Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Στη κορυφή και πάλι η Γηραιά Κυρία!

Η νίκη της "Βέκκια Σινιόρα" σε συνδιασμό με την ήττα της Μίλαν στο ντέρμπι του Μιλάνου, δίνει στο σύνολο του Αντόνιο Κόντε τον τίτλο! Έξι περίπου χρόνια μετά το σκάνδαλο με τα στημένα στη γειτονική μας χώρα, η Γιουβέντους επιστρέφει και πάλι στο θρόνο της κατακτώντας τον 28ο τίτλο (30ο αν μετρήσουμε και αυτά του Καλτσιόπολις) στην ιστορία της. Κατήφεια στη Μίλαν για την απώλεια του τίτλου και τη βαριά ήττα με σκορ 4-2, σε ένα παιχνίδι που είχαμε τρία πέναλτι!

Ο Μίρκο Βούτσινιτς (από θέση οφσάιντ σύμφωνα με τα ριπλέι) άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Τορίνο μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης με αντίπαλο τη Κάλιαρι, στην έδρα της τελευταίας. Το τελικό 0-2 "έγραψε" το αυτογκόλ του Μισέλ Κανίνι. Την ίδια ώρα, Ίντερ και Μίλαν διασταύρωναν τα ξίφη τους με αμφότερες ομάδες να κυνηγάνε τη νίκη για τους δικούς της λόγους. Οι μεν νερατζούρι διότι διεκδικούν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, η δε ροσονέρι για να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για τον τίτλο.

Ωστόσο, η ομάδα που έφυγε με το κεφάλι ψηλά ήταν η πάλαι ποτέ τρεμπλούχος. Η Ίντερ άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό με κοντινό πλασέ του Ντιέγκο Μιλίτο. Στο 44' η Μίλαν κερδίζει αμφισβητούμενο πέναλτι, ο Ιμπραϊμοβιτς εκτελεί εύστοχα τον Ζούλιο Σέζαρ και στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το ισόπαλο αποτέλεσμα. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Μαξιμιλιάνο Αλέγκρι και ο Σουηδός στράικερ πέτυχε και δεύτερο γκολ κάνοντας το 1-2 (46ο λεπτό).

Μόνο που στο 52' η Ίντερ κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του Μιλίτο από τον Αμπάτε. Ο Αργεντίνος φορ κέρδισε από τα έντεκα βήματα τον Αμέλια και έφερε το ματς στα ίσια. Η Μίλαν άυξησε τη πίεση της και είχε ορισμένες καλές ευκαιρίες να πάρει και πάλι τα ηνία. Στο 80' έπεσε η ταφόπλακα στις ελπίδες για τον τίτλο, ο Νέστα κάνει χέρι εντός περιοχής, ο Μιλίτο νικά και πάλι από την άσπρη βούλα τον πορτιέρο της Μίλαν και ανατρέπει το 1-2 σε 3-2, κάνοντας, παράλληλα, χατ-τρικ. Στο 87', ένα "τούβλο" από τον Μαϊκόν διαμορφώνει το τελικό 4-2, που ανακυρύσσει την Γιουβέντους πρωταθλήτρια Ιταλίας.

Έναν τίτλο που άξιζε η ομάδα του Τορίνο. Έχοντας ξεπεράσει το σοκ του Καλτσιόπολις και μετά από μερικές μέτριες σεζόν στα σαλόνια της Σέριε Α, η αναγεννημένη Γιουβέντους, που παραμένει αήττητη τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα. Η μετακόμιση στο νέο της σπίτι (πραγματικό στολίδι) υπήρξε καταλυτικός παράγοντας για την φετινή επιτυχία (Υπενθυμίζω πως η Γιούβε μπορεί να κάνει το εγχώριο ντάμπλ αν κερδίσει στιν τελικό του κυπέλλου τη Νάπολι).

Μετά από ένα δαπανηρό καλοκαίρι και ένα "ξήλωμα" της ομάδας η Γιουβέντους πιάνει και πάλι τη κορυφή. Πίρλο, Βιντάλ, Μαρκίσιο, Βούτσινιτς, Ντελ Πιέρο, Κιελίνι, Μπουφόν υπήρξαν καταλυτικοί παράγοντες για την φετινή σεζόν της ομάδας του Αντόνιο Κόντε. Ο μεγάλος αρχηγός της Γηραιάς Κυρίας, Αλεσσάντρο Ντελ Πιέρο, στη τελευταία του σεζόν στο Τορίνο (του ανακοινώθηκε ότι δεν θα του ανανεωθεί το συμβόλαιο, άσχημος τρόπος από τη διοίκηση των ασπρόμαυρων του Τορίνο), θα σηκώσει στο νέο γήπεδο/στολίδι τον τίτλο, κλείνοντας ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία της Γιουβέντους.

Και του χρόνου η Βέκκια Σινιόρα θα αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου