Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

MS Talent Search: Souleymane Coulibaly

Στο σημερινό άρθρο της στήλης "Talent Search" φιλοξενείται ένας νεαρός και φέρελπις ποδοσφαιριστής που ήδη έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα του με τις εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο των u-17. O Souleymane Coulibaly αγωνίζεται στη θέση του σέντερ φορ και παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει κατορθώσει ήδη να λογίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας του και πληθώρα συλλόγων έχουν ενδιαφερθεί για την απόκτηση του.

Ονοματεπώνυμο:
Souleymane Coulibaly
Εθνικότητα: Ιβοριανός (Ακτή Ελεφαντοστού)
Ηλικία: 17 ετών
Ύψος: 1,72 μ
Θέση: Σέντερ φορ
Ομάδα:
Tottenham Hotspur

Ο νεαρός άσσος γεννήθηκε στην Ακτή Ελεφαντοστού στις 26 Δεκεμβρίου 1994. Ήταν μόλις 13 ετών όταν η οικογένεια του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πατρίδα του λόγω του εμφυλίου πολέμου που είχε ξεσπάσει εκεί το Σεπτέμβρη του 2002. Ο πατέρας του ήταν παντρεμένος με μία Ιταλίδα και έτσι ο νεαρός Coulibaly μετανάστευσε στην Ιταλία.

Το 2009 ο 14 χρονος Ιβοριανός αποφάσισε να ενταχθεί στις ακαδημίες της Σιένα, στις οποίες και παρέμεινε μέχρι το 2011. Αγωνίστηκε σε 10 παιχνίδια και βρήκε δίχτυα μία φορά. Στη συνέχεια ακολούθησε το Μουντιάλ των "κάτω των 17" εθνικών ομάδων όπου ο Souleymane Coulibaly έλαμψε φορώντας το εθνόσημο. Αγωνίστηκε σε τέσσερις αγώνες (τρεις του ομίλου και ένας στη πρώτη φάση των νοκ άουτ όπου η ομάδα του αποκλείστηκε από τους Γάλλους) και πέτυχε έννεα τέρματα, σκοράροντας σε όλες τις αναμετρήσεις, κάνοντας χατ-τρικ επί των βραζιλιάνων και κατακτώντας το χρυσό παπούτσι, βραβείο που δίνεται στον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του ανάγκασαν πολλούς σκάουτερς να καταγράψουν στα μπλοκάκια τους το όνομα του. Όμως η Τότεναμ ήταν αυτή που πρόλαβε και απέκτησε τον νεαρό στράικερ. Το ποσό της μεταγραφής του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό. Λόγω του νεαρού της ηλικίας του δεν έχει αγωνιστεί ακόμη με την πρώτη ομάδα, ωστόσο στις ρεζέρβες κάνει πολύ καλά παιχνίδια και οι προπονητές του λονδρέζικου συλλόγου τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση για το ακατέργαστο διαμάντι που έχουν. Είναι γνωστό πως η δουλειά που γίνεται στις μικρές ακαδημίες της Τότεναμ είναι πολύ καλή και έχουν αναδειχθεί πολλοί μέσω αυτής, με κορυφαίο παράδειγμα τον Γκάρεθ Μπέιλ.

Αν και δεν έχει μεγάλες παραστάσεις, ο Souleymane Coulibaly έχει ήδη καταφέρει να γίνει αρκετά γνωστός στον ποδοσφαιρικό κόσμο. Σύμφωνα με διάφορες αναφορές από το εξωτερικό, ο νεαρός φορ είναι γνωστός για τα πολύ καλά του τελειώματα, την ταχύτητα του και την εκρηκτικότητα του. Έχει ευχέρεια στην ντρίμπλα και είναι αρκετά διεισδυτικός. Καλή κίνηση χωρίς τη μπάλα και εκμεταλλεύεται αρκετά το χώρο στη μεγάλη περιοχή. Αλλά τα τελειώματα του είναι αυτά που ξεχωρίζουν. Όπως θα διαπιστώσετε και από το σύντομο βιντεάκι, θα δείτε πως επιδεικνύει τρομερά προσόντα στο σουτ, είναι πολύ εύστοχος και επιπλέον δεν σουτάρει μόνο με δύναμη, αλλά κάνει και όμορφα πλασέ.

Στη πατρίδα του έχει πάρει ήδη την ετικέτα ο "νέος Ντρογκμπά". Είναι αρκετά υπερβολικό, ωστόσο δεν χωρά αμφισβήτηση πως ο στράικερ της Τότεναμ δείχνει πολλά υποσχόμενος. Ήδη το όνομα του έχει αρχίσει να εμπλέκεται σε διάφορα μεταγραφικά σενάρια, ενώ ακούγεται πως το όνομα του βρίσκεται στο μπλοκάκι του Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος επιθυμεί να τον κάνει κάτοικο Μαδρίτης.

Το τι εξέλιξη θα έχει τελικά ο νεαρός Souleymane Coulibaly δεν το γνωρίζει κανείς με βεβαιότητα. Μπορεί να μιλάμε για ένα ακόμη αιώνιο ταλέντο, ή για το νέο μεγάλο φορ που θα κυριαρχήσει στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Σίγουρο είναι πως ο στράικερ της Τότεναμ έχει πολλά προσόντα και αξίζει σίγουρα μια ευκαιρία να δείξει αν μπορεί να ανταπεξέλθει σε υψηλό επίπεδο και δη, στο αγγλικό πρωτάθλημα, όπου οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες. Αυτό που μένει είναι να τον δούμε στο χορτάρι. Εκεί κρίνονται όλοι.

Ένα βίντεο του νεαρού άσσου:


2 σχόλια:

  1. Για να το λες εσύ, καλό ταλέντο θα είναι. Σε εμπιστεύομαι ως σκάουτερ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω πως θα ακουστεί αρκετά στο μέλλον.
      Αλλά αυτό θα φανεί στη συνέχεια.

      Διαγραφή