Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Φωτιά στη Serie A, μάχη για τα "εισιτήρια" στην Αγγλία, πρωτάθλημα και επίσημα για τη Ρεάλ και μαγικός Lionel Messi

Η σεζόν φθάνει προς την ολοκληρωσή της. Σε λίγους μήνες έχουμε το Euro και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο, ενώ βρισκόμαστε μερικές εβδομάδες πριν την λήξη της αγωνιστικής περιόδου, στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα γίνεται ο κακός χαμός. Εξαιρουμένης της Γερμανίας που έχει ήδη πρωταθλήτρια, σε Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία ακόμα όλα είναι ρευστά! Και στο σημείο που έχουμε φτάσει, οι προβλέψεις περιττεύουν...

Ξεκινάμε από την Ιταλία καθώς το τραγικό λάθος του Τζιανλουϊτζι Μπουφόν στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Λέτσε έδωσε το δικαίωμα στη Μίλαν να πλησιάσει τη γηραιά κυρία στον έναν πόντο, καθώς οι ασπρόμαυροι του Τορίνο έφεραν ισοπαλία με σκορ 1-1,  δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη της ιταλικής Serie A! Οι ροσονέρι κέρδισαν την Αταλάντα με σκορ 2-0 χάρις σε τέρματα των Μουντάρι και Ρομπίνιο και πλέον η Βέκια Σινιόρα πρέπει να κερδίσει και τα δύο εναπομείναντα ματς προκειμένου να κόψει πρώτη το νήμα. Η μάχη είναι συναρπαστική...

Στο πιο αμφίρροπο και γεμάτο συγκινήσεις πρωτάθλημα της Ευρώπης, στη γαλλική Ligue 1, η πρωτοπόρος Μονπελιέ έφερε ισοπαλία στο χθεσινό ματς με την Εβιάν, πράγμα που, σε συνδιασμό με τη νίκη της νεόπλουτης Παρί Σεν Ζερμέν επί της Σεν Εττιέν, μείωσε την ψαλίδα ανάμεσα στις δύο ομάδες στους τρεις βαθμούς. Παράλληλα, μαθηματικές τουλάχιστον ελπίδες, έχει και η Λιλ, η οποία στον δεύτερο γύρο κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Αν δεν ήταν η απειρία της να διαχειριστεί τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ και στη Γαλλία, τότε θα μιλούσαμε για μία μάχη φωτιά ανάμεσα σε τρεις ομάδες που έχουν ξεχωρίσει τη φετινή περίοδο.

Στη Αγγλία, μιλήσαμε πριν απο μερικές μέρες για τη μάχη στη κορυφή, οπότε σήμερα ήθελα να κάνω μια μικρή νύξη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, τα οποία διεκδικούν, τρεις ομάδες. Άρσεναλ, Τόττεναμ και Νιουκάστλ δίνουν μάχη προκειμένου να πάρουν ένα από τα δύο εναπομείναντα ευρωπαϊκά εισιτήρια και το αποτέλεσμα είναι αμφίρροπο. Η Νιουκάστλ μετά τη συντριβή από την Γουϊγκαν επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας με σκορ 0-2 την Τσέλσι μέσα στο Στάμφορντ Μπρίτζ. Δύο γκολ από τον Παπίς Σισσέ (το δεύτερο είναι ζωγραφιά, κέντημα, έργο τέχνης) και οι καρακάξες διατηρούν ακαίρεες τις ελπίδες για τη συμμετοχή στους χρυσοφόρους ομίλους. Η Τόττεναμ φορμαρίστηκε (αφού ανακοινώθηκε πως ο Ρέντναπ δεν θα είναι ο κόουτς της εθνικής Αγγλίας) και διέσυρε την Μπόλτον (1-4, δύο γκολ ο Αντεμπαγιόρ).

Στην Ισπανία η Ρεάλ στέφθηκε και επίσημα πρωταθλήτρια μέσα στο Σαν Μαμές με αντίπαλο τη Μπιλμπάο. Το τελικό 0-3 διαμορφώθηκε από τα τέρματα των Ιγκουαϊν, Οζίλ και Κριστιάνο Ρονάλντο και η ομάδα του Μουρίνιο σηκώνει και επίσημα το τρόπαιο. Η Μπαρτσελόνα πάλι κέρδισε 4-1 τη Μάλαγα με χατ-τρικ του Λιονέλ Μέσσι (τα δύο πέναλτι) και ο Αργεντίνος έφτασε τα 68 τέρματα σε μία σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, αφήνοντας πίσω του τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη μάχη για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην Ισπανία (46 έναντι 44). Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα έσπασε το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ, ο οποίος είχε πετύχει σε μία σεζόν 67 γκολ, ρεκόρ που είχε μείνει για δεκαετίες. Αλλά ο 24 χρονος βραχύσωμος φορ το έσπασε και αυτό. Αλλά θα αναφερθώ στον Αργεντίνο επιθετικό σε προσεχή ανάρτηση.

Κλείνω τη σημερινή ανάρτηση με μία έξυπνη και ταυτόχρονα αληθή παρατήρηση/σχόλιο που γράφηκε στο Twitter. Δεν γνωρίζω ποιος το έγραψε, από σπόντα το βρήκα αλλά είναι πετυχημένο:
Torres & Carroll (£85m) have scored 13 league goals in 18 months. Papiss Cisse (£9m) alone has scored 13 league goals in just 4 months.

Υ.Γ 1η αγωνιστική των πλέι οφ:
Παναθηναϊκός 1-1 Ατρόμητος
ΠΑΟΚ 1-0 ΑΕΚ

Βαθμολογία:
Παναθηναϊκός 5
ΠΑΟΚ 3
Ατρόμητος 1
ΑΕΚ 0

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα Μικρέ Σκάουτερ. Με λάθος σειρά τα έγραψες. Έπρεπε να ξεκινήσεις με τα ελληνικά πλέι ωχ! Τα υπόλοιπα πρωταθλήματα της ευρώπης ωχριούν μπροστά στο μεγαλείο των αγώνων σε ΟΑΚΑ και Τούμπα. Πόνεσαν τα ματάκια μας (εεε, θαμπωθήκαμε ήθελα να πω)...

    ΥΓ. Σταματήστε την βλακεία των play off ΤΩΡΑ! (Μην σου πω και... χθες!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου φίλε Baladeur!
      Να σου πω την αλήθεια, ούτε που ήθελα να τα γράψω αλλά λέω, άντε, πέτα εκεί επιγραμματικά τι έγινε και πάμε παρακάτω. Μη μου πεις ότι δεν μαγεύτηκες από το "τηλεοπτικό υπερθέαμα" όπως λέει και η διαφήμιση...

      Υ.Γ Βλέπω πως μαζεύεται όλο και περισσότερος κόσμος που εναντιώνεται σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα...Να τα βλέπουν εκεί στη λίγκα μπας και τα κόψουν!

      Διαγραφή