Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ναι ρε Ιταλία!

Το σύνολο του Τσεζάρε Πραντέλι κατάφερε να επιβληθεί των Γερμανών με σκορ 1-2. Δύο τέρματα του Μπαλοτέλι, ο οποίος σήμερα ήταν Μπαλοτέλειος, ήταν αρκετά προκειμένου οι Γερμανοί να αποκλειστούν από τη συνέχεια της διοργάνωσης, σε ένα παιχνίδι που είχε και πάθος και ενέργεια και γενικά μιλώντας ήταν αντάξιο της ποιότητας και των δύο ομάδων. Ισπανία-Ιταλία ο μεγάλος τελικός!

Ο Μπαλοτέλι σε όλο το τουρνουά έμοιαζε πιο χασογκόλης και από τον Πίου. Αδιάφορος, έκανε τσαλιμάκια, τσαμπουκάδες και τα συναφή. Το ότι είναι ένας παίκτης που δεν συμπαθώ ιδιαίτερα το ξέρουν οι παλιοί αναγνώστες του μπλογκ. Ωστόσο σήμερα ήταν εξαιρετικός. Στο πρώτο γκολ νικά κατά κράτος τον Μπαντστούμπερ ενώ στο δεύτερο αποδεικνύει πως αν θέλει μπορεί να παίξει καλή μπάλα. Δεν είναι μόνο το τελείωμα της φάσης (ζωγραφιά), κυρίως είναι η κίνηση του στον κενό χώρο και το ξεπέταγμα τη κατάλληλη στιγμή.

Επίσης, σήμερα θυμήθηκα για ποιον λόγο λατρεύω τον ποδοσφαιριστή που ακούει στο όνομα Πίρλο. Ο μέσος της Γιουβέντους ήταν καταλύτης και στο σημερινο ματς, μοίραζε υπέροχα τη μπάλα στους συμπαίκτες του, κρατούσε μπάλα εκεί που έπρεπε, ενώ δεν δίσταζε να κάνει και προσωπικές ενέργειες. Αυτές οι τρομερές του κάθετες, αυτές οι πάσες ακριβείας χωρίς κοντρόλ, αυτές οι εναλλαγές της μπάλας από τη μία πλευρά στην άλλη...είναι καλλιτέχνης ο άνθρωπος πως να το κάνουμε. Απίστευτος πλέιμεϊκερ και με τεράστιες αντοχές. Μην ξεχνάμε πως μετρά ήδη 33 χρόνια ζωής.

Εξαιρετικό παιχνίδι έκαναν και οι Ντε Ρόσι, Μοντολίβο και Κασσάνο. Ο πρώτος έκοβε και έραβε στο χώρο της μεσαίας γραμμής, η συμμετοχή του στον τομέα της ανάσχεσης ήταν τεράστια, ενώ έδινε και με σιγουριά τη μπάλα στους συμπαίκτες του. Ο Μοντολίβο είναι ο δημιουργός του δεύτερου τέρματος της Ιταλίας, πήρε πρωτοβουλίες, έβλεπε γήπεδο και πάταγε περιοχή. Όσο άντεξε βοήθησε αρκετά. Ο Κασσάνο πάλι, αν και τρελόπαιδο και αυτός, έχει ένα στοιχείο που δεν το έχουν πολλοί: Είναι απρόβλεπτος. Και σήμερα το απέδειξε περίτρανα.

Ωστόσο ένα μπράβο αξίζει και ο αρχιτέκτονας αυτής της ομάδας. Ο Τσεζάρε Πραντέλι είναι ο μοναδικός προπονητής στο Euro που έκανε αυτό που επιβάλει η δουλειά του. Διόρθωσε τα κακώς κείμενα της ομάδας του. Έκανε λάθη, τα οποία όμως διόρθωσε. Έπρεπε να ανταπεξέλθει σε δύσκολες συνθήκες, αναγκάστηκε να "κόψει" παίκτη του επειδή το όνομα του μπλέκεται στο νέο σκάνδαλο, έπρεπε να κατεβάσει τον Ντε Ρόσι σαν λίμπερο επειδή πότε ο Κιελίνι, πότε ο Μπαρτσάλι δεν μπορούσαν να παίξουν. Και όμως κατάφερε να βρεθεί στον τελικό. Μπράβο του.

Για την Γερμανία τώρα, έχω να πω πως με απογοήτευσε. Είχε και περισσότερες μέρες να ξεκουραστεί, είχε κάνει ροτέισον στο προηγούμενο παιχνίδι, δεν είχε θέματα τραυματισμών, λογίζονταν από πολλούς η καλύτερη ομάδα του τουρνουά και όμως δεν τα κατάφερε και πάλι. Ενώ, λοιπόν, καταφέρνει να βρίσκεται παρούσα σε ημιτελικούς και τελικούς, πάντα κάτι κάνει και χαλά ότι δημιούργησε. Σήμερα δεν ήταν καλή, δεν θύμισε σε τίποτα την ομάδα που βρέθηκε αντιμέτωπη με την εθνική μας. Οι Ιταλοί την περιόρισαν πολύ, την χτύπησαν στη κόντρα και δεν την άφηναν να πατήσει περιοχή. 

Τελικός Ισπανία-Ιταλία λοιπόν. Εγώ από τώρα δηλώνω πως υποστηρίζω την Ιταλία. Ειδικά μετά το χθεσινό ματς-παρωδία που είδα, δεν έχω λόγο να μην υποστηρίζω την Ιταλία. Και πιστεύω πως μπορεί να τα καταφέρει. Είναι από τις λίγες ομάδες που έχουν υπέρ τους μια θετική παράδοση με αντίπαλο την Ισπανία και φέτος είναι η μοναδική ομάδα που κατάφερε να σκοράρει έναντι των Ισπανών. Όπως και να'χει, ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος.

8 σχόλια:

  1. Ο Μπαλοτέλι είναι ένα τεράστιο ταλέντο κι ένα ανώριμο παιδί "κλεισμένα" σ' ένα ("χτιστό") κορμί. Γκολάρες και τα δύο...

    Μαγική ενέργεια Κασάνο στο πρώτο γκολ Ο Πίρλο είναι ο ορισμός του αρχοντικού κλασάτου, φινετσάτου play maker. Ο Μουρίνιο δήλωσε πως ο Οζίλ είναι το καλύτερο δεκάρι του κόσμου, ελπίζω να είδε την διαφορά χθες...

    Πάντως πλάκα-πλάκα περιμέναμε μία (κλασική) αμυντικογενή Ιταλία στην διοργάνωση, αλλά (κατ' εμέ) παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στο Euro!

    Ρε συ, Λεβ, με τέτοια άμυνα (4 γκολ στα τελευταία 2 ματς) είχες αξιώσεις για τίτλο;

    Πάντως, να πω την αλήθεια, περίμενα (αναφέρομαι για πριν την έναρξη του αγώνα) πιο άνετη επικράτηση των Ιταλών. Ένα καθαρό 3-0, ας πούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έστω και καθυστερημένα να απαντήσω.

      Για τον Μπαλοτέλι συμφωνώ, είναι μεγάλο ταλέντο. Αλλά η βλακεία που κουβαλάει στο κεφάλι του είναι μεγαλύτερη του ταλέντου του. Αυτό θα τον φάει. Και στον τελικό, πήγε και τα έβαλε με τους παίκτες της Γιουβέντους. Ντροπής πράγματα που λέει και η γιαγια μου.

      Ο έτερος τρελός της παρέας (που έχει ηρεμήσει, ωστόσο), έκανε μεγάλη ενέργεια στο πρώτο γκολ. Ο Μουρίνιο είμαι σίγουρος πως δεν πίστευε αυτό που είπε, απλά είναι παίκτης του. Μην τρελαθούμε τώρα, καμία σχέση ο τεράστιος καλλιτέχνης Πίρλο με τον Γερμανό διεθνή. Χάος ανάμεσα τους.

      Άνετη επικράτηση δεν περίμενα, οριακά πίστευα πως θα κριθεί.
      Τελικά, όπως αποδείχθηκε, και τέσσερα θα μπορούσε να βάλει...

      Διαγραφή
  2. Ο Μπαλοτέλι φίλε μου είναι ψυχοπαθής αλλά με μυαλό πεντάχρονου... Δηλαδή ναι μεν έχει πρόβλημα διανοητικό αλλά δεν πρόκειται να σε πειράξει... Πάντως η ποδοσφαιρική του απλότητα καμιά φορά σε ξαφνιάζει... Και οι δύο κινήσεις του χτες ήταν για σεμινάριο...

    Ο Λεβ το έχασε το ματς από τα αποδυτήρια... Η έμπνευση με τον Κρόος στα δεξιά και τον Οζίλ να αλλάζουν συνεχώς θέσεις κόντρα στο ρόμβο των Ιταλών ήταν πέρα για πέρα αποτυχημένη...

    Όσο για τον τελικό; Μακάρι να το πάρουν οι Ιταλοί(παρότι δεν τους συμπαθώ) γιατί η φετινή Ισπανία και το στυλ παιχνιδιού της με εκνευρίζουν σε σημείο που θέλω να σπάσω την τηλεόραση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεκινώ ανάποδα. Τελικά το πήρε η Ισπανία και μάλιστα, κρίνοντας από την εικόνα του αγώνα, το πήρε και πανάξια. Και έπαιξαν και όμορφα.

      Ο Λεβ έκανε εγκλήματα στα ημιτελικά. Και μόνο που του ήρθε να βάλει τον Κρόος ενώ δεν τον είχε χρησιμοποιήσει σχεδόν καθόλου, φανερώνει υπεροψία από τη πλευρά του, πίστευε πως το είχε το ματς. Επίσης, δεν έπρεπε να παίξει ο Ποντόλσκι, ήταν σε τρομερά κακή κατάσταση. Για τον Μπαλοτέλι, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου.

      Διαγραφή
  3. Μικρέ Σκάουτερ, που χάθηκες αγορίνα μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα να αντιμετωπίσω το αιμοδιψές τέρας που ακούει στο όνομα εξεταστική.

      Ευτυχώς για εμένα, εξεταστική πάπαλα! Οπότε από αύριο ξαναμπαίνουμε σε κανονικούς ρυθμούς.

      Διαγραφή
    2. Συμπαθητικά θα έλεγα.
      Αλλά όλα θα φανούν στο τέλος.
      Όταν φιλοτιμηθούν να διορθώσουν τα γραπτά...

      Διαγραφή