Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Πρεμιέρα για την αγγλική Πρέμιερ Λιγκ

Ανοίγει η αυλαία για το κατά πολλούς κορυφαίο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στον κόσμο. Η πολυδιαφημισμένη αγγλική Πρέμιερ Λιγκ ξεκινά το Σαββατο και όπως κάθε χρόνο αναμένεται να μας καθηλώσει με τις επικές της μονομαχίες, τα mind games μεταξύ των προπονητών, τις εκπλήξεις που μπορεί να μας επιφυλάξει και τις έντονες συγκινήσεις που μόνο αυτή μπορεί αν προσφέρει. 20 μονομάχοι κυνηγούν ένα τρόπαιο, ο κάτοχος του οποίου θα γίνει αυτός που θα επιβιώσει από τον μαραθώνιο των 38 αγωνιστικών.

Η Πρέμιερ Λιγκ έχει μεταβληθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Έχουν αλλάξει οι ισορροπίες, το πάλαι ποτέ big 4 δεν υφίσταται πλέον μιας και τα δύο τέταρτα του πλέον δεν λογίζονται καν ως διεκδικητές του τίτλου. Τη περσινή σεζόν, οι παίκτες του Ρομπερτο Μανσίνι κέρδισαν το πολυπόθητο πρωτάθλημα. Μετά από τα εκατομμύρια που πέταξε ο Άραβας ιδιοκτήτης της, κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο του πρωταθλητή, στην ισοβαθμία με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τρίτη ήρθε η Άρσεναλ και τέταρτη η Τόττεναμ, η οποία όμως έχασε το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ επειδή η Τσέλσι κατέκτησε τη διοργάνωση.

Φαβορί φαντάζουν και πάλι οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ. Η Σίτυ, παραδόξως, δεν έχει δαπανήσει πολλά λεφτά και η μοναδική της προσθήκη ακούει στο όνομα Τζακ Ρόντγουελ, ενός φερέλπη Άγγλου που μέχρι πρότινως αγωνίζονταν στην Έβερτον. Η Γιουνάιτεντ έκανε το "μπαμ" με την απόκτηση του Ρόμπιν Φαν Πέρσι (κλικ εδώ για περισσότερα), ενώ και στς αρχές του καλοκαιριού έφερε στο Ολντ Τράφορντ τον Σίντζι Καγκάβα της Ντόρτμουν. Τέλος, έφερε και τον νεαρό Πάουελ, επένδυση για το μέλλον (κλικ εδώ).

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι ενισχύθηκε σημαντικά, καθώς έφερε στο Λονδίνο το next big thing του Βελγίου, τον Εντέν Αζάρ, απέκτησε για ροτέισον τον Μάρκο Μαρίν από την Βέρντερ Βρέμης, ενώ επένδυσε και πάλι στο Βέλγιο, φέρνοντας τον μικρό αδερφό του Εντέν, Θόργκαν Αζάρ, ο οποίος θα αγωνίζεται στις ρεζέρβες για φέτος. Τέλος, έφερε έναντι 25 εκατ. τον Βραζιλιάνο διεθνή Όσκαρ, για τον οποίον ενδιαφέρθηκε έντονα η Τόττεναμ.

Από τις υπόλοιπες ομάδες, η Άρσεναλ απέκτησε τους ποντόλσκι και Ζιρού, για να καλύψουν το κενό της φυγής του Φαν Πέρσι, η Λίβερπουλ έφερε στο λιμάνι τους Τζο Άλλεν, Ουσσαμά Ασσαϊντί, Φάμπιο Μπορίνι, η Τόττεναμ, με τον Αντρέ Βίλλας Μπόας στον πάγκο ενισχύθηκε σημαντικά με την απόκτηση του κεντρικού αμυντικού Γιάν Φερτόνγχεν και του κεντρικού μέσου Γκιλφί Σίγκουρντσουν, ενώ από τις υπόλοιπες ομάδες ξεχωρίζουν οι μεταγραφές που έχει κάνει η ΚΠΡ, που απέκτησε τον Μποσίνγκουα, τον Χόιλετ, τον Παρκ Γι Σούνγκ και τον Ρόμπερτ Γκριν.

Αν και προβλέψεις δεν χωράνε, δίνω ένα σαφέστατο προβάδισμα στις δύο Μάντσεστερ. Μάλιστα, θα τολμήσω, αν και δεν είμαι καλός στις προβλέψεις, να ρισκάρω και να πω πως για μένα πρώτο φαβορί φαντάζει η Γιουνάιτεντ. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μπορεί να τα κάνει όλα άμα θελήσει, το ρόστερ υπέστη κάποιες μικροαλλαγές και δείχνει έτοιμο να ανταποκριθεί στη δύσκολη χρονιά που έρχεται. Επίσης, θεωρώ πως η Τσέλσι θα βρεθεί πίσω και από τους δύο, ενώ αίνιγμα είναι η τέταρτη θέση, μιας και εκεί υπάρχουν τέσσερις ομάδες που τη διεκδικούν. Η Λίβερπουλ, η Άρσεναλ, η Τόττεναμ και πιθανότατα η Νιουκάστλ.

Όπως και να'χει, ελπίζουμε σε ένα καλό πρωτάθλημα!
(Αύριο η μίνι παρουσίαση της ισπανικής Λα Λίγκα)

4 σχόλια:

  1. Πω, πω! Με τριάρα στο κεφάλι ξεκινήσαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπερα μικρε Σκαουτερ. Πως περασες στις διακοπες σου; Συγγνωμη για την καθυστερηση αλλα κι εγω διακοπες ημουν.

    Αν και υποστηριζω Τοτεναμ, πιστευω πως η Γιουναιτεντ θα το παρει, οχι μολο λογω φαν Περσι, αλλα και Καγκαβα και Φεργκι.'

    Καλη συνεχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Baladeur
    Δεν το λες και το ιδανικό ξεκίνημα. Βασικά, είναι επιτυχία να φτάσει στη πρώτη τετράδα. Κρίμα μία τόσο ιστορική ομάδα να μην πρωταγωνιστεί.

    @Nick Natsidis
    Γεια σου φιλαράκι και καλως ήρθες πίσω! Πέρασα πολύ καλά, γεμίσαμε μπαταρίες και ξεκινάμε δυναμικά για τη νέα σεζόν.

    Η Τότεναμ είναι προσωπική συμπάθεια αλλά φέτος δεν τη βλέπω τόσο δυναμική. Είναι και το ότι μάλλον θα φύγει ο Μόντριτς αλλά θα δούμε. Για τη Γιουνάιτεντ, αν και ξεκίνησε άσχημα, πιστεύω πως στο τέλος θα το πάρει. Θα δείξει η συνέχεια.

    Καλή συνέχεια και σε εσένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή