Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

MS Talent Search: Mitchell Weiser

Στο σημερινό άρθρο της στήλης θα μεταφερθούμε στη Γερμανία για να μάθουμε περισσότερα για ένα ακόμη ταλέντο που έχει κάνει την εμφάνιση του στη χώρα. Αναφέρομαι στον Mitchell Weiser, που μέχρι πρότινως αγωνίζονταν με τα χρώματα της Κολωνίας. Ο νεαρός εξτρέμ του γερμανικού συλλόγου πραγματοποιεί μεστές εμφανίσεις με την "μικρή" ομάδα της Κολωνίας και την u-17 ομάδα της εθνικής Γερμανίας κα πριν από λίγο καιρό κέρδισε τη μεταγραφή του σε έναν από τους κορυφαίους γερμανικούς συλλόγους, την Μπάγερν Μονάχου.

Ονοματεπώνυμο: Mitchell Weiser
Εθνικότητα: Γερμανός
Ηλικία: 18 ετών
Ύψος: 1,76 μ
Θέση: Δεξί χαφ/εξτρέμ
Ομάδα: Bayern Münich

Ο Mitchell Weiser γεννήθηκε στις 21 Απριλίου του 1994 στο Troisdorf της Γερμανίας μια μικρή πόλη που απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από την Κολωνία. Η ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο ξεκίνησε σε μικρή ηλικία όταν και εντάχθηκε στις ακαδημίες της τοπικής ομάδας TV Eintracht Veltenhof, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2005. Η Κολωνία απέκτησε τον 11χρονο τότε Mitchell Weiser, ο οποίος ξεκίνησε από την ομάδα παίδων και εν συνεχεία άρχισε να ανεβαίνει στα ανώτερα κλιμάκια της ομάδας.

Το 2010 άρχισε να εμπλέκεται με την πρώτη ομάδα, ενώ υπέγραψε και επαγγελματικό συμβόλαιο. Στην αρχή αγωνίστηκε με την Κολωνία 2, που αγωνίζεται στις χαμηλές κατηγορίες του γερμανικού πρωταθλήματος ενώ εν συνεχεία, το 2012 μεταπήδησε στη πρώτη ομάδα. Δυστυχώς γι'αυτόν, η προώθηση του στην πρώτη ομάδα φέτος που η Κολωνία εν τέλει υποβιβάστηκε, ωστόσο κατάφερε να πραγματοποιήσει μία εμφάνιση με το σήμα της Κολωνίας στο στήθος, η οποία, όμως, ήταν και η τελευταία του.

Το καλοκαίρι του 2012 η Μπάγερν Μονάχου ανακοίνωσε την απόκτηση του νεαρού εξτρέμ έναντι του ποσού των 500.000 ευρώ. Ο δεξιός εξτρέμ θα αγωνιστεί την προσεχή χρονιά με τη δεύτερη ομάδα, η οποία συμμετέχει στη τρίτη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος. Ο Mitchell Weiser εξαργύρωσε τις πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποίησε στην δεύτερη ομάδα της Κολωνίας καθώς και τη καλή του παρουσία με τα κατώτερα κλιμάκια του εθνικού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Γερμανίας. Με τις u-16,-17,-18 μετρά συνολικά 26 εμφανίσεις, ενώ έχει πετύχει και τέσσερα γκολ.

Από τα λίγα στοιχεία που είναι γνωστά για τον παίκτη, ακούγεται πως είναι πολύ ικανός με τη μπάλα στα πόδια. Έχει διεισδύτικότητα και καλή ντρίμπλα, ενώ έχει δουλέψει αρκετά στον τομέα της ταχύτητας. Τα τελειώματα του δεν είναι και πολύ καλά, αν κρίνουμε από τα στατιστικά του στοιχεία, ωστόσο είναι πολύ καλός στο να τροφοδοτεί τους συμπαίκτες του, βγάζει πολλές ασσίστ με λίγα λόγια. Τέλος, το χαμηλό του ανάστημα δεν του επιτρέπει να είναι αρκετά ανταγωνιστικός όταν η μπάλα βρίσκεται στον αέρα.

Πριν από τη μετακίνηση του στους Βαυαρούς, το όνομα του είχε ακουστεί και για άλλους γερμανικούς συλλόγους. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν είχε δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για την απόκτηση του νεαρού άσσου, ωστόσο ο ίδιος με δηλώσεις του έκανε σαφές πως ήθελε να μεταγραφεί στην Μπάγερν Μονάχου, όπου και τελικά πήγε. Μάλιστα, είχε καταθέσει και γραπτά, στη διοίκηση της Κολωνίας, την επιθυμία του να αποχωρήσει από τον σύλλογο, που από τη σεζόν 2012-13 θα αγωνίζεται στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Γερμανίας.

Η Μπάγερν επένδυσε για ακόμη μια φορά στα νιάτα, όπως συνηθίζει να κάνει άλλωστε τα τελευταία χρόνια και αυτό που θα πρέπει να περιμένουμε είναι να δούμε αν τελικά ο Mitchell Weiser θα καταφέρει να βελτιωθεί και να γίνει στο μέλλον να βρει θέση στο ρόστερ της Μπάγερν Μονάχου. Κρίνοντας από το ποσό που έδωσαν οι Βαυαροί για την απόκτηση του, δείχνουν να πιστεύουν στις ικανότητες του.

6 σχόλια:

  1. Φοβερός παίκτης. Τον έχω δει να αγωνίζεται. Με τη μπάλα στα πόδια είναι ανίκητος και θυμίζει εξτρέμ παλαιάς εποχής.

    Και κάτι άλλο: φίλε μικρέ σκάουτερ, έχω μία ιδέα για το talent search που κάνεις: τι θα 'λεγες να 'γραφες για τον Ζεράρ Ντεουλοφέου της Μπάρτσα; Αν βέβαια έχεις τις απαραίτητες πηγές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ καλός και ελπιδοφόρος. Το αν θα κάνει την ανάλογη καριέρα, αυτό θα το διαπιστώσουμε εν καιρώ.

      Ο πιτσιρικάς της Μπάρτσα είναι ήδη στη λίστα μαζί με δύο τρία ακόμα καλά ταλεντάκια από την Ισπανία (Πάκο Αλκασέρ, Σούσο και Τζέι Ροντρίγκεζ οι άλλοι). Είναι σίγουρα πολύ καλός και πιστεύω πως μιλάμε για το next big thing της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Ισπανίας. Είναι πράγματι τρομερά ελπιδοφόρος. Θα τον δείτε στις προσεχείς αναρτήσεις.

      Διαγραφή
  2. Καταραμένη θέση αυτή του δεξιού εξτρεμ στην Μπάγερν... Μακάρι να πιάσει ο πιτσιρικάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα θα φανούν στη πορεία Βασίλη. Έχει καιρό ακόμη ο μικρός για να παίξει στη πρώτη ομάδα. Αλλά δείχνει πολλά υποσχόμενος.

      Διαγραφή