πέρασαν το άξιζαν, το κέρδισαν με το σπαθί τους. Για την μία βέβαια, εγώ έχω αντίθετη άποψη...

Πως είναι δυνατόν να έχει φτάσει αυτή η Τσέλσι στα ημιτελικά του θεσμού, αυτό μέχρι και τώρα δεν έχω καταφέρει να το καταλάβω. Αφού πέρασε με τα χίλια ζόρια από τον όμιλο της (με αντιπάλους τις Λεβερκούζεν, Βαλένθια, Γκενκ), κατάφερε να περάσει τη Νάπολι, ανατρέποντας το 3-1 του πρώτου αγώνα και χθες πέρασε και πάλι με τη ψυχή στο στόμα, κερδίζοντας τη Μπενφίκα με 2-1 στο Λονδίνο (0-1 ο πρώτος αγώνας).

Αυτή η ομάδα παίζει...ξυλίκι. Δεν είμαι υπερβολικός. Η μπάλα όλη την ώρα στον αέρα, γιόμα στη γιόμα μπας και κάνουμε καμία κουτουλιά και βάλουμε κανένα γκολ, πλήρης εκμετάλλευση των στημένων φάσεων και ταμπουράκι. Χθες η Τσέλσι έπαιξε απαίσια από τη μέση και μπροστά. Στα μετόπισθεν καλά τα πήγε (να'ναι καλά ο Νταβίντ Λουίς που έχει φορμαριστεί), αλλά μπροστά ήταν πάρα πολύ κακή.

Είναι αδικία να έχει περάσει αυτή η ομάδα στα ημιτελικά. Όχι, δεν είχε ούτε διαιτητική εύνοια ούτε τίποτ'άλλο. Απλά παίζει πολύ άσχημα και είναι πολύ τυχερή ομάδα. Χθες, η Μπενφίκα που έπαιζε με δέκα και δέχθηκε γκολ με πέναλτυ (τραβηγμένο), την είχε κλείσει στα καρέ της, αλλά έδειξε τρομερή αδράνεια στα τελειώματα των φάσεων. Έχασε πολλές ευκαιρίες, άλλες τις άφησε ανεκμετάλλευτες και τελικά απεκλείστηκε και αδίκησε τον εαυτό της.

Όμως πρέπει να πιστώσουμε στον Ντι Ματέο την αλλαγή στη Τσέλσι. Ο υπηρεσιακός τεχνικός της Τσέλσι δεν έκανε το λάθος του Βίλας Μπόας, σωστά έκρινε πως αυτή η ομάδα δεν μπορεί να παίζει με ψηλά την άμυνα και επιθετικά, τη γύρισε προς τα πίσω και εκμεταλλεύτηκε πλήρως τις στημένες φάσεις και τις αντεπιθέσεις. Όταν ο Τέρι παίζει ψηλά, εκτίθεται λόγω έλλειψης ταχύτητας και αυτό το αντιλήφθηκε ο Ελβετός τεχνικός των "μπλε".

Κάπως έτσι, η Τσέλσι, που δεν παίζει θελκτικό ποδόσφαιρο, έχει φτάσει στα ημιτελικά του θεσμού. Δίκαιο με βάση τα όσα κατάφερε εντός αγωνιστικών γραμμών, άδικο για το ποδόσφαιρο (σαν άθλημα) και για τους φιλάθλους που βλέπουν μπάλα. Αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο, δεν κερδίζει πάντα αυτός που αξίζει, ή που παίζει καλύτερα, ενίοτε κερδίζει και ο πιο πονηρός ή ο πιο καλά διαβασμένος.

Υ.Γ Ούτε με τον Ντι Ματέο στον πάγκο ο Τόρρες κάνει κάτι. Πέτυχε δύο γκολ στο κύπελλο με αντίπαλο τη Λέστερ (ομάδα της δεύτερης κατηγορίας) και ένα ακόμη σε ένα τελειωμένο παιχνίδι. Κρίμα τα 55 εκατομμύρια που πέταξε ο Αμπράμοβιτς. Νέος Σεφτσένκο βγήκε τελικά και ο Ισπανός.

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Μικρέ Σκάουτερ!

