Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός, συνεχίζει στο Europa League

Ο Παναθηναϊκός του Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League. Το τριφύλλι παρουσιάστηκε κατώτερο των προσδοκιών και το τελικό 0-0, σε συνδιασμό με τη νίκη της Μάλαγα στο πρώτο παιχνίδι με 2-0, αφήνουν εκτός συνέχειας τους πράσινους, οι οποίοι ωστόσο θα μπουν στους ομίλους του Europa League, συνεχίζοντας έτσι την ευρωπαϊκής τους περιπέτεια.

Το σύνολο του Πορτογάλου τεχνικού δεν εντυπωσίασε και παρουσίασε ένα πολύ μέτριο αγωνιστικό πρόσωπο. Η τριάδα των Ζέκα, Κατσουράνη και Βιτόλο κρίνεται ως μία αποτυχημένη επιλογή του τεχνικού των πρασίνων καθώς, αφενώς  δεν υπήρχε κάποιος να δημιουργήσει, αφετέρου η χρησιμοποίηση τόσων αμυντικογενών παικτών στον άξονα δεν έχει λογική από τη στιγμή που ο ΠΑΟ κυνηγούσε τη νίκη. Παθητικός ο ρόλος της ομάδας με τον Χριστοδουλόπουλο να βρίσκεται σε κακή μέρα, τον Σισσόκο να παλεύει επί της ουσίας μόνος του και τον Φορναρόλι να δείχνει μεν πως μπορεί να προσφέρει, αλλά να είναι αρκετά ακίνδυνος.

Αμυντικά ο Παναθηναϊκός, αν και αντιμετώπισε ορισμένες δυσκολίες, κρατήθηκε στο ύψος του. Η αμυντική τετράδα λειτούργησε αρκετά καλά και έτσι η εστία του Ορέστη Καρνέζη δεν παραβιάστηκε. Η Μάλαγα ήταν ανώτερη αλλά και αυτή δεν πήρε ιδιαίτερα ρίσκα, μιας και η νίκη στον πρώτο αγώνα της έδινε το δικαίωμα να κάτσει πίσω και να περιμένει τον αντίπαλο. Η παρουσία του Γάλλου διεθνή μέσου Τουλαλάν δέσποζε στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο αμυντικός χαφ των τρικολόρ βρίσκονταν παντού και έκανε ένα μεστό παιχνίδι, στο οποίο συνείσφερε τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.

Η κατακλείδα είναι πως αν δεν απειλήσεις γκολ δεν θα βάλεις και δυστυχώς για τους φιλάθλους του τριφυλλιού που βρέθηκαν στον αγώνα και στήριζαν σε κάθε ευκαιρία την ομάδα, ο Παναθηναϊκός περιόρισε εαυτόν σε έναν παθητικό ρόλο. Ωστόσο όλοι γνώριζαν από την αρχή πως οι πιθανότητες να περάσει το τριφύλλι ήταν ελάχιστες και έτσι ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει την ευρωπαική του πορεία στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Ζέκα διεκδικεί με ευκολία τον τίτλο του χειρότερου παίκτη στον αγωνιστικό χώρο. Ο Πορτογάλος μέσος είναι ένα φάντασμα του περσινού του εαυτού και είναι δεδομένο πως αν δεν ανέβει θα χάσει την εμπιστοσύνη του τεχνικού του. Και στο πρώτο παιχνίδι στην Ισπανία άλλά και στο ΟΑΚΑ σήμερα ήταν από τους χειρότερους και σε αμφότερα παιχνίδια αντικαταστάθηκε με την ανάπαυλα. Κακό παιχνίδι και για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.

2 σχόλια:

  1. Το λογικό και το αναμενόμενο έγινε. Ο καλύτερος πέρασε. Το χθεσινό ματς θα αποκτούσε ενδιαφέρον αν ο Παναθηναϊκός έβαζε κάποιο γκολ (πως; χωρίς ευκαιρία;). Όσο κυλούσε το ματς στο 0-0, τόσο απογοητευόταν ο Παναθηναϊκός και τόσο "άραζε" η Μάλαγα. Με ένα γκολ στην Ισπανία (τις είχε τις ευκαιρίες στο φινάλε) θα ήταν διαφορετική η ρεβάνς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ σε όλα. Επιθετικά νεκρός ο Παναθηναϊκός και δύσκολα θα μπορούσε να κάνει κάτι να πάρει την πρόκριση από τη στιγμή που ηττήθηκε χωρίς να σκοράρει στην Ισπανία.

      Διαγραφή