Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Επικό φινάλε σε Αγγλία!

Η Μάντσεστερ Σίτυ είναι η νέα πρωταθλήτρια Αγγλίας! Η ομάδα του Ρομπέρτο Μανσίνι, αν και τα χρειάστηκε, κατάφερε εν τέλει να υπερκεράσει το εμπόδιο της ΚΠΡ και πανηγύρισε για πρώτη φορά μετά από 40+ χρόνια τον τίτλο στο Νησί! Τα λεφτά που έχει ξοδέψει ο σεϊχης ιδιοκτήτης της πιάνουν επιτέλους τόπο και οι σίτιζενς "σπάνε" το κατεστημένο του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον! Το εισιτήριο στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου σφράγισαν Άρσεναλ και Τότεναμ.

Στο 91' πρωταθλήτρια Αγγλίας ήταν οι μπέμπηδες του Σερ Άλεξ. Μετά ήρθαν τα πάνω κάτω. Η ΚΠΡ προηγούνταν με 1-2 μέσα στο Etihad Stadium. Μια κεφαλιά του Τζέκο και ένα γυριστό σουτ του Σέρχιο Αγκουέρο στο 92' και στο 94' αντίστοιχα ανέτρεψαν τα δεδομένα και έδωσαν έναν παραμυθένιο τόνο στην επικράτηση των γαλάζιων του Μάντσεστερ επί των Λονδρέζων που τους χάρισε τον τίτλο! Ακούστηκαν βέβαια πολλά για στημένο παιχνίδι αλλά εγώ δεν μπορώ να κρίνω αν ισχύουν ή όχι αυτοί οι ισχυρισμοί.

Το γεγονός είναι ένα: Μετά από περίπου τέσσερα χρόνια που οι πετρελαιάδες αγόρασαν την ομάδα, κατάφεραν να τη φέρουν στη κορυφή της Αγγλίας. Χρειάστηκαν πολλά λεφτά, δαπανηρές μεταγραφές, αλλαγές στο προπονητικό τιμ, ωστόσο ο πρώτος στόχος επετεύχθη και έτσι οι πολίτες είναι πρωταθλητές! Επόμενος στόχος: Μα φυσικά η κατάκτηση του Άγιου Δισκοπότηρου του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αλλιώς Τσάμπιονς Λιγκ.

Βενσάν Κομπανί, Γιάγια Τουρέ, Τζό Χάρτ, Σέρχιο Αγκουέρο και Νταβίντ Σίλβα ήταν οι ακρογωνιαίοι λίθοι της φετινής επιτυχίας της Σίτυ. Ο Βέλγος αμυντικός ήταν απλά ηγέτης στα μετόπισθεν, ίσως η πιο πετυχημένη και συνάμα πιο φθηνή μεταγραφή όλα αυτά τα χρόνια. Ο Τουρέ είναι ο καλύτερος μέσος στο πρωτάθλημα, κόβει, δημιουργεί πάτα περιοχή και σκοράρει. Ο Άγγλος τερματοφύλακας κατάφερε να καθιερωθεί στη βασική ενδεκάδα της εθνικής του ομάδας μέσω των συμμετοχών του στη Σίτυ και αυτό σημαίνει πολλά. Ο γαμπρός του Ντιέγκο Μαραντόνα στη πρώτη του σεζόν πέτυχε 23 γκολ με το τελευταίο να είναι το πιο γλυκό, ενώ ο Ισπανός πλέι μέικερ είναι η αιτία που οι Ρεάλ και Μπαρτσελόνα χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο που δεν τον απόκτησαν όταν μπορούσαν.

Δίκαια πρωταθλήτρια, εξαιρετική η σεζόν που πραγματοποίησε και από του χρόνου περιμένουμε περισσότερα.Όπως περισσότερα μπορούμε να περιμένουμε και από τη Γιουνάιτεντ, που σε μία άσχημη σεζόν έχασε τον τίτλο στην ισοβαθμία στη διαφορά τερμάτων. Φανταστείτε τι θα γίνει του χρόνου, που λογικά το αντίπαλον δέος της Σίτυ θα ενισχυθεί. Θα έχουμε και πάλι συναρπαστικές μάχες.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ! Με το άθλημα αυτό δεν έχω ιδιαίτερες σχέσεις, ίσα-ίσα, το απεχθάνομαι κιόλας, αλλά το σημερινό το χάρηκα πολύ, κυριώς διότι μιλάμε για μία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ομάδα. Και όταν αγωνίζονται ελληνικές ομάδες στο εξωτερικό, οι υγιείς φίλαθλοι τουλάχιστον (και δεν είναι λίγοι, κάθε άλλο μάλιστα) υποστηρίζουν τις ελληνικές ομάδες. Και ας είναι οπαδοί κάποιας άλλης ομάδας.

2 σχόλια:

  1. Παρότι δεν είμαι Σίτι, αυτό το πρωτάθλημα το χάρηκα αφάνταστα... Ο τρόπος που το πήρε ήταν απίστευτος... Πιο πολύ όμως χάρηκα με την θεία δίκη που επιτέλους τιμώρησε τον Φέργκιουσον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Σίτυ είναι άξια πρωταθλήτρια αυτό δεν χωρά αμφισβήτηση. Φέτος η Γιουνάιτεντ είχε την υποστήριξη και της διαιτησίας. Ωστόσο εγώ βγάζω το καπέλο στον Φέργκιουσον που κατάφερε να φτάσει τόσο κοντά με ένα υποδεέστερο σε σχέση με της Σίτυ ρόστερ. Στην ισοβαθμία στη διαφορά τερμάτων έχασε. Αν δεν είχε γίνει η ανατροπή από 4-2 σε 4-4 με την Έβερτον τότε θα μιλούσαμε για το 20ο πρωτάθλημα της Γιουνάιτεντ.

      Διαγραφή