    Ωραίο θέμα επέλεξες και πολύ καλή η προσέγγισή σου, αλλά θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω σε κάποια σημεία.

    Πρώτον, το Champions League δεν είναι πρωτάθλημα, αλλά ένα τουρνουά. Άρα, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην το κατακτήσει η καλύτερη -ποιοτικά- ομάδα, είτε γιατί βρέθηκε σε κάποια κακή ημέρα, είτε γιατί είχε τραυματισμούς, είτε για οτιδήποτε άλλο. Επομένως, ομάδες σαν τη φετινή Chelsea δικαιούνται να δώσουν βαρύτητα σε αυτό το θεσμό, και να δοκιμάσουν την τύχη τους, έστω και με κακό ποδόσφαιρο. Ο καθένας προσπαθεί, όπως μπορεί, για το καλύτερο.

    Ακόμη, όμως, κι αν πέρασε με το ζόρι τον όμιλο, η πρόκριση επί της Napoli μου έδειξε ότι αυτή η ομάδα έχει αποκτήσει, πλέον, χαρακτήρα πρωταγωνίστριας ομάδος. Αυτό προφανώς το κατάφερε, λόγω των συνεχόμενων παρουσιών της σε ημιτελικά του θεσμού. Το ότι "παίζει ξύλο" οφείλεται στο γεγονός ότι αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για τον Di Matteo αυτή τη στιγμή, ώστε να πάρει αποτέλεσμα. Σίγουρα δεν είναι θελκτικό, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν επικρατούν πάντα οι μπαλαδόροι, αλλά έχουν τύχη και τα "εργαλεία" - ή, καλύτερα, τα σύνολα. Γι'αυτό και βλέπουμε προπονητές που επιλέγουν το ένα στρατόπεδο και προπονητές που επιλέγουν το άλλο. Η κόντρα τους με τη Barcelona, πάντως, θα είναι μια τέτοια σύγκρουση.

    Μην κατηγορείς την Chelsea, που έφτασε ψηλά. Σκέψου ότι παλιότερα έφταναν στην 8άδα της διοργάνωσης: 3-4 αγγλικές, 2 ισπανικές, 1-2 ιταλικές, άντε και κάποια έκπληξη. Φέτος είχαμε: ΑΠΟΕΛ, Benfica, Marseille. Αυτό δείχνει την πτώση των αγγλικών ομάδων, αλλά και μια ταυτόχρονη πτώση του συνολικού επιπέδου του CL. Αφού αυτές οι ομάδες έφτασαν 8άδα, γιατί να μη βρεθεί η Chelsea στους 4; Αν τελικά, καταφέρει να προκριθεί επί της Barcelona, μπράβο της!

    Για τον Villas Boas, αν κάνεις ανάρτηση, θα συμμετέχω σίγουρα, γιατί προσωπικά τον θεωρώ αξιόλογο. Αν κάνω εγώ, θα χαρώ πολύ να συμμετέχεις στην κουβέντα.

    Ο Torres δείχνει ότι δε θέλει να παίζει. Σαν οπαδός της Liverpool, στενοχωρήθηκα αφάνταστα όταν έφυγε. Κρίμα για τον ίδιο και την τροπή που πήρε η καριέρα του, κρίμα και για την Chelsea γιατί πίστεψε (δίκαι) ότι βρήκε το διάδοχο του Drogba. Δε θεωρώ, όμως, ότι έχει τελειώσει σαν παίχτης.

    Υ.Γ. Ελπίζω να μη σε κούρασα, αλλά είχαμε καιρό να τα πούμε. Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Scouser Jim!

      Γενικά συμφωνώ με τα λεγόμενα σου. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πράγματι τουρνουά και δεν είναι δεδομένο ούτε ότι θα κερδίζει αυτή που το αξίζει, ούτε αυτή που παίζει όμορφα. Απλά, έχοντας μια δεδομένη εικόνα για την Τσέλσι, είναι σοκαριστικός ο αγωνιστικός ξεπεσμός. Θυμίζει εύκολα ιταλική ομάδα που πρώτα κοιτά τα μετόπισθεν και παίζει σκληρά. Για εμένα, αν και μέρος του παιχνιδιού δεν μου αρέσουν.

