Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Αντίο Euro

Πρόωρο τέλος στις όποιες ελπίδες μας για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης έβαλε η ήττα με σκορ 1-2 από την Τσεχία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πληρώνει την ανυπαρξία ορισμένων παικτών, το νωθρό της ξεκίνημα, αλλά και τη διαιτησία, η οποία έκανε και πάλι τη δουλειά της. Μαθηματικές μόνο οι ελπίδες μας για τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Το χρονόμετρο δείχνει 7 και η εθνική μας ομάδα βρίσκονταν ήδη πίσω στο σκορ με 0-2. Τα τέρματα των Γίρατσεκ και Πιλάρ έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στους Τσέχους, οι οποίοι ήταν πολύ καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και εκμεταλλεύτηκαν την ανυπαρξία στον χώρο του άξονα, τον τραγικό για ακόμη μία φορά Χολέμπας και τον Χαλκιά, που τραυματίστηκε εν συνεχεία. Όταν μία ομάδα βρίσκεται πίσω στο σκορ τόσο νωρίς πολύ δύσκολα μπορεί να ανατρέψει τα πάντα.

Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου έκανε την εμφάνιση του ένα ακόμη καίριο διαιτητικό λάθος. Η ομάδα μας πέτυχε γκολ με κεφαλιά του Φωτάκη, μόνο για να το ακυρώσει ο βοηθός. Τα ριπλέι δείχνουν πως η φάση είναι τουλάχιστον οριακή και με δεδομένο ότι η αμφιβολία είναι υπέρ του επιτιθέμενου, το τέρμα ακυρώθηκε λανθασμένα. Διότι είναι διαφορετικό να μπεις στα αποδυτήρια με σκορ 1-2 και διαφορετικό με 0-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο αποχώρησε από την αναμέτρηση ο Ροζίσκι. Αυτό ήταν το σημείο κλειδί για την ομάδα μας. Οι Τσέχοι έχασαν τον χώρο του κέντρου και οι διεθνείς μας άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο. Ένα τραγικό λάθος του Τσεχ, έδωσε την ευκαιρία στον Γκέκα να μειώσει το σκορ στο 53'. Ωστόσο ο ανορθόδοξος τρόπος ανάπτυξης μας (γιόμα στη γιόμα) δεν δημιούργησε ουσιαστικές προϋποθέσεις για δεύτερο τέρμα.

Σε τι ελπίζουμε τώρα; Πρακτικά σε τίποτα. Ωστόσο ένα ιδανικό σενάριο θα ήταν οι Ρώσοι να κερδίσουν σήμερα την Πολωνία και να εξασφαλίσουν την πρωτιά του ομίλου, ώστε να είναι αδιάφοροι στο τελευταίο ματς με εμάς, στο οποίο η νίκη είναι μονόδρομος. Παράλληλα, ελπίζουμε σε ισοπαλία της Τσεχίας στο τελευταίο ματς με την Πολωνία. Με λίγα λόγια, η παρουσία μας στο Ευρωπαϊκο Πρωτάθλημα του 2012 ολοκληρώνεται, διότι είναι απίθανο να κερδίσουμε την Ρωσία.

Στα του αγώνα τώρα, δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να βλέπει ο Σάντος το πρόβλημα στα αριστερά και να μην κάνει κάτι να το διορθώσει. Ο Χολέμπας είναι μία μετριότητα, αμυντικά ανεπαρκής και έχει τρομερά προβλήματα όταν του παίζουν την μπάλα στη πλευρά του κάθετα. Χρειάζεται στήριγμα, μόνο που σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν είδα κάποιον να τον βοηθά. Το δεύτερο γκολ των Τσέχων είναι η επιτομή της ηλιθιότητας: "Κομπολόι" και πάλι ο Χολέμπας, που χάνει τον Τσέχο που βγάζει παράλληλη σέντρα. Ο Χαλκιάς τη...χαϊδεύει, ο Κατσουράνης την αφήνει κάτω από τα πόδια του και ο Πιλάρ σκοράρει με την...πλάτη. Τρία γκολ έχουμε δεχθεί στη διοργάνωση και στα τρία φταίει ο Χολέμπας. Και μετά ακούω κάποιους να λένε ευχαριστώ στον Λίνεν που μας τον έφερε...

Όταν δέχεσαι ηλίθια γκολ, κάνεις αλλαγή τερματοφύλακα, παίζεις με σέντερ μπακ τον Κατσουράνη και έχεις στον άξονα τον Φωτάκη που δεν κόβει ούτε με βαλέ και δεν βοηθά ούτε επιθετικά, πως περιμένεις ότι θα κάνεις φάσεις; Επίσης, η επιμονή με τον Σαμαρά είναι απίστευτη, το παιδί δεν μπορεί. Ο Φορτούνης έδειξε πως δεν μπορεί να παίξει στα φτερά, ξέρει να μοιράζει τη μπάλα και να φτιάχνει παιχνίδι. Αλλά αντί να βγει ο Σαμαράς, ο Σάντος έβγαλε τον νεαρό της Καιζερσλάουτερν. Το γιατί δεν το έχω καταλάβει ακόμη. Άφαντος και ο ήρωας του προηγούμενου αγώνα, ο Σάλπιγγίδης, ο Φωτάκης έπαιξε δεν έπαιξε το ίδιο και το αυτό.

Για εμένα τέλος το Euro για την εθνική. Με τέτοια εικόνα δεν νικάμε ούτε τα δεύτερα της Ρωσίας. Είχα πει πως αν δεν κάνουμε τουλάχιστον μία νίκη, τότε δεν θα μπορούσαμε να έχουμε ρεαλιστικές ελπίδες για πρόκριση. Με την Πολωνία χάσαμε μια χρυσή ευκαιρία, με τους Τσέχους παίξαμε πολύ κακά. Είχαμε και κόντρα τη διαιτησία...δυστυχώς είχαμε υπέρμετρες φιλοδοξίες για τη διοργάνωση αυτή. Δεν πειράζει, ελπίζουμε σε καλύτερη εικόνα στην επόμενη. Απλά ας παλέψουν τουλάχιστον για ένα θετικό αποτέλεσμα στο τελευταίο ματς για να "χρυσώσουμε" το χάπι.

Υ.Γ Ευχαριστούμε τους Καραγκούνη, Χαλκιά, Κατσουράνη (και τον Λυμπερόπουλο) για τη προσφορά τους με το εθνόσημο αλλά ήρθε η ώρα να αποχωρήσουν. Οφείλουν να υπάρξουν δραστικές αλλαγές σε πρόσωπα. Η ανανέωση είναι επιτακτική. Μας οδήγησαν μακριά, αυτοί οι παίκτες, μας έφεραν στα τελικά του Euro, τους ευχαριστούμε και για τον άθλο του 2004 αλλά ήρθε η ώρα να αποχωρήσουν. Και για το δικό τους καλό. Εκτίθενται και απαξιώνονται.

8 σχόλια:

  1. Όταν λες (στον τίτλο) αντίο euro, τι υπονοείς; Επιστροφή στην δραχμή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α ρε Baladeur, εδώ αναλύουμε το ελληνικό ποδοσφαιρικό δράμα (υπερβολικό ακούγεται αυτό) και εσύ μου μιλάς για δραχμές και τα συναφή; Τςτςτς...

      Εγώ πάντως τα euro τα λέω ευρά...(Όχι δεν εννοώ τον Γάλλο μπακ της Γιουνάιτεντ)

      Διαγραφή
  2. Καλό baladeur... Αν σκεφτείς είμαστε στον μόνο όμιλο όπου όλοι οι αντίπαλοι μας έχουν εθνικό νόμισμα και όχι ευρώ...

    Φίλε σκάουτερ, με τέρμα τον Χαλκιά και βασικό τον Σαμαρά δεν πάμε πουθενά... Άλλες 100 γιόμες να έκανε ο Κατσουράνης, φάση δε θα κάναμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το κακό με τη γιόμα δεν θα το κόψουμε ποτέ, είναι χαραγμένο στο DNA μας. Το καλό είναι πως Χαλκιάς τέλος, έπαθε θλάση οπότε δεν θα τον δούμε στο επόμενο ματς με Ρωσία. Αυτή η εμμονή του Σάντος μας έκαψε.

      Για τον Σαμαρά τα λέμε μήνες τώρα, το παιδί δεν τραβάει άλλο, αλλά εκεί, βασικός και αναντικατάστατος.

      Διαγραφή
  3. Ρε σεις, τυποι σαν τον Μπαρος, που καποτε κοστολογουνταν στα 10 εκατομμυρια Ευρω και τωρα δεν πιανουν ουτε 5 Ευρω πρεπει να φευγουν απο το ποδοσφαιρο.

    Επισης ο σκηνοθετης του ματς ειναι gay, ελεος, ουτε μια Τσεχα δεν μας εδειξε ο αλητης. Λειπει και η Ναντια και εχει μεινει ο τσολιας μονος του.

    Κριμα για τη Δανια σημερα... μεγαλο ματς αν κρατουσε το σκορ θα ειχε προκριθει και θα επεφταν κορμια μεταξυ Ολλανδων και Πορτογαλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος Μπάρος; Έπαιξε αυτός; :P
      Κατάντια η περίπτωση του, το κάποτε λογιζόμενο ως μεγάλο ταλέντο έχει γίνει ο Σαμαράς των Τσέχων.

      Η μεγαλύτερη απουσία μας στο Euro είναι αυτή της Νάντιας. Μάλλον η κρίση το έπληξε το κορίτσι...Ποιες Τσέχες, κοντινό μου πρόσωπο που έχει πάει αρκετές φορές σε Τσεχία μου έχει πει πως η συντριπτική πλειονότητα των γυναικών εκεί, είναι κάτω του μετρίου. Αλλά αν πετύχεις όμορφη είναι all the money που λένε και οι αγγλομαθείς. Πάντως αν κρίνω και από τα πλάνα που είδαμε στις κερκίδες, Ελληνίδες>Τσέχες

      Για την Δανία τα λέμε στη σημερινή ανάρτηση. Κρίμα ναι, αλλά να πω πως λυπήθηκα θα πω ψέμματα, η Πορτογαλία είναι πολύ συμπαθής και λαός και ομάδα για εμένα.

      Διαγραφή
  4. Για τις κυρίες που κοσμούν το Euro αναμείνατε αναλυτική (και αποκαλυπτική) ανάρτηση λίαν συντόμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή