Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Η σαλατιέρα στη Ντόρτμουντ, νίκες για Ρεάλ, Μονπελιέ, γκέλα για Γιουνάιτεντ

Και ο τίτλος παραμένει σε κιτρινόμαυρα χέρια. Η Ντόρτμουντ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με τη Μπάγερν Μονάχου. Το νεανικό σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ κέρδισε τη δεύτερη της βαθμολογίας με σκορ 1-0 και πήγε στο +6 με πέντε μόλις παιχνίδια να απομένουν για την ολοκλήρωση της φετινής Μπουντεσλίγκα. Οι Βαυαροί έτσι μένουν για δεύτερη σερί χρονιά δίχως τίτλο και επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στο κύπελλο και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μοιραίος παίκτης για την ομάδα του Γιούπ Χάινκες ήταν ο Άριεν Ρόμπεν. Ο Ολλανδός αριστεροπόδαρος εξτρέμ έκανε, πιθανότατα, το πιο κακό παιχνίδι του με τη φανέλα της Μπάγερν, έχασε πέναλτι στο 85' και μία ανεπανάληπτη ευκαιρία στα χασομέρια και ενώ η Μπάγερν πίεζε ασφυκτικά. Μάλιστα, ο εκ των προέδρων του συλλόγου, Φράνς Μπεκενμπάουερ καταφέρθηκε εναντίον του Ολλανδού άσσου λέγοντας πως υπάρχει ένας άγραφος νόμος στο ποδόσφαιρο που υποδεικνύει πως αυτός που υπέστη το φάουλ δεν πρέπει να εκτελεί το πέναλτι.

Η Ρεάλ αντέχει στη κορυφή. Με κορυφαίο τον Κριστιάνο Ρονάλντο (χατ-τρικ και μία ασσίστ) η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο κέρδισε τη μισητή Ατλέτικο Μαδρίτης με σκορ 1-4. Ο Ρονάλντο έβαλε τρία γκολ (απευθείας εκτέλεση φάουλ και πέναλτι τα δύο) και έβγαλε και την ασσίστ στον Καγιεχόν για το 1-4. Το γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Κολομβιανός Φαλκάο, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση μιας και έκανε προσωρινά το 1-1. Έτσι η διαφορά ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ παρέμεινε στους 4 βαθμούς.

Σε ένα ματς που όλοι ήξεραν το αποτέλεσμα, η Μονπελιέ επιβλήθηκε της Μαρσέιγ και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες της για τη κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην ιστορία της. Το τελικό 1-3 μέσα στην έδρα των Μασσαλών διαμορφώθηκε από τους Μπελχαντά (δύο γκολ, το ένα πέναλτι) και Ζιρού. Το γκολ των γηπεδούχων πέτυχε ο κεντρικός αμυντικός Μπιά, ισοφαρίζοντας προσωρινά την αναμέτρηση. Η μάχη στη Γαλλία έχει φουντώσει και η Παρί πλέον κυνηγά τη Μονπελιέ. Να δούμε ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα...

Στην Αγγλία, η Γιουνάτεντ γκέλαρε με αντίπαλο τη Γουίγκαν (1-0) και η Σίτυ μείωσε τη διαφορά στους πέντε βαθμούς, μετά την εύκολη επικράτηση των πολιτών επίτης Γουέστ Μπρομ, με τον Αγκουέρο να πετυχαίνει δύο γκολ και τον Τέβες να ξεκινά για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες βασικός, σκοράροντας κιόλας. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Σίλβα. Η Άρσεναλ κλειδώνει τη τρίτη θέση μετά την εύκολη νίκη με αντίπαλο την ουραγό Γούλβς (3-0).

5 σχόλια:

  1. Πιο αστείο τρόπαιο από την "σαλατιέρα" δεν πρέπει να υπάρχει. Στον πρωταθλητή χειμώνα τι δίνουν; Πιατάκι ορεκτικού;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα! Γελοιότητες πραγματικά!

      Για τον Τέβες που λες πιο κάτω, πολύ καλός μεν, αλλά αγύριστο κεφάλι. Είναι βόμβα στα αποδυτήρια αλλά αν τον ηρεμήσει κανείς μπορεί να αποτελέσει χρυσάφι. Με τον Φέργκιουσον δεν έδειξε ποτέ του τέτοια συμπεριφορά. Αλλά έχουν τη φάση τους τέτοιοι μουρλοί, κάτι Τέβες, Κασάνο έχουν γέλιο.

      Διαγραφή
  2. Παρότι συμπαθώ ιδιαίτερα τον Τέβες, η μούρλα που κουβαλάει στο κεφάλι του είναι μεγαλύτερη απ' το ταλέντο του. Κάτι τέτοια τρελοκομεία τα λατρεύω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστεύω ότι η Ντόρτμουντ μετά και την φετινή κατάκτηση του τίτλου, είναι μια νέα δύναμη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Πίστευα ότι το περσινό πρωτάθλημα ήταν ένα πυροτέχνημα, αλλά τελικά ο Κλόπ και τα πιτσιρίκια του δεν κάνουν πλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι καλή ομάδα η Ντόρτμουντ φίλε Γιώργο, τη παρακολουθούσα από πέρσι και φέτος μου έκανε και εμένα εντύπωση που δεν ήταν απλώς πυροτέχνημα σαν τη Βόλφσμπουργκ πιο παλιά και την Βέρντερ ακόμα πιο πριν. Έχει ενιαίο σύνολο, προπονητή νέο και φιλόδοξο και παθιασμένο κόσμο. Γίνεται χαμός σε κάθε της παιχνίδι, sold out πάντα. Πέρασε πολύ δύσκολες καταστάσεις και δικαιούται τώρα τους καρπούς που γεύεται. Για δύναμη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι νωρίς να μιλάμε, έχει δρόμο ακόμα. Αλλά δείχνει πως έχει τα εχέγγυα για να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον. Ίδωμεν...

      Διαγραφή