      Είναι γεγονός πως ο λονδρέζικος σύλλογος έχει καταφέρει να κάνει "όνομα", έχει μια κάποια υπόσταση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αυτό δείχνει χαρακτήρα και αυτό φάνηκε, όπως πολύ σωστά επεσήμανες, στη πρόκριση επί των-ποιοτικότερων πλην άπειρων-Ναπολιτάνων.

      Ο Ντι Ματτέο κάνει ότι μπορεί για να εξασφαλίσει το αποτέλεσμα και μέχρι στιγμής το καταφέρνει πολύ καλά. Θεωρώ πως τα παιχνίδια με τη Μπαρτσελόνα θα έχουν ενδιαφέρον, αλλά πιστεύω πως το φαβορί είναι ξεκάθαρο, δεν νομίζω πως αυτή η Τσέλσι θα καταφέρει να σταματήσει την ομάδα του Πεπ, εδώ δεν τα κατάφερε η Μίλαν, που συγκριτικά είναι καλύτερη. Αλλά αυτές είναι υποθέσεις.

      Για το επίπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ δεν βλέπω πτώση. Αυτό που παρατηρώ είναι πως δύο ομάδες είναι πάνω από όλες τις άλλες, με αποτέλεσμα να χάνει το ενδιαφέρον του ο θεσμός. Το Γιουρόπα φέτος είναι πολύ πιο συναρπαστικό. Πάντως το αγγλικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε καθοδική πορεία, γι'αυτό και ομάδες όπως ο ΑΠΟΕΛ έκαναν το θαύμα τους.

      Για τον Μπόας είχα γράψει σχετικό κείμενο μπορείς να το δεις εδώ: http://mikrosscout.blogspot.com/2012/03/blog-post_06.html
      Αν γράψεις κάτι να είσαι σίγουρος πως θα συμμετάσχω!

      Για τον Τόρρες τώρα, είναι πολύ πιεσμένος και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ούτε εγώ τον θεωρώ τελειωμένο, αλλά δεν ξέρω αν θα φτάσει στα γνώριμα στάνταρ του. Αυτό θα το διαπιστώσουμε στη συνέχεια.

      Δεν με κούρασες καθόλου, ίσα ίσα χαίρομαι να ακούω και άλλες απόψεις και να γίνεται διάλογος! Καλή συνέχεια και σε εσένα!

      Διαγραφή
  2. Φίλε μου Μικρέ Σκάουτερ νομίζω ότι την αδικείς λίγο την Τσέλσι. Θα συμφωνήσω με το σχόλιο του Scouser Jim σχεδόν στο σύνολό του και θα προσθέσω ότι οι ομάδες που παίζουν θελκτικό ποδόσφαιρο και παίρνουνε τίτλους, δεν είναι πολλές…
    Στα τουρνουά υπάρχει η πρόκριση ή ο αποκλεισμός, τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα για όλες τις ομάδες… Αν πάρουν την πρόκριση και παίξουν και θεαματικό ποδόσφαιρο τότε μπράβο τους, αλλά σκέτο θεαματικό χωρίς πρόκριση, δεν έχει πολύ αξία…

    Καλή συνέχεια, πολύ ωραίο θέμα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου φίλε betonia!

      Η Τσέλσι φέτος είναι φάντασμα του εαυτού της. Καμία σχέση με το πως ήταν σαν ομάδα πριν από μερικά χρόνια. Το να τη βλέπω να παίζει τόσο αμυντικά μου κάνει αρνητικότατη εντύπωση, ειδικά στο ματς με τη Μπενφίκα έπαθα ένα μικρό σοκ. Γενικά φέτος δεν βλέπετε. Ωστόσο, όπως είπα, δικαιότατα έχει φτάσει ως εδώ, είναι κυνική και παίρνει αυτό που θέλει. Πάντως ναι, θεαματικός δίχως αποτέλεσμα δεν έχει νόημα, δεν θα διαφωνήσω.

      Καλή συνέχεια και σε εσένα και ευχαριστώ για την επίσκεψη!

      Διαγραφή