Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

MS Talent Search: Nick Powell

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας, η στήλη MS Talent Search κάνει και πάλι την εμφάνιση της και από εδώ και πέρα θα ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση. Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα νέο ταλέντο που έγινε γνωστό μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, όταν και επικυρώθηκε η μετακίνηση του από τα αλώνια της τέταρτης κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος στα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ.

Ονοματεπώνυμο: Nick Powell
Εθνικότητα: Άγγλος
Ηλικία: 18 ετών
Ύψος: 1,83 μ
Θέση: Επιθετικός μέσος/Κεντρικός μέσος
Ομάδα: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Νικ Πάουελ γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου 1994 στο μικρό Κρου (Crew) της Αγγλίας, που αριθμεί περίπου 68.000 κατοίκους. Ήταν μόλις πέντε ετών όταν οι γονείς του τον έστειλαν στις ακαδημίες της τοπικής ομάδας Κρου Αλεξάνδρα, που από τη σεζόν 2012-13 θα αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος. Ο νεαρός Νικ έδειξε απο νωρίς πως έχει μεγάλο ταλέντο και ο σύλλογος τον ανέβασε στη πρώτη ομάδα το 2010, ενώ ήταν μόλις 16 ετών.

Στις 19 Αυγούστου 2010 πραγματοποίησε και τη πρώτη επίσημη εμφάνιση του, στον εκτός έδρας αγώνα με την Τσέλτεναμ, ο οποίος έληξε με σκορ 3-2 υπέρ της γηπεδούχου ομάδας, ενώ πέτυχε και το πρώτο του τέρμα τον Οκτώβρη του 2011 με αντίπαλο την Γουίμπλετον, σε αγώνα για το πρωτάθλημα της τέταρτης κατηγορίας της Αγγλίας. Τον Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς, μάλιστα, πήρε το βραβείο του ταλέντου του μήνα.

Οι εμφανίσεις που πραγματοποίησε με τη φανέλα της τοπικής του ομάδας ήταν πολύ καλές και γρήγορα προσέλκυσε επάνω του πολλά μάτια. Τον βοήθησε και το γεγονός ότι αγωνίστηκε και στα μικρότερα κλιμάκια της εθνικής Αγγλίας (u-16, u-17). Η σεζόν 2011-12 ολοκληρώθηκε με την ομάδα του να προβιβάζεται στη τρίτη κατηγορία μέσω των πλέι οφ. Στον τελικό μάλιστα, με αντίπαλο τη Τσέλτεναμ πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του. Μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου πήρε το βραβείο του καλύτερου παίκτη της κατηγορίας και του καλύτερου νέου παίκτη της κατηγορίας. Σε 38 εμφανίσεις πέτυχε συνολικά 14 γκολ.

Η εξαιρετική του χρονιά, καθώς και το νεαρό της ηλικίας του ανάγκασαν τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να παρακολουθήσει ένα παιχνίδι του νεαρού Πάουελ, μιας και οι κυνηγοί ταλέντων της ομάδας τον είχαν προτείνει. Τελικά ο Σκωτσέζος τεχνικός πείστηκε για το ταλέντο του μέσου της Κρου και προχώρησε στην απόκτηση του έναντι 3 εκ. λιρών, ενώ το ποσό μπορεί να ανέβει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις (αριθμό συμμετοχών κλπ.)

Όπως έγινε γνωστό και παραπάνω, ο νεαρός Άγγλος είναι ήδη διεθνής με τις μικρές ομάδες της εθνικής Αγγλίας. Ξεκίνησε από την κάτω των 16, όπου και φόρεσε το εθνόσημο για 7 φορές και πέτυχε ένα γκολ, συνέχισε στην u-17, όπου πέτυχε 5 τέρματα σε 17 συμμετοχές, ενώ από το 2012 αγωνίζεται στην κάτω των 19, όπου και μετρά μια συμμετοχή. Επόμενο σκαλοπάτι η εθνική ελπίδων.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Νίκ Πάουελ είναι γνωστός για την καλή του επαφή με τα δίχτυα. Αν και χαφ σκοράρει αρκετά συχνά, ενώ έχει πολύ καλό μακρινό σουτ. Ως χαφ που είναι, διαθέτει πολύ καλή πάσα και είναι αρκετά δημιουργικός. Δεν διακρίνεται για τα σωματικά του προσόντα, και παρά το ύψος του δεν είναι ιδιαίτερα καλός στον αέρα. Ωστόσο, με τη μπάλα στα πόδια είναι πολύ καλός.

Όπως αναφέρουν διάφορες αγγλικές ιστοσελίδες, ο παίκτης πρέπει να δουλέψει αρκετά στα φυσικά του προσόντα, να βελτιώσει η φυσική του κατάσταση, την ταχύτητα του, τις αντοχές του. Ξεχώρισε στην κατηγορία λόγω των καλών τελειωμάτων του αλλά και επειδή είναι καλός στο δημιουργικό κομμάτι. Πλέον, ο Πάουελ θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει μαζί με έναν από τους κορυφαίους τεχνικούς, τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Από τα γήπεδα της τέταρτης εθνικής κατηγορίας στο Όλντ Τράφορντ. Έχει την ευκαιρία του, οφείλει να την πιάσει από τα μαλλιά.

4 σχόλια:

  1. Πολύ καλό ταλέντο. Η Γιουνάιτεντ του χρόνου θα είναι πιο δυνατή από φέτος πιστεύω, γιατί έχουν γίνει καλές κινήσεις, και μην ξεχνάμε ότι πέρσι στο τσακ δεν πήρε τον τίτλο.

    Μπορεί σαν σύλλογο και οπαδούς να την αντιπαθώ βαθύτατα, αλλά μου αρέσει πολύ η νοοτροπία, περισσότερο λόγω Φέργκιουσον, γιατί τα 80 κοντεύει και ακόμα δείχνει να έχει όραμα για το μέλλον και να προσπαθεί να χτίσει μία ομάδα ανταγωνιστική με γερές βάσεις.

    Συνέχισε την εξαιρετική δουλειά που κάνεις φίλε. Και μην ξεχνάς το μπλογκ μας ανοιχτό και περιμένει τη συμμετοχή σου!

    Υ.Γ. Είδατε τι πάει να κάνει η Παρί Σεζ Ζερμέν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι καλός παίκτης ο μικρός και πρώτη φίρμα στις μικρές κατηγορίες. Θα τον δούμε στο μέλλον. Η Γιουνάιτεντ πρέπει να ενισχύσει και άλλο το ρόστερ της, προκειμένου να είναι ανταγωνιστική. Ο Καγκάβα είναι καλή προσθήκη. Μάλλον θα είναι καλύτερη από πέρσι, αυτό το πιστεύω κι εγώ.

      Ο Φέργκιουσον είναι ο μοναδικός λόγος που συμπαθώ τόσο την ομάδα αυτή. Τον θεωρώ τεράστιο, ίσως τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο.

      Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Φυσικά και δεν θα ξεχάσω το μπλογκ σας.

      Για την Παρί θα τα πούμε στην αυριανή ανάρτηση πιο αναλυτικά. Ένα σύντομο σχόλιο: Αγοράζει πολύ από βιτρίνα και δεν ξέρω αν θα την οφελήσει τόσο πολύ.

      Διαγραφή
  2. Που πάει και τους ξετρυπώνει αυτός ο τσίχλας; Πάντως οφείλουμε να παραδεχτούμε πως του βγαίνουν οι πιτσιρικάδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γάτα ο Φέργκιουσον, βρίσκει φθηνά και καλά ταλέντα που τα βοηθά να εξελιχθούν. Έχει αναδείξει πολλούς και θα συνεχίσει πιστεύω, μέχρι να αποσυρθεί από τους πάγκους βεβαια.

      Διαγραφή