Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Κύριε Πλατινί, δεν φτάνουν οι διαιτητές...

Σήμερα είχαμε μία ακόμη τρανή απόδειξη πως είναι επιβεβλημένη η χρησιμοποίηση της goal line technology στο άθλημα. Έχει καταντήσει αηδία αυτό το πράγμα, είμαστε στον 21ο αιώνα και σκεφτόμαστε αν θα πρέπει να εισαχθεί η τεχνολογία στο άθλημα; Είναι γελοίο, στη τελική, να χρησιμοποιείται η τεχνολογία σε διάφορους τομείς του αθλήματος, όπως στις μπάλες, στις φανέλες και στη συντήρηση των αγωνιστικών χώρων και παράλληλα να μην χρησιμοποιείται καθόλου μέσα στον αγώνα!

Το γκολ της Ουκρανίας είναι καθαρό. Καθαρό υπό ποίαν έννοια όμως. Η μπάλα περνά τη γραμμή, δεν την πρόλαβε ο Τέρι παρά την υπερπροσπάθεια από μέρους του. Ωστόσο η φάση ξεκινά από οφσάιντ. Οπότε είχαμε ένα από εκείνα τα σπάνια φαινόμενα να γίνονται κολλητά δύο λάθη που επηρρεάζουν μία φάση. Πέντε διαιτητές συν τον βοηθό και όμως λάθη όχι απλώς γίνονται αλλά πολλαπλασιάζονται κιόλας.

Είναι επίσης προφανές πως όλοι όσοι υποστηρίζουν πως η χρησιμοποίηση των διαιτητών περιοχής κάνει περισσότερο κακό παρά καλό δικαιώνονται. Οι κύριοι διαιτητές πλέον χάνουν τον έλεγχο, επηρεάζονται από την κρίση των βοηθών και παίρνουν λάθος αποφάσεις. Και αυτό φάνηκε πολύ στην φάση των ομίλων του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Τέλος πάντων. Σήμερα ολοκληρώθηκε και επίσημα η πρώτη φάση του Euro. Αγγλία και Γαλλία πήραν τα εισητήρια για την επόμενη φάση, οι μεν Εγγλέζοι νίκησαν την Ουκρανία με σκορ 1-0 χάρη σε τέρμα του Γουέιν Ρούνει, η δε Γαλλία αν και ηττήθηκε από τη Σουηδία με σκορ 2-0 πήρε τελικά τη πρόκριση μέσω της δεύτερης θέσης. Το γκολ του τουρνουά πέτυχε ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς με πανέμορφο γυριστό.

Οι Άγγλοι αν και φάνταζαν ως αουτσάιντερ, τελικά η πορεία τους μάλλον έχει κάνει πολλούς να αναθεωρήσουν. Παίζοντας με σκοπιμότητα, με σφιχτό πλάνο και αμυντικογενή προσέγγιση, ο Ρόι Χόντζον κατάφερε να κάνει την ομάδα του να περάσει πρώτη στον όμιλο, και μάλιστα αήττητη. Ποδοσφαιρικός ρεαλισμός είναι η πιο σωστή φράση που μου έρχεται, ξέρει πως η ομάδα του αν βγει επιθετικά θα χάσει, οπότε κινείται πιο συντηριτικά, με 9 παίκτες πίσω από τη σέντρα όταν αμύνεται και δίνοντας χώρο στον εκάστοτε αντίπαλο.

Οι αγώνες της προημιτελικής φάσης:

Τσεχία-Πορτογαλία
Γερμανία-Ελλάδα
Ισπανία-Γαλλία
Αγγλία-Ιταλία

Τώρα ξεκινά το Euro!

Υ.Γ Καλό ταξίδι Αλκέτα...
Θα μας λείψεις.

8 σχόλια:

  1. Με τα κολλημένα μυαλά δεν θα πάει μπροστά το ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται στον 21ο αιώνα να μην χρησιμοποιείς τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας.

    Κι αν ως ένα βαθμό δικαιολογούσα τον Μπλάτερ, λόγω ηλικίας, την (copy paste) λογική του Πλατινί δεν την κατανοώ (ως τέτοια). Είναι προφανές πως κρύβει σκοπιμότητα.

    Από την άλλη, έχει πάρει τόσες χαζές αποφάσεις (πχ. η απονομή να γίνεται στην εξέδρα των επισήμων κι όχι στο γήπεδο) που δεν είμαι και πολύ σίγουρος τελικά...

    ΥΓ. "Μυρίζομαι" ωραίες κόντρες στα προημιτελικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα απο χθες εσας αυτο σας εμεινε? Για το αν μπηκε το γκολ ή οχι?

    Οτι πετυχε η εμφυτευση μαλλιων του Γουειν Ρουνει δεν το παρατηρησε κανεις? Τι να πω... επιεικως απαραδεκτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Manolog3, μετά την νίκη-πρόκριση της Εθνικής δεν είδα άλλο ματς. Έπαθα overdose!!! Φορτώνω μπαταρίες για την συνέχεια...

      Διαγραφή
  3. @Baladeur
    Ξεκινώ από το τελευταίο. Και εγώ πιστεύω πως θα δούμε καλά ματσάκια και θα έχουμε και εκπλήξεις.

    Αδικαιολόγητο το να μην χρησιμοποιείται η τεχνολογία, τουλάχιστον σε τέτοια ζητήματα. Η εμμονή της UEFA για μη χρήση της goal line technology γεννά πολλά ερωτηματικά.

    Η απονομή στους επισήμους είναι από τις μεγάλες βλακείες του προέδρου.

    @ Manolog
    Έλα μωρέ τώρα, το έχουμε φάει το παιδί, μαλλία έβαλε και καλά έκανε. Η όλη διαδικασία πρέπει να του στοίχησε ένα...μεροκάματο (δεν ειρωνεύομαι, άσχετα άν ένα μεροκάματο του ισούται με τον ετήσιο μισθό ενός απλού πολίτη).

    Πάντως πολύ ενδιαφέρον στο μαλλί, ο ένας βάζει τρίχες, ο άλλος αλλάζει χτενίσματα στα ημίχρονα...Ντίβες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. (Άσχετο με την ανάρτηση αλλά...) Το πάλεψε αυτό το τέρας που λέγεται Τσεχ, αλλά ο Κριστιάνο είχε αντίθετη άποψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο ο Τσέχ έπαιζε σήμερα, οι υπόλοι Τσέχοι ανύπαρκτοι.
      Άξια πρόκριση για τη συμπαθέστατη Πορτογαλία.

      Διαγραφή
  5. Συμφωνώ απόλυτα. Λυπήθηκα μόνο για τον Τσεχ. Ήταν συγκλονιστικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ήταν. Μεγάλος κίπερ. Ας όψεται ο τραυματισμός που είχε και τον έχει κάνει αδύναμο σε τετ α τετ λόγο φόβου.

      Διαγραφή