Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Euro 2012: Η φάση των προημιτελικών

Τελείωσαν και τα προημιτελικά και τώρα βρισκόμαστε δύο αγώνες μακριά από τον μεγάλο τελικό. Πορτογαλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία είναι οι τέσσερις φιναλίστ που διεκδικούν τον τίτλο. Ευχάριστη έκπληξη η Πορτογαλία, που πριν την έναρξη των αγώνων λογίζονταν ως ομάδα που δύσκολα θα περνούσε τη φάση των ομίλων. Τι είδαμε όμως στα προημτελικά και πως φτάσαμε ως εδώ;

Τσεχία-Πορτογαλία
Παράσταση για έναν ρόλο το ματς αυτό καθώς οι Πορτογάλοι θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσειτον αγώνα πολύ πιο ξεκούραστα αν ήταν πιο προσεκτικοί στο τελείωμα των φάσεων. Η Τσεχία χωρίς τον Ροζίσκι απλά δεν υπάρχει και αυτό φάνηκε στον αγώνα αυτό. Παντελής έλλειψη δημιουργικότητας στα χαφ και δεν μπορούσαν να κρατήσουν με τίποτα μπάλα. Ο Ρονάλντο λύτρωσε και λυτρώθηκε με το γκολ που πέτυχε στο 80φεύγα και έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Γερμανία-Ελλάδα
Η πολύ ανώτερη Γερμανία επιβλήθηκε με άνεση της δικής μας ομάδας. Πιθανότατα μιλάμε για τη πιο φορμαρισμένη και ικανή ομάδα του τουρνουά. Υπάρχει διάθεση για διάκριση, είναι ένα σύνολο που παλεύει όλα τα ματς και που έχει ως στόχο την κούπα. Και αν παίξει έτσι και στα ημιτελικά, φοβάμαι πως η Ιταλία δεν έχει και πολλά περιθώρια για να κάνει την έκπληξη. Η δική μας ομάδα απλά διασκέδασε τις εντυπώσεις, προσπάθησε, αλλά η διαφορά είναι χαώδης. Δεν πειράζει όμως, και μόνο η συμμετοχή είναι επιτυχία.

Ισπανία-Γαλλία
Οι Φούριας Ρόχας συνεχίζουν να μην αποδίδουν το ποδόσφαιρο που έπαιζαν προ διετίας, ωστόσο, έστω και έτσι, τη δουλειά τους τη κάνουν. Τα δύο γκολ του Τσάμπι Αλόνσο έδωσαν την νίκη-πρόκριση στο σύνολο του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε και έστελαν σπίτια τους τους Νασρί, Μπενζεμά, Καμπαϊγ, Ριμπερί και πάει λέγοντας. Οι Γάλλοι, αν και ξεκίνησαν καλά το τουρνουά, και πάλι δεν τα κατάφεραν. Και έχασαν δίκαια και με κάτω τα χέρια, παίζοντας μόνο άμυνα. Ντροπή όταν έχεις παίκτες όπως οι προαναφερθέντες.

Αγγλία-Ιταλία
Οι δύο Άσλει έστειλαν τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων σπίτια τους. Γιάνγκ και Κόουλ αστόχησαν στη διαδικασία των πέναλτι και οι ατζούρι πήραν μια μεγαλειώδη πρόκριση, την οποία και άξιζαν. Χάι Λάιτ η εκτέλεση του Πίρλο. Το χτύπημα αλά Πανένκα και στο χρονικό σημείο που το έκανε και με τη μπάλα να "καίει" είναι δίχως αμφιβολία μία στιγμή που θα μείνει στην ιστορία της διοργάνωσης. Οι Ιταλοί ήταν καλύτεροι αλλά δεν μπόρεσαν ούτε και στη παράταση να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα.

4 σχόλια:

  1. Η Αγγλία στο ματς με την Ιταλία ήταν χειρότερη απ' ότι εμείς κόντρα στους Γερμανούς. Δεν μπορούσαν να αλλάξουν 2η πάσα. Κι αντί να χάσουν μ' ένα άνετο 4-0 πήγαν και στα πέναλτι. Τι να πω... Πάλι καλά που αποκλείστηκαν γιατί με Ελλάδα και Ιταλία εκτός τέλειωνε πρόωρα το Euro για μένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιταλία για τίτλο! Μπορεί η ομάδα!
      Αν και εγώ θα ήθελα να το πάρει η Πορτογαλία. Και ας έχει τον Κριστιάνο...

      Οι Άγγλοι ήταν ένα μαύρο χάλι. Τα λέγαμε και πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Ευτυχώς που έφυγαν.

      Διαγραφή
    2. Αν αποκλειόταν η Ιταλία ίσως υποστήριζα Πορτογαλία. Λόγω Μπρούνο Άλβες!!! (Έλα μωρή παιχτούρα!)

      Διαγραφή
    3. Καλός παίκτης, και εμένα μου αρέσει.
      Να μην αποκλειστεί η Ιταλία, να στείλει τα γερμανά πίσω στη Μέρκελ!

      Διαγραφή