Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Euro 2012: Στο ύψος της η Κροατία, προπόνηση για Ισπανία

Η δεύτερη αγωνιστική του τρίτου ομίλου αποτελεί πλέον παρελθόν. Η Ισπανία κατέγραψε τη πρώτη της νίκη στον φετινό θεσμό νικώντας με χαρακτηριστική ευκολία τους Ιρλανδούς. Το τελικό 4-0 ίσως και να κολακεύει το σύνολο του Τζιοβάννι Τραπατόνι, καθώς το σκορ θα μπορούσε να ξεφύγει πολύ περισσότερο αν δεν ήταν ο Γκίβεν. Στον άλλο αγώνα, η Κροατία απέσπασε πολύτιμη ισοπαλία με αντίπαλους τους Ιταλούς και διατηρήθηκε σε τροχιά πρόκρισης.

Ξεκινώ από το πρώτο χρονικά παιχνίδι. Η Ιταλία δεν κατάφερε να κερδίσει τους Κροάτες και πλέον δυσκολεύουν αρκετά τα πράγματα για την πρόκριση της στην επόμενη φάση. Το 1-1 διαμορφώθηκε με τέρματα των Πίρλο και Μάντζουκιτς. Αμφότερες ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο με τη "σκουάντρα ατζούρα" να υπερέχει της "χρβάτσκα" στο πρώτο, με το σύνολο του Μπίλιτς να παίρνει τα ηνία της αναμέτρησης στο δεύτερο.

Οι Ιταλοί αν ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και άλλα τέρματα, αλλά κάτι η ανωριμότητα του Μπαλοτέλι, κάτι τα κακά τελειώματα των υπόλοιπων διεθνών, κάτι ο Πλετίκοσα που έκανε πολύ καλό παιχνίδι, δεν επέτρεψαν στους γειτονές μας να πετύχουν παραπάνω γκολ. Ο Ανδρέα Πίρλο ανοιξε το σκορ στο 39' με όμορφη και τεχνική εκτέλεση φάουλ, λύνοντας τον γόρδιο δεσμό.

Η Κροατία μπήκε πιο αποφασισμένη στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης. Πήρε μέτρα στο γήπεδο, έκανε φάσεις και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την νωθρότητα που επέδειξαν οι παίκτες της Ιταλίας, ιδιαίτερα οι κεντρικοί χαφ που έχασαν κατα κράτος τη μάχη του κέντρου. Ο Μάντζουκιτς τελικά, στο 72', νίκησε τους Κιελίνι και Μπουφόν και με δυνατό σουτ γράφει το 1-1, σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Ο Πραντέλι αποφάσισε να ξεκινήσει και πάλι τον Μπαλοτέλι και η αλήθεια είναι πως ο φορ της Μάντσεστερ Σίτυ δεν δικαίωσε τον προπονητή του. Πάλι έκανε λάθος επιλογές, πάλι δεν έδινε πάσα ούτε από το αριστερό στο δεξί του πόδι, πάλι έδειξε πως είναι ένα άμυαλο παιδάκι που καταστρέφει την ομάδα και τον εαυτό του. Για τους Κροάτες ξεχώρισε ο Ράκιτιτς και φυσικά ο πλέιμεϊκερ της ομάδας, Λούκα Μόντριτς.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ισπανία κέρδισε στο ρελαντί, ο Τόρες θυμήθηκε πως είναι να παίζεις σαν φορ, οι παίκτες της δεν προσπάθησαν αυτή τη φορά να μπουν με τη μπάλα στα δίχτυα και τελικά είχαν ένα ευχάριστο βράδυ. Δύο γκολ ο Τόρες, από ένα οι Σίλβα και Φάμπρεγκας. Απλά και όμροφα. Οι Ιρλανδοί δεν απείλησαν ποτέ, είχαν κατοχή μπάλας που έφτασε στο 32% και θα πρέπει να πουν ευχαριστώ στον Σέι Γκίβεν που το σκορ δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Επόμενη αγωνιστική:
Ισπανία-Κροατία
Ιταλία-Ιρλανδία

2 σχόλια:

  1. Θεωρώ πως δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής με το όνομα Μπαλοτέλι... Το παιδί είναι αποδεδειγμένα προβληματικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παιδί είναι καμμένο χαρτί. Εφόσον δεν κατάφερε ολόκληρος Μουρίνιο να τον τιθασεύσει και να τον στρώσει δεν θα μπορέσει κανείς. Σε μερικά χρόνια θα μιλάμε για ένα αιώνιο ταλέντο που θα βολοδέρνει σε ομαδούλες. Τα θέλει και τα παθαίνει, δεν τον λυπάται κανείς πιστεύω.

      Διαγραφή