Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Πονάνε τα μάτια μου...

Από χθες το βράδυ τα πλέι οφ αποτελούνε παρελθόν. Το εισιτήριο για τη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση κατέκτησε ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη του με σκορ 0-2 χάρη σε δύο τέρματα του φευγάτου Τζιμπριλ Σισσέ, ο οποίος πιθανότατα αγωνίστηκε στο τελευταίο του παιχνίδι με το τριφύλλι στη καρδιά, αφηνόντας ωστόσο, σαν παρακαταθήκη την ευκαιριά συμμετοχής των πρασίνων στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, που μπορεί να φέρει στα ταμεία αρκετά λεφτά. Ματς παρωδία στη Τούμπα, 5-1 οι γηπεδούχοι τον Ολυμπιακό Βόλου.

Συμβουλή προς ρομαντικούς του ποδοσφαίρου και λάτρεις του ελληνικού πρωταθλήματος: Αν πιστεύετε πως ο χώρος της Σούπερ Λίγκ είναι αγγελικά πλασμένος και δεν έχει ψεγάδια, βρώμα και δεν είναι βουτηγμένος στο βούρκο, παρακαλώ σταματήστε να διαβάζετε μιας και θα σας χαλάσει η εικόνα που έχετε πλάσει στο μυαλό σας.

Χθες παρακολουθήσαμε μακράν τα χειρότερα παιχνίδια που έχω δει στη ζωή μου. Και δεν μιλάω μόνο για το θέαμα(λέξη που αποφεύγω να αναφέρω όταν μιλώ για το ελληνικό πρωτάθλημα), έτσι κι αλλιώς από αυτό είμαστε σε δίαιτα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Όχι, μιλάω για τα καραγκιοζιλίκια που έλαβαν χώρα σε Τούμπα και ΟΑΚΑ. Μοναδικοί νικητές χθες ήσαν ο Παναθηναϊκός και η λάσπη.

Ο Ολυμπιακός Βόλου υπέστη τη πιο βαριά ήττα του τη φετινή σεζόν. Τυχαίο; Το τελικό 5-1 αντικατοπτρίζει πλήρως τις προθέσεις του άγιου αυτού ανθρώπου που έχει αναλάβει τις τύχες της ομάδας της Θεσσαλίας. Μπρος στο συμφέρον κάνουμε θυσίες, ενίοτε βαριές. Όπως πετάξαμε τέσσερα μπαλάκια στην ΑΕΚ και κερδίσαμε τρεις φορές τον Παναθηναϊκό, με την ίδια ευκολία ανοίγουμε τα μπούτια μας και δεχόμαστε γκολ τόσο εύκολα, όσο πέφτει ένα κέρμα μέσα στη σχισμή του κουμπαρά (σε σχήμα γουρουνάκι πάντα...).

Για να καταλάβετε το μέγεθος της κατάντιας, από πλευράς ΠΑΟΚ σκόραρε μέχρι και ο Αρίας. Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησε ο "πρόεδρος" από το πρώτο ημίχρονο είχε μετρήσει ήδη 3. Το τελικό 5-1 είναι σκορ πλασματικό, φυσικά. Ο "κύριος" ήθελε να εξασφαλίσει τη παρουσία του στα προκριματικά του Europa League. Ορθολογικο; Ναι. Έντιμο; Σε καμία περίπτωση.

Και πάμε στο επόμενο ματς παρωδία. Στο κύκνειο άσμα των Ζιλμπέρτο Σίλβα και Τζιμπριλ Σισέ, ο Παναθηναϊκός κέρδισε την ΑΕΚ με σκορ 0-2 με σκόρερ και των δύο τερμάτων τον Γάλλο σταρ που θα αποχωρήσει από τη χώρα μας. Εκεί έγινε ένα πιο αξιοπρεπές ματς. Στο πρώτο η ΑΕΚ δεν παρέδωσε πνεύμα. Στο δεύτερο (και αφού πληροφορήθηκε το σκορ στη Θεσσαλονίκη) έκατσε και τέλος, αυτό ήταν. Ο ύψους 1,90+ Κροάτης επιβήτορας με τη πανέμορφη ομολογουμένως σύζυγο, έκανε μία εξαιρετική...ενέργεια και αντί να διώξει την, οικτρή είναι αλήθεια, σέντρα παίκτη του ΠΑΟ, γλίστρησε και ο Σισσέ "μάτωσε" το πλεκτό.

Θα μου πείτε, είναι δυνατόν να θεωρώ πως η ΑΕΚ χάρισε το ματς; Δεν θα διαφωνήσω και τόσο, το έχουν καλύψει καλά. Η αλήθεια είναι πως αν ο τροφαντός Μπάχα ήξερε να βάζει τη μπάλα στα δίχτυα τώρα θα μιλάγαμε για άλλο παιχνίδι. Ωστόσο, είδατε ομάδα που κατέβασε η ΑΕΚ; Δεξί μπακ: Καράμπελας. Αριστερό μπακ: Νταντόμο (ποιος;) Αμυντικό χαφ: Γκέντσογλου (έχει να αγωνιστεί από Μάρτη) Αμυντικός: Ντρίπιτς (που σε 1 1/2 χρόνο είχε αγωνιστεί 20'). Εκτός αποστολής Ντιοπ, Λεονάρντο χωρίς προβλήματα τραυματισμού. Και έπαιζε και με 10 καθώς ο Μπάχα είναι ΤΑΓΑΡΙ ολκής. Δεν είναι ύποπτο αυτό τώρα;

Δεν λέω πως η ΑΕΚ ήθελε να χάσει. Απλά δεν θα κλάψει κιόλας. 'Ετσι κι αλλιώς, αν έτυχε να δείτε την εκπομπή ΠΟΚ-Air στο Τηλεάστυ (κάποτε θα μιλήσω και γι'αυτή διότι είναι για κλωτσιές) θα διαπιστώσατε πως όλοι οι φίλοι της ΑΕΚ έλεγαν το εξής: Καλύτερα να κάτσουμε να χάσουμε και να περάσει ο ΠΑΟ παρά ο Γάυρος του Βορρά, η ομάδα του Γκαγκάτση και άλλα συναφή σχόλια για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Το κλίμα ήταν ήδη διαμορφωμένο...

Συγγνώμη αν σας χάλασα τη διάθεση.
Το Σάββατο όλοι εμείς θα αποζημιωθούμε...Μπάρτσελόνα-Μάντσεστερ και τα μυαλά στα κάγκελα! Από εδώ και πέρα θα γράφω μόνο γι'αυτόν, μέχρι να γίνει το ματς φυσικά!

2 σχόλια:

  1. Σκάουτερ έχεις δίκιο σε όλα όσα λες φίλε...Χτες είδαμε άθλιο ποδόσφαιρο, αν και νομίζω πως η φετινή διοργάνωση ήταν η καλύτερη (όχι από πλευρά θεάματος) από τότε που ξεκίνησε αυτός ο χωρίς λόγο ύπαρξης θεσμός. Τηρουμένων των αναλογιών βέβαια...

    Προσωπικά έχω συμβιβαστεί με το ποδόσφαιρό μας γι αυτό κι έχω επιλέξει να ασχοληθώ με αυτό. Δε νομίζω πως υπάρχει η πιθανότητα το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου να γίνει καλύτερο τα επόμενα χρόνια...Γι' αυτό ας μη μπαίνουμε σε διαδικασία σύγκρισης, απλά γιατί δε γίνεται αυτό...

    Και επειδή εμείς οι Έλληνες οπαδοί είμαστε άτυχοι, ας βλέπουμε ματς όπως ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ για να ξεφεύγουμε από τη μιζέρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Χάρη. Πράγματι από βαθμολογικής άποψης ήταν τα καλύτερα πλέι οφ που έχουμε δει, τα περασμένα έτη συνήθως η ομάδα που θα έβγαινε CL είχε βγέι πριν καν τελειώσει η τέταρτη αγωνιστική.

    Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι οικτρό, δεν χωρά αμφιβολία. Ωστόσο καθώς είμαστε Έλληνες και αυτό το προιόν έχουμε αυτό θα βλέπουμε. Και εγώ ασχολούμαι με τη Σούπερ Λιγκ, όπως θα έχεις διαπιστώσει κιόλας. Αλλά δεν θέλω να εθελοτυφλώ και πρέπει να λέμε τα πράγματα ως έχουν.

    Ελπίδα βελτίωσης δεν υπάρχει. Πιθανότητα σε καμία περίπτωση. Εκτός και αν έρθει κάποιος σαν τη Θάτσερ για να κάνει τολμηρές κινήσεις. Αλλά που να βρείς κάποιον με τα... να το κάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή