Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Με μία λέξη: Ματσάρα!

Στο Κίεβο της Ουκρανίας παίχτηκε το ομορφότερο παιχνίδι της διοργάνωσης, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Σουηδία και Αγγλία παρέδωσαν μέσα στο γήπεδο ένα ματς-διαφήμιση του αθλήματος. Όμορφα γκολ, δυνατές μονομαχίες, ανατροπές, εναλλαγές συναισθημάτων, τακτικά λάθη, χρυσές αλλαγές...Είχε τα πάντα. Υπέροχο παιχνίδι με τελικό σκορ 2-3, το οποίο αφήνει εκτός συνέχειας την Σουηδία και που δίνει την ευκαιρία στους Άγγλους να περάσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι Άγγλοι προηγήθηκαν με κεφαλιά του Άντι Κάρολ, μετά από σέντρα του Στίβεν Τζέραρντ. Ο στράικερ της Λίβερπουλ νίκησε τον Ίσακσον και έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του Ρόι Χότζον. Το τέρμα του Μέλμπεργκ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, που εν συνεχεία κατοχυρώθηκε ως αυτογκολ του Γκλέν Τζόνσον, έφερε την ισορροπία ενώ οι Σουηδοί ευτύχησαν να κάνουν την ανατροπή με κεφαλιά του Μέλμπεργκ. Η χρυσή αλλαγή της Αγγλίας ακούσει στο όνομα Θίο Γουόλκοτ. Αρχικά πετυχαίνει γκολ με μακρινό σουτ που ξεγελά τον Ίσακσον και μετά βγάζει παράλληλη σέντρα και ο Γουέλμπεκ πετυχαίνει το γκολ της διοργάνωσης, με ένα "ιδιόμορφο" τακουνάκι.

Όσοι έχασαν την ευκαιρία να δουν το παιχνίδι είναι πραγματικά άτυχοι. Το παιχνίδι αυτό είχε όλα όσα θα ήθελε να δει ένας ουδέτερος φίλαθλος του αθλήματος. Είχε τα πάντα. MVP δίχως αμφιβολία είναι ο Θίο Γουόλκοτ που με την ταχύτητα του κατάφερε να γύρει τη πλάτιγκα υπέρ των Λιονταριών. Μάλιστα ο εξτρέμ της Άρσεναλ έβγαλε και άλλες καλές πάσες, με κορυφαία αυτή στον Τζέραρντ, ωστόσο ο αρχηγός των Άγγλων σημάδεψε τη μπάλα επάνω στον κίπερ των Σουηδών. Σημείο κλειδί η αδυναμία των Σκανδιναβών να κρατήσουν το προβάδισμα και ενώ η ψυχολογία τους ήταν στα ύψη. Το γκολ του Γουόλκοτ επετεύχθη λίγο μετά το δεύτερο τέρμα των Σουηδών και αυτό έριξε αρκετά τους παίκτες του Χάμρεν.

Κάτι που αναμένεται να συζητηθεί αρκετά είναι η αντίδραση του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς στο δεύτερο τέρμα της ομάδας του, καθώς ο στράικερ της Μίλαν άρχισε να κατεβάζει...καντήλια. Ένα άνευ προηγουμένου ξέσπασμα για έναν παίκτη ο οποίος ενώ είναι ότι ποιοτικότερο διαθέτει η ομάδα του, σήμερα δεν κατάφερε να προσφέρει όσα μπορεί. Κρατούσε πολύ τη μπάλα, έκανε λάθη στις μεταβιβάσεις και το κυριότερο, δεν σκόραρε. Μοναδική του συνεισφορά το πρώτο γκολ των Σουηδών.

Από την άλλη πλευρά, αυτή η Αγγλία των χίλιων προβλημάτων και απουσιών δείχνει εξαιρετικό μέταλλο. Το comeback στο χρονικό σημείο που έγινε δεν είναι κάτι απλό και υπενθυμίζω πως η ομάδα αγωνίζεται χωρίς το μεγάλο αστέρι, τον Γουέιν Ρούνει. Είμαι περίεργος να δω εάν η επιστροφή του στράικερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα βοηθήσει στην συνέχεια τους Άγγλους ή αν θα τους χαντακώσει. Διότι οι Άγγλοι έχουν ένα σαφές αμυντικό προσανατολισμό και σχεδιασμό και φοβάμαι μήπως η επιστροφή του Ρούνει έχει σαν αποτέλεσμα να ανοιχτεί η ομάδα και φανούν τα γνωστά προβλήματα. Θα δούμε.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Γαλλία έπαιξε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, εντυπωσίασε και εντέλει επιβλήθηκε των Ουκρανών με σκορ 0-2. Τα τέρματα των τρικολόρ πέτυχαν οι Ζερεμί Μενέζ και Γιοάν Καμπαϊγ, ο οποίος συνεχίζει τις εξαιρετικές του εμφανίσεις μετά την πολύ καλή σεζόν που είχε με τη φανέλα της Νιουκάστλ. Οι Γάλλοι είναι πρώτοι στον όμιλο, ελέω διαφοράς τερμάτων, υποδέχονται την τελευταία αγωνιστική τους αδιάφορους και απογοητευμένους Σουηδούς και έχουν τον πρώτο λόγο για την πρωτιά στον όμιλο.

9 σχόλια:

  1. Δεν είχα διάθεση χθες για να παρακολουθήσω ποδόσφαιρο και μου φαίνεται πως την πάτησα απ' ότι γράφεις...

    By the way, σε πέρασα στην "λίστα ιστολογίων" και της έτερης αθλητικής ιστοσελίδας μου. http://chaniasports.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα μωρέ, μετά το σημερινό τι να λέμε τώρα...

      Σε πέρασα ήδη και εγώ στη λίστα μου.

      Διαγραφή
  2. Δεν το είδα γμτ! Συνδιοργάνωνα ένα beach party και είχαμε τρεξίματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά είναι...
      DJ για το party θέλετε;

      Διαγραφή
    2. Μετά το σημερίνο, Κάνθαρε, δεν θα σου πω ότι έχασες κανά σπουδαίο ματς, το σημερινό για εμάς τους Έλληνες ήταν ΠΟΛΥ πιο αγχώδες και με έντονες συγκινήσεις.

      Baladeur είσαι και DJ;
      Σε βρίσκω πολυάσχολο άτομο. Μπράβο σου!

      Διαγραφή
    3. Δούλεψα πολλά χρόνια νύχτα. Κι ακόμη περισσότερα ως ραδιοφωνικός παραγωγός.

      Διαγραφή
    4. Το ξαναγράφω.
      Σε βρίσκω πολυάσχολο άτομο. Μπράβο σου!

      Διαγραφή
  3. Όλοι οι άλλοι είναι τράτζικ,
    Ελλαδάρα είσαι μάτζικ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή