Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Αριστερό μπακ στη φιλοσοφία της ομάδας
















Η Μπαρτσελόνα προ ολίγων ημερών ανακοίνωσε τη μεταγραφή του αριστεροπόδαρου Τζόρντι Άλμπα από την Βαλένθια για το ποσο των 14 εκατομυρίων ευρώ. Ο Άλμπα, που ανδρώθηκε στα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα, επιστρέφει στη Βαρκελώνη και ο νέος τεχνικός της ομάδας, Τίτο Βιλανόβα, μόνο χαρούμενος μπορεί να αισθάνεται από αυτή τη προσθήκη.

Κακά τα ψέμματα, αν υπάρχει κάτι που χρειάζεται βελτίωση σε αυτή τη μηχανή που ονομάζεται Μπαρτσελόνα, αυτό είναι η άμυνα της και δη το αριστερό άκρο αυτής. Η παραχώρηση του Μάξγουελ το χειμώνα στην νεόπλουτη Παρί Σεν Ζερμέν σε συνδιασμό με τα προβλήματα υγείας του Ερίκ Αμπιντάλ, κατέστησαν ως πρώτη προτεραιότητα την απόκτηση ενός αριστερού οπισθοφύλακα, μιας και ο Αντριάνο δεν έχει δείξει την απαιτούμενη σταθερότητα για να “πάρει” τη φανέλα του βασικού σπίτι του.

Η μεταγραφή του βασικού αριστερού μπακ της εθνικής Ισπανίας είναι ότι καλύτερο μπορούσε να αποκτήσει η Μπαρτσελόνα αυτή τη χρονική στιγμή. Είναι γηγενής, προέρχεται από τις ακαδημίες, τεχνίτης, άκρως επιθετικός και ταχύς. Το στυλ του μοιάζει αρκετά με αυτό του Ντάνι Άλβες, του αρέσει δηλαδή να προωθείται αρκετά. Καμία σχέση με τον Αμπιντάλ, δηλαδή, που διακρίνεται για τα αμυντικά του προσόντα.

Ο 23χρονος ακραίος αμυντικός ταιριάζει στην ομάδα γάντι. Το γεγονός ότι πλέον η Μπαρτσελόνα θα μπορεί να χρησιμοποιεί και την αριστερή της πλευρά στην επίθεση (επί Αμπιντάλ αυτό γίνονταν πιο σπάνια), θα την καταστήσει πιο απρόβλεπτη. Επιπλέον, δεν θα χρειάζεται να τρέχει πάνω κάτω συνεχώς ο Ντάνι Άλβες, όταν θα υπάρξει η ανάγκη για ανάπτυξη και από τα άκρα. Τέλος, προστίθεται ένας ακόμη παίκτης που θα συνεισφέρει μεσοεπιθετικά.

Με το πρόβλημα της αριστερής πλευράς να είναι ήδη λυμένο, η Μπαρτσελόνα μπορεί πλέον να επικεντρώσει τη προσοχή της στην απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού που τόσο χρειάζεται η ομάδα. Ο Πουγιόλ μεγάλωσε και εμφανίζει όλο και πιο συχνά προβλήματα τραυματισμών, ενώ το πείραμα με την μετατόπιση του Μασεράνο στα μπακ κρίνεται, εκ του αποτελέσματος, ανεπιτυχές. Ο Πικέ χρειάζεται έναν επάξιο συμπαραστάτη. Το ποιος θα είναι αυτός θα το δείξει ο χρόνος.

Δεν θα απέκλεια πάντως, τη πιθανότητα να προωθηθεί εν τέλει ένα ταλέντο από τις ακαδημίες. Απ'ότι διαβάζω υπάρχουν δύο φυντάνια που έχουν δείξει πολύ θετικά στοιχεία και οι υπεύθυνοι των ακαδημιών της Μάσια θεωρούν πως είναι έτοιμοι για το παραπάνω βήμα. Αυτοί είναι οι Άντριου Φόντας και Μάρκ Μουνιέσα. Εντύπωση μου κάνει, ωστόσο, πως η Μπαρτσελόνα άφησε ελεύθερο τον Τζόρντι Άλμπα όταν ήταν μικρός. Δεν τα κάνουν συχνά τέτοια λάθη στη Βαρκελώνη.

Υ.Γ Ο Τζόρντι Άλμπα κόστισε στη Βαλένθια το αστρονομικό ποσό των...6 χιλιάδων ευρώ. Και τον πούλησαν τελικά με 14 εκατομμύρια. Αν μη τι άλλο ξέρει να πουλάει καλά ο σύλλογος, που αν δεν είχε τόσα χρέη και δεν αναγκάζονταν κάθε χρόνο να πουλά παίκτες και να αποδυναμώνει το ρόστερ της θα ήταν από τα κορυφαία κλαμπ τη δεδομένη χρονική στιγμή.

2 σχόλια:

  1. Παρότι μου τη δίνει το στυλ της Μπαρτσελόνα, είναι αλήθεια πως με αυτή την προσθήκη παύει πλέον να έχει κάπου ένα κενό... Όπως γράφεις, αριστερό μπακ τα τελευταία χρόνια δεν είχαν της προκοπής... Είχαν καλά μπακ αλλά όχι στα επίπεδα των υπολοίπων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι καλός παίκτης ο Άλμπα, Βασίλη και πιστεύω πως θα βοηθήσει πολύ την ομάδα της Βαρκελώνης. Το μοναδικό ψεγάδι εντοπίζονταν στα αριστερά και είχε να κάνει πιο πολύ με την επιθετικότητα της πλευράς και όχι στον τομέα της ανάσχεσης. Τώρα έχουν μία ακόμη λύση για μπροστά. Περιμένω με ενδιαφέρον να δω την Μπαρτσελόνα του χρόνου.

      Διαγραφή