Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Λέτε να γίνει η ανατροπή;

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν κατάφερε να ξεπεράσει με επιτυχία το εμπόδιο της Βαλένθια και έμεινε στο 0-0 μέσα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, με τη Μπαρτσελόνα να βλέπει τη διαφορά να μειώνεται στους 4 βαθμούς και στις 21 Απριλίου να έχει προγραμματιστεί το μεταξύ τους ντέρμπι. Η Λα Λίγκα έχει πάρει στη κυριολεξία φωτιά και η Ρεάλ έχει καταφέρει να κάνει αμφίρροπη τη διεκδίκηση ενός δικού της τίτλου!

Απομένουν μόλις επτά αγωνιστικές για τη λήξη του πρωταθλήματος και η Ρεάλ έκανε μια μικρή κοιλιά. Οι ισοπαλίες με Βιγιαρεάλ, Μάλαγα και Βαλένθια είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί η διαφορά μεταξύ των διεκδικητών του τίτλου από 10 σε μόλις 4 βαθμούς. Η Μπαρτσελόνα έχει ανακάμψει αρκετά και με μπροστάρη τον Λιονέλ Μέσσι προχωρά από νίκη σε νίκη. Θεωρώ πως το μεταξύ τους ντέρμπι θα κρίνει πάρα πολλά. Η Μπαρτσελόνα φαντάζει μεν το φαβορί, αλλά η Ρεάλ, ή πιο συγκεκριμένα ο Μουρίνιο, μπορεί να αποσπάσει μια ισοπαλία που πιθανότατα θα δώσει τον τίτλο στους μαδριλένους.

Ας δούμε το πρόγραμμα των δύο ομάδων:


10-11/04/2012 - Primera Division - 33η αγωνιστική
Μπαρτσελόνα-Χετάφε
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης

14/04/2012 Primera Division - 34η αγωνιστική
Ρεάλ Μαδρίτης-Σπόρτινγκ Χιχόν
Λεβάντε-Μπαρτσελόνα

22/04/2012 Primera Division - 35η αγωνιστική
Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης

29/04/2012 Primera Division - 36η αγωνιστική
Ράγιο Βαγεκάνο-Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης-Σεβίλλη

02/05/2012 Primera Division - 20η αγωνιστική
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ρεάλ Μαδρίτης
Μπαρτσελόνα-Μάλαγα

06/05/2012 Primera Division - 37η αγωνιστική
Μπαρτσελόνα-Εσπανιόλ
Γρανάδα-Ρεάλ Μαδρίτης

13/05/2012 Primera Division - 38η αγωνιστική
Μπέτις-Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης-Μαγιόρκα

Φαινομενικά το πρόγραμμα της Ρεάλ Μαδρίτης είναι αρκετά πιο δύσκολο, καθώς θα αντιμετωπίσει τις Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Αθλέτικ Μπιλμπάο. Αντίθετα η Μπαρτσελόνα έχει σαν δύσκολα παιχνίδια το ντέρμπι του μίσους με την Εσπανιόλ, το εντός έδρας ματς με τη Μάλαγα και φυσικά το Ελ Κλάσσικο.

Το πρωτάθλημα ακόμα είναι στα χέρια της Ρεάλ Μαδρίτης. Αν θέλει η Μπαρτσελόνα να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες της για τον τίτλο οφείλει καταρχήν να κερδίσει στο Ελ Κλάσσικο, να κάνει ένα σερί άνευ γκέλας και να περιμένει ένα δωράκι σαν το χθεσινό που της έκανε η Βαλένθια. Τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά το γεγονός ότι η Ρεάλ πετά βαθμούς, δίνει στους Καταλανούς μια μικρή ελπίδα.

Ασφαλώς, μέσα σε όλα θα πρέπει να υπολογίσουμε και το γεγονός ότι υπάρχει και το Τσάμπιονς Λιγκ στη μέση, πράγμα που σημαίνει πως οι παίκτες και των δύο ομάδων έχουν παραπάνω παιχνίδια άρα και περισσότερη κούραση. Μάλιστα, αν υπολογίσουμε και τον τελικό κυπέλλου Ισπανίας που έχει η Μπαρτσελόνα, αλλά και τη πιθανότητα να αναμετρηθούν οι δύο ομάδες στο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, βλέπουμε πως υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορεί να κρίνουν την έκβαση του πρωταθλήματος.

Η συνέχεια επί των αγωνιστικών χώρων...

Υ.Γ Χθες ο Πέπε απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι δεν αξίζει να αγωνίζεται με το έμβλημα της βασίλισσας στο στήθος. Επίσης, δεν υπήρχε κανένα πέναλτι στη χθεσινή αναμέτρηση, οπότε άδικα φωνάζουν στη Μαδρίτη.

4 σχόλια:

  1. Ο Πέπε είναι μέγιστος κλόουν. Ατιμάζει το όνομα της Ρεάλ. Μα, δεν καταλαβαίνουν ότι ους κάνει ρεζίλι;

    Όσο για το ερώτημα, ναι, μπορεί να γίνει η ανατροπή. Μπορεί να έχει ακόμα το βαθμολογικό πλεονέκτημα, αλλά ψυχολογικά έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα. Το επόμενο ματς είναι το Ατλέτικο - Ρεάλ. Και πίστεψέ με, όταν σου λέω ότι η Ατλέτικο θέλει όσο τίποτα άλλο να κόψει βαθμούς στη Ρεάλ. Το θέμα είναι αν μπορεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ατλέτικο είναι μια του ύψους μια του βάθους. Είναι ντέρμπι, όλα γίνονται, αλλά να σου πω την αλήθεια, πιο πολύ πιστεύω ότι θα δυσκολευτεί με τη Μπιλμπάο, παρά με την ομάδα του Σιμεόνε. Επίσης, και η Μπαρτσελόνα μπορεί να χάσει βαθμούς από την Εσπανιόλ στο ίδιο πλαίσιο. Θα δούμε. Πάντως θα είναι επική ανατροπή, αν συμβεί.

      Διαγραφή
  2. Αν το χάσει αυτό το πρωτάθλημα ο Μουρίνιο, τότε θα είναι άξιος της μοίρας του... Πιο πολλές γκέλες σε μία σαιζόν δύσκολα θα ξανακάνει η Μπαρτσελόνